Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΟΕ-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ

                                                                           Αθήνα 11 Ιουνίου 2024

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας διαβιβάζουμε συν/να για ενημέρωση σας ανακοίνωση της ΟΤΟΕ με θέμα ” ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ”.

   Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

Θεοφάνης Πολύζος               Ευγενία Τάγαρη

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2024

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με σημερινή επιστολή της προς τις Διοικήσεις των Τραπεζών με θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα, η ΟΤΟΕ ζήτησε από τις Τράπεζες να επεκτείνουν την τηλεργασία και να λάβουν κατάλληλα μέτρα διευκόλυνσης των τραπεζοϋπαλλήλων και ιδιαίτερα εκείνων με προβλήματα υγείας, για την αναγκαία αποτροπή της θερμικής τους καταπόνησης κατά τις μετακινήσεις τους από και προς την εργασία.

Ειδικότερα η επιστολή έχει ως εξής:

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.  15964                                                                      Αθήνα, 10 Ιουνίου 2024

Προς τις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού των Τραπεζών

ΘΕΜΑ: Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα

Κύριοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, τις επόμενες ημέρες αναμένεται σοβαρή αύξηση της θερμοκρασίας, πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σε επίπεδο καύσωνα και μάλιστα διαρκείας.

Ήδη προβλέπονται μέτρα από την Πολιτεία για την περίπτωση εργαζομένων σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο και οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, ιδίως εκείνοι με προβλήματα υγείας, υφίστανται σοβαρή καταπόνηση κατά τη μετακίνηση από και προς την εργασία τους, με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους από τη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του (συνήθως κλιματιζόμενου) εσωτερικού εργασιακού χώρου και της υψηλής θερμοκρασίας στον εξωτερικό χώρο και στα ΜΜΜ.

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε αναγκαίο να διευκολύνετε τους εργαζόμενους στην Τράπεζα με κατάλληλη διεύρυνση της τηλεργασίας κατά τις ημέρες του καύσωνα, ιδίως για εργαζόμενους με προβλήματα υγείας, κυοφορούσες κλπ, ή/και με αποχώρηση νωρίτερα το μεσημέρι, όπου η εφαρμογή τηλεργασίας δεν είναι αντικειμενικά εφικτή.

Εκτιμούμε ότι, αυτά τα μέτρα επιβάλλεται να λαμβάνονται κάθε φορά που αναμένονται ακραίες θερμοκρασίες, ώστε να ελαχιστοποιείται η θερμική καταπόνηση των συναδέλφων και να προστατεύεται η υγεία τους.

Σε αναμονή για τις δικές σας ενέργειες

Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς,

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιωργος Μοτσιος                        Ανδρεας Καλλιρης 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα