Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ- ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αθήνα, 12 Απριλίου 2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεδομένου ότι οι συνάδελφοι που υπογράφουν υπό την ονομασία «ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο της υπομονής και της καλόπιστης διάθεσής μας, μη θέτοντας οποιοδήποτε φραγμό στο συνδικαλιστικό λαϊκισμό τους και δεδομένου ότι έχουν φτάσει μέχρι το σημείο να κατηγορούν το Προεδρείο ακόμα και επειδή το αρμόδιο Δικαστήριο δεν είχε εκδώσει την απόφαση επί της αιτήσεως ορισμού προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Μας προσάπτουν, ότι δήθεν δεν έχουμε κάνει οποιαδήποτε προετοιμασία για τη διενέργεια εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ.. Αλήθεια πότε συνάδελφοι της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ έχει γίνει προετοιμασία εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης; Δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ. Γιατί απλά δε χρειάζεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταλάβουν οι συνάδελφοι την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ να υπάρξει απαρτία στην Γ.Σ. για να μπορεί αυτή να πραγματοποιηθεί. Την αναγκαιότητα αυτή κάναμε το παν να μεταφέρουμε και να διαμηνύσουμε στους συναδέλφους μας, επισημαίνοντας και τους κινδύνους της μη πραγματοποίησης της Γ.Σ.. Άλλοι ήταν αυτοί που υπέσκαπταν αυτήν την προσπάθεια και αγωνίστηκαν για να μη γίνει η Γ.Σ. και να φτάσουμε σε διορισμό προσωρινής Διοίκησης …

Περαιτέρω, σε συνέχεια της πρακτικής παραπλάνησης των μελών και προς άγρα ψήφων, εξαπολύουν ανυπόστατες κατηγορίες, ότι δήθεν αγνοούμε τα προβλήματα των συναδέλφων. Επ’ αυτού ενδεικτικά σας παραπέμπουμε και παραθέτουμε στην παρούσα, επιστολή που αποστείλαμε στο Δ/ντη Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας για το ζήτημα των οικειοθελών παροχών.

 

 

 

 

  Αθήνα, 5/12/2016

Α.Π 462

Θέμα: Αυθαίρετη περικοπή μισθών

ΠΡΟΣ

τον Διευθυντή  Ανθρώπινου Δυναμικού Τράπεζας Πειραιώς

κ. Θ. Τσουκάτο

κύριε Διευθυντά,

Γνωρίζετε από τις επαναλαμβανόμενες στο παρελθόν συναντήσεις μας, αλλά και όπως διεξοδικά ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας σας αναφέραμε, στη σχετική Τριμερή Συνάντηση την οποία από μέρους μας προκαλέσαμε, ότι η τακτική της Τράπεζας να βαφτίζει σε «οικειοθελείς παροχές» μέρος του μισθού μας, που προβλεπόταν από ατομικές συμφωνίες-συμβάσεις  ή επιχειρησιακές συνήθειες της προηγούμενης εργοδότριάς μας Τράπεζας, παραβίαζε ευθέως το νόμο και μάλιστα η περικοπή τους αυτή, αν συνέβαινε είναι απολύτως παράνομη και επισύρει συνέπειες.

Ως εκ τούτου και μολονότι σχετικώς η Τράπεζα δε συμμορφώθηκε σας Δηλώνουμε ότι ποτέ κανένα από τα μέλη μας καθοιονδήποτε τρόπο δεν αποδέχτηκε ως οικειοθελείς παροχές το τμήμα αυτό της τακτικής μισθοδοσίας του, ούτε βεβαίως θα συνηγορήσει στην καθοιονδήποτε περικοπή του, τροποποίησή του κλπ. Αν κάτι τέτοιο συμβεί μονομερώς από την Τράπεζα , ΑΜΕΣΩΣ θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας, υποβάλλοντας μήνυση και αγωγή ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή σας στο σεβασμό του μισθού ενός εκάστου των μελών μας και σας καλούμε να απόσχετε από οποιαδήποτε περικοπή.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Μαρία Μπακατσούλα

 

Μας προσάπτουν, ότι δαπανούμε 7.000 μηνιαίως για τη λειτουργία του Συλλόγου. Επισημαίνουμε όμως, ότι κατά τη θητεία μας δεν αυξήθηκαν τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου και επιπλέον τους υπενθυμίζουμε, όπως και σε όλους τους συναδέλφους μας, ότι εμείς σαν Προεδρείο δεν κάναμε καμία πρόσληψη υπαλλήλου, αντιθέτως βρήκαμε και εξακολουθήσαμε να απασχολούμε δύο υπαλλήλους που απασχολούνται στο Σύλλογο. Ας μας πουν οι συνάδελφοι της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ τι προτείνουν για τον περιορισμό των δαπανών. Για ποιο λόγο δεν έχουν κάνει έστω και μία πρόταση να την υποστηρίξουμε ομόφωνα; Εμείς αντιθέτως από την πρώτη κιόλας ημέρα, ακόμα και σήμερα ως προσωρινή Διοίκηση, όπου υπάρχει η δυνατότητα, έχουμε περικόψει σε μεγάλο βαθμό τα πάγια έξοδα του Συλλόγου (μέχρι και τηλεφωνικές γραμμές έχουμε «κόψει»).

Επί του πρόσφατου θέματος των αδειών και για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας παραθέτουμε επιστολή που αποστείλαμε στον Δ/ντη Ανθρωπίνου Δυναμικού.

 

Προς

τον Δ/ντή Ανθρ. Δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς

κ. Θ. Τσουκάτο

24-03-2017

Α.Π. 467

κύριε Δ/ντά,

Σχετικά με την επιστολή που αποστείλατε με θέμα τις ετήσιες  άδειες των συναδέλφων, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε, ότι  βάσει των διατάξεως της σχετικής  νομοθεσίας ορίζεται,  ότι θα πρέπει ένα τμήμα της χορηγούμενης άδειας να μην είναι μικρότερο των δέκα (10) ημερών. Επιπροσθέτως η δικαιούμενη άδεια θα πρέπει να έχει χορηγηθεί ολόκληρη έως το τέλος του ημερολογιακού έτους.

Η περαιτέρω κατάτμηση όμως που ζητάτε (με συγκεκριμένα ποσοστά επί της συνολικής αδείας μέχρι συγκεκριμένες ημερομηνίες) δεν προκύπτει από καμία νομοθετική διάταξη και κατά συνέπεια δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει στους συναδέλφους να την εξαντλήσουν με αυτόν τον τρόπο.

Από την πλευρά μας συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνεται ένας προγραμματισμός για την εύρυθμη λειτουργία της Τράπεζας, χωρίς όμως τούτο να σημαίνει την επιβολή εξάντλησης της αδείας κατά αυτόν τον τρόπο.

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, ότι αν γίνουμε αποδέκτες τέτοιου είδους πιέσεων από συναδέλφους αναφορικά με αυτό το θέμα, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕ

   Μαρία Μπακατσούλα           Β. Δεκούλος

 

Σε συνέχεια αυτής, θέλουμε να διευκρινίσουμε στους συναδέλφους, ότι για να μπορέσει ο Σύλλογος να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, θα πρέπει, όπως μας έχει διευκρινίσει ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία από συναδέλφους (καθώς τέτοια θα ζητηθούν) και όχι γενικά και αόριστα. Η αποστολή εξωδίκου που κάποιοι διατυμπανίζουν ότι θα έπρεπε να γίνει, δε θα ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα πυροτέχνημα, χωρίς να αποφέρει οποιοδήποτε ουσιαστικό κέρδος. Οι επιστολές που έχουν αποσταλεί από την πλευρά μας υποκαθιστούν και υπερκαλύπτουν το όποιο εξώδικο και καταδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δε συναινούμε σε αυτά που ζητά η Διοίκηση. Επιπροσθέτως, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι από την πρώτη στιγμή προβήκαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, βρισκόμενοι στο πλάι των συναδέλφων μας, αναθέτοντας στο νομικό σύμβουλο την κατάρτιση σχετικού γνωμοδοτικού σημειώματος και απαντώντας σε ένα προς ένα τα μηνύματα των συναδέλφων για αυτό το θέμα.

Τέλος, επί όλων των ανωτέρω θυμίζουμε, ότι ήδη από το Δεκέμβριο του 2016 έχουμε εκδώσει ανακοίνωση με θέμα την ενημέρωση αντιμετώπισης εργασιακών θεμάτων (τη σχετική ανακοίνωση παραθέτουμε στο παρόν). ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αναρωτιόμαστε, κάποιοι που «λαλάνε» ξαφνικά, αποκλειστικά και μόνο χάριν εντυπώσεων, γιατί δεν έχουν απευθυνθεί ποτέ στην ομάδα υποστήριξης για τα εργασιακά ζητήματα, προκειμένου να εξηγήσουν τα προβλήματα και να ανευρεθούν λύσεις;;;;; Μήπως γιατί τους αρέσει να φωνασκούν γενικά και αόριστα και αποφεύγουν συνειδητά να ασχοληθούν πραγματικά και ουσιαστικά με κάθε ζήτημα;;

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ. Το μόνο που καταφέρνετε με αυτά που γράφετε είναι να απαξιώνετε το σωματείο στα μάτια των συναδέλφων σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Συνάδελφοι κλείνοντας θέλουμε να σας τονίσουμε, ότι ο Σύλλογος λειτούργει κανονικά, το Προεδρείο ενεργεί απρόσκοπτα και επεμβαίνει άμεσα και στοχευμένα σε όποια προβλήματα προκύπτουν, χωρίς λαϊκισμό και κινήσεις απλώς εντυπωσιασμού.

Το Προεδρείο του  ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος , Ε. Χριστοδουλοπούλου, Γ. Σιαμπάνη

.

Τελευταία Άρθρα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα