Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Νέες απεργίες στη Βρετανία: Πώς επηρεάζουν τον τελικό του FA Cup και τη Eurovision

Σε τρεις ακόμη απεργίες πρόκειται να προχωρήσουν οι οδηγοί τρένων στη Βρετανία, εκ των οποίων μία θα συμπέσει με τον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου του κυπέλλου FA Cup στις 3 Ιουνίου, και πιθανόν να επηρεάσει και τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται από το συνδικάτο τους, στον απόηχο της απόρριψης της μισθολογικής προσφοράς από 16 σιδηροδρομικές εταιρίες.

Το ASLEF ανακοίνωσε ότι οι απεργίες θα πραγματοποιηθούν στις 12 Μαΐου, στις 31 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου.

Επίσης ακυρώνει την προαιρετική υπερωριακή απασχόληση στις 15-20 Μαΐου καθώς και στις 13 Μαΐου και την 1η Ιουνίου.

Παράλληλα με τον τελικό του FA Cup, η απεργία ίσως επηρεάσει και τη Eurovision στο Λίβερπουλ, που γίνεται μεταξύ 9 και 13 Μαΐου.

«Η εκτελεστική μας επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το πρωί και απέρριψε τη γελοία πρόταση που λάβαμε», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου ASLEF Μάικ Γουέλαν σε ανακοίνωση. «Κατά συνέπεια, σήμερα ανακοινώσαμε τρεις ακόμα ημέρες κινητοποιήσεων».

Ο οργανισμός RDG, που εκπροσωπεί τις εταιρίες διαχείρισης των σιδηροδρόμων, δήλωσε ότι προσέφερε μισθολογική αύξηση 8% για δύο χρόνια και χαρακτήρισε τις νέες ημερομηνίες των απεργιών «απογοητευτικές».

«Οι νέες κινητοποιήσεις είναι απολύτως περιττές και απλά θα εντείνουν την πίεση σε έναν κλάδο που ήδη είναι αντιμέτωπος με οξεία οικονομική κρίση», δήλωσε εκπρόσωπος του RDG. «Καλούμε τη διοίκηση του ASLEF να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εργαστεί μαζί μας για την εξεύρεση λύσης».

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα