Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

logotipo sygte

 

ΑΘΗΝΑ 3/5/2018

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΓΤΕ και τα εγγεγραμμένα μέλη του   ιστορικού  σωματείου της Γενικής Τράπεζας σας ενημερώνει  και σας διαβεβαιώνει   ότι  θα παραμείνει δυνατό και αυτόνομο και δεν θα ενταχθεί σε κανένα άλλο σωματείο της Τράπεζας Πειραιώς, παρά τις διάφορες φήμες  που διαρρέουν περί ενσωμάτωσης και διάλυσής του.

Σας ενημερώνουμε ότι καθημερινά δίνουμε τον αγώνα μας  για την οικονομική του επιβίωση.

Εν όψει της τροποποίησης του καταστατικού και της απαίτησης  ενίσχυσης  των μελών μας όπως μας έχουν αιτηθεί, καλούμε και ζητούμε προσωπικά από εσένα συναδέλφισσα – συνάδελφε, που  έχεις εγγραφεί σε άλλο σωματείο να επιστρέψεις στο ΣΥΓΤΕ , εκεί από όπου όλοι μας ξεκινήσαμε κάτω από ευχάριστες αλλά και δύσκολες  στιγμές.

Ξέρουμε ότι η ένταξή μας στην Τράπεζα Πειραιώς συνοδεύτηκε με δυσμενείς μεταβολές , υποβαθμίσεις στελεχών κ.λπ., αλλά βλέπουμε ότι κανένα από τα ως άνω θέματα δεν λύθηκαν από κάποιον άλλο Σύλλογο.

θέλουμε να σας τονίσουμε ότι καθημερινά γίνεται μια προσπάθεια προπαγάνδας από Συλλόγους της Πειραιώς άλλα και αετονύχηδων, για  να ενισχύσετε αυτά τα σωματεία αποδυναμώνοντας το ΣΥΓΤΕ.

Παρατηρώντας τα συνδικαλιστικά αποτελέσματα μερικών εξ  αυτών των σωματείων, κατά την δική μας εκτίμηση, βλέπουμε πόσο πενιχρή, περιορισμένη  και ασήμαντη είναι η προσφορά προς τα μέλη της Γενικής αλλά και τα δικά τους, ως προς την ανταποδοτικότητα και την συνδικαλιστική τους δράση.

Σημειώνουμε ότι ο μύθος για την συνδικαλιστική δράση τέτοιων σωματείων  είναι εμφανής  και το μόνο που παρουσιάζει είναι ο  αποπροσανατολισμός ,  χωρίς να  έχουν πράξει τίποτε για εσάς συνάδελφοι της Γενικής για τα όσα έχουμε χάσει μετά την ενσωμάτωσή μας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με σωματεία που φέρουν παραταξιακό συνδικαλισμό και κοινή αντίληψη για την επίλυση των εργασιακών θεμάτων και βέβαια θα είμαστε οι τελευταίοι που θα πούμε ΟΧΙ στην δημιουργία ενός σωματείου στον χώρο της Πειραιώς κάτι που πρέπει να φέρουν οι μεγαλύτεροι σύλλογοι προς υλοποίηση.

Μέχρι όμως να επιτευχθεί αυτό θα παραμείνουμε εδώ, καλώντας σας να επιστρέψετε στο Σύλλογό μας.

Αυτήν την στιγμή παράγεται συνδικαλιστικό έργο και στοχεύουμε όπως έχετε ενημερωθεί από ανακοινώσεις μας για την επιστροφή του 1% της προηγούμενης επιχειρησιακής του 12-14 αλλά και των μειώσεων που έχουν ενσωματωθεί στην μισθοδοσία μας, την εφαρμογή του  οργανισμού προσωπικού για τα επιδόματα και τις προαγωγές που εκκρεμούν από το 2008-2009, για τις οικειοθελείς παροχές , τις ολιγόωρες άδειες,  για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας.

Δημιουργήθηκε ήδη ειδικός λογαριασμός για τα  δώρα των παιδιών ώστε να μπορούν να δίνονται κάθε χρόνο.

Είναι σημαντικό να παραμείνει ο σύλλογος καθώς έτσι διατηρείται εν ισχύ ο Οργανισμός Προσωπικού της Γενικής Τράπεζας για την κάλυψη των μελών μας που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του,ο οποίος θα πάψει να ισχύει μόνο σε περίπτωσης διάλυσης του σωματείου.

Επισημαίνουμε ότι τα περιουσιακά στοιχεία του σωματείου μας, το ακίνητο μας στη Σολωμού 20 και τα αποθεματικά του Απεργιακού μας Ταμείου αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη τόσο για την ενίσχυση με τα πλεονάσματα του των εργαζομένων όσο και για την κάλυψη απεργιακών κινητοποιήσεων και των εργασιακών  μας δικαιωμάτων.

Είναι αναγκαίο να είμαστε μέλη  στο σωματείο των εργαζομένων της πρώην Γενικής Τράπεζας. Ζητάμε από τους συναδέλφους που έχουν παραμείνει στο Σύλλογό μας να εξακολουθήσουν να τον ενισχύουν  πυκνώνοντας τις γραμμές του και από τους συναδέλφους που έχουν φύγει να επιστρέψουν καθώς η δύναμη ενός συλλόγου είναι η συμμετοχή των μελών του.

συνημμένα σας αποστέλλουμε αίτηση εγγραφής.

Υ.Γ Παρακαλούμε όσοι συνάδελφοι-ες διαθέτουν εγκυκλίους ή αποφάσεις από την Γενική Τράπεζα που θεσμοθετούν επιδόματα κ.λ.π να έρθουν σε επαφή με τον σύλλογο στα τηλέφωνα του  Συλλόγου   210-3811763 και  210-3811808  ή στα γραφεία μας Σολωμού 20 , Εξάρχεια

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : info@www.sygte.gr

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Φάνης Πολύζος, Διονύσης Γεωργούλης, Ευγενία Τάγαρη, Γρηγόρης Ευθυμίου, Βενετσιάνος Δεκούλος, Ελένη Χριστοδουλοπούλου, Άρης Καρυδάκης

Προς

το Διοικητικό Συμβούλιο του

Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής – Πειραιώς (ΣΥΓΤΕ)

 

ΑΙΤΗΣΗ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ 

Ονοματεπώνυμο  : ……………………………………………………..  του  …………………………………………………………….

Κάτοικος :  ……………………………………     Οδός ………………………………………………………….. Αρ. …………………

Α.Μ. Τραπέζης : …………………………     Κατάστημα /Υπηρεσία  ……………………………………………………………

Θέση Εργασίας : …………………………….. Τηλ. Εργασίας:…………………………Κιν. Τηλ:………………………………

 

Email Εργασίας : …………………………………….. Προσωπικό e-mail : …………………………………………………….

 

Με την παρούσα, αιτούμαι την εγγραφή μου, ως τακτικό μέλος, στο Σύλλογο Εργαζομένων Γενικής – Πειραιώς.

Έχω λάβει γνώση των διατάξεων του Καταστατικού του Συλλόγου, τις οποίες αποδέχομαι και συναινώ στην παρακράτηση της νόμιμης εισφοράς μέλους, υπέρ του Συλλόγου, από τις τακτικές μηνιαίες αποδοχές μου.

 

..… / ..… / 20….

Ο / η Αιτών / ούσα – Εξουσιοδοτών / ούσα

 

 

 

 

Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής – Πειραιώς (ΣΥΓΤΕ)

 

Δ/νση Αλληλογραφίας: Σολωμού 20 Εξάρχεια, Τ.Κ 106 82 ΑΘΗΝΑ       

Τηλ. Επικοινωνίας Συλλόγου : 210-3811763, 210-3811631, 210-3811808 – Fax : 210-3301310

Site : sygte.gr    E-mail  : info@www.sygte.gr 

Facebook : Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής/Πειραιώς

                                                          

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα