Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Βραζιλία: Ο Λούλα επιβεβαιώνει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις μετά την εκλογή του

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, εξέφρασε τη Δευτέρα τη βεβαιότητα πως το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα εγκριθεί από το Κογκρέσο, καθώς η κυβέρνησή του ανοίγει «ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας».

Σε ομιλία του, με αφορμή την 100ή ημέρα της θητείας του, ο πρόεδρος Λούλα είπε ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως τα επιτόκια είναι «πολύ υψηλά» και εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη, αλλά τόνισε πως είναι βέβαιος ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει τελικά το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο.

Σχολιάζοντας τις ταραχές της 8ης Ιανουαρίου, όταν υποστηρικτές του τέως προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτήρια στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, επιδιώκοντας να προκαλέσουν στρατιωτικό πραξικόπημα λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του Λούλα, ο βραζιλιάνος πρόεδρος είπε: «Η ακροδεξιά δεν ήθελε να εγκαταλείψει την εξουσία».

«Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Βραζιλίας, η αισιοδοξία μου δεν είναι υπερβολική», υποστήριξε.

Ο Λούλα προανήγγειλε επίσης την έναρξη διαγωνισμών για έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα χάσει την ευκαιρία να μετατρέψει τη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε μια τεράστια μονάδα παραγωγής πράσινου υδρογόνου.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα