Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Με μηχανική υποστήριξη νοσηλεύεται ο Μπερλουσκόνι: Κρίσιμη η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο εισήχθη σήμερα, Τετάρτη 5/4 και νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «επικοινωνεί με τους γιατρούς» και εισήχθη στο νοσοκομείο, σήμερα το μεσημέρι «εξαιτίας λοίμωξης που, τις περασμένες ημέρες, δεν θεραπεύθηκε αποτελεσματικά».

Απόψε είναι πιθανόν να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. Η όλη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίνεται κρίσιμη.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, στον Καβαλιέρε χορηγήθηκαν αντιβιοτικά, εξαιτίας πνευμονίας και η αναπνοή του, στην φάση αυτή υποστηρίζεται μηχανικά.

Στο νοσοκομείο, μεταξύ των άλλων, βρίσκονται η μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, ο αδελφός του Πάολο Μπερλουσκόνι και η σύντροφός του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Μάρτα Φασίνα.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ευχήθηκε στον Μπερλουσκόνι να ξεπεράσει γρήγορα και αυτή την περιπέτεια της υγείας του και έγραψε στο Twitter «Forza Silvio» (κουράγιο, Σίλβιο).

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνιμετά το εξιτήριο που πήρε στις 30 Μαρτίου, εισήχθη και πάλι σήμερα, στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Σύμφωνα με τη Corriere della Sera, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονη δύσπνοια, λόγω προβλημάτων στο καρδιακό και αναπνευστικό σύστημα, και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πηγή που πρόσκειται στον Ιταλό μεγιστάνα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, ωστόσο νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα