Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Οι πόλεις με τις καλύτερες συγκοινωνίες – Ποια είναι στην κορυφή του κόσμου

Κατάλογο με τις 19 πόλεις οι οποίες διαθέτουν τις καλύτερες δημόσιες μεταφορές, δημοσίευσε το περιοδικό Time Out, που έχει την ευθύνη έκδοσης ταξιδιωτικων οδηγών παγκοσμίως.

Η λίστα προέκυψε μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι κάτοικοι των εν λόγω πόλεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNNi, στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 20 χιλιάδες άτομα, από 50 πόλεις παγκοσμίως, απαντώντας στην ερώτηση πως αξιολογούν τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης τους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως στο top 10 φιγουράρουν αποκλειστικά πόλεις από την Ευρώπη και την Ασία, αφήνοντας την Αμερική να εκπροσωπείται στη δεύτερη δεκάδα, με την παρουσία της Νέας Υόρκης μόλις στη θέση 15.

Η πρώτη θέση ανήκει στο Βερολίνο, όπου το 97% των ερωτηθέντων κατοίκων διάκειται θετικά απέναντι στις δημόσιες συγκοινωνίες τις οποίες χαρακτηρίζει αξιόπιστες, άνετες και ασφαλείς.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι συγκοινωνίες μιας πόλης ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα η Στοκχόλμη η οποία βρίσκεται στην πέμπτη θέση, ξεχωρίζει – σύμφωνα, με τις εκτιμήσεις των κατοίκων της – για τους αισθητικά ξεχωριστούς, λόγω χρωμάτων και σχεδίου, σταθμούς μετρό.

Το Χονγκ Κονγκ από την άλλη, στην έβδομη θέση, είναι διάσημο για τα υπέργεια τρένα του, που οι ντόπιοι ονομάζουν «ντινγκ ντινγκ» λόγω του χαρακτηριστικού ήχου που κάνουν.

Αν και στην έρευνα μπορούσαν να ψηφίσουν μόνοι οι κάτοικοι των πόλεων ωστόσο έχει ιδιαίτερη αξία και για τους ταξιδιώτες καθώς αποτελεί ένα βασικό κριτήριο πριν προγραμματίσουν το επόμενο ταξίδι τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως 7 από τις 19 πόλεις βρίσκονται στην Ασία, μεταξύ των οποίων η Σιγκαπούρη, η Σαγκάη, και η Ταιπέι, ενώ στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η Βομβάη, η οποία ξεχώρισε στη συνείδηση των κατοίκων της, λόγω μιας νέας εφαρμογής που εγκαινίασε και μέσω της οποίας μπορεί κανείς να προμηθεύεται εισητήρια χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει με μετρητά.

Βερολίνο Γερμανία

Σταθμός τρένου στην Γερμανική πρωτεύουσα(AP Photo/Markus Schreiber)

Πράγα, Τσεχία

Κυλιώμενες σκάλες στο μετρό της Πράγας(AP Photo/Petr David Josek)

Τόκιο, Ιαπωνία

Στιγμιότυπο από το σταθμό του Μετρό Σιμπούγια στο Τόκιο(AP Photo/Eugene Hoshiko)

Κοπεγχάγη, Δανία

Στοκχόλμη, Σουηδία

Σιγκαπούρη

Χονγκ Κονγκ

Ται Πει, Ταιβάν

Σαγκάη, Κίνα

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Μαδρίτη, Ισπανία

Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο

Παρίσι, Γαλλία

Ο σταθμός Gare du Nord στο Παρίσι(AP Photo/Thomas Padilla)

Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες

Μόντρεαλ, Καναδάς

Σικάγο, Ηνωμένες Πολιτείες

Πεκίνο, Κίνα

Βομβάη, Ινδία

Λεωφορείο έξω από το σταθμό των τρένων Chhatrapati Shivaji Maharaj στη Βομβάη(AP Photo/Rafiq Maqbool)

The ‘world’s best’ cities for public transit, according to Time OutLilit MarcusBy Lilit Marcus, CNN

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα