Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗN ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αθήνα 15 Μαρτίου 2023

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι 2 μέλη μας προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, με την στήριξη του Συλλόγου μας, για την διάκριση που υφίστανται έναντι άλλων συναδέλφων σχετικά με την θεσμική ρύθμιση για το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων των υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κλαδική Σ.Σ.Ε. ΟΤΟΕ – Τραπεζών (άρθρο 19) το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων των τραπεζοϋπαλλήλων ορίζεται σε 2%, ενώ σύμφωνα με την επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε της Τράπεζας Πειραιώς το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων (παλαιών και νέων) που χορηγείται στους εργαζομένους δεν θα υπερβαίνει το εκάστοτε προβλεπόμενο στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΟΤΟΕ – Τραπεζών, δηλαδή το παραπάνω 2,00%.

Οι συνάδελφοι, έχοντας στεγαστικά δάνεια, υπέβαλαν στην Τράπεζα αίτημα για αναπροσαρμογή του επιτοκίου τους στο παραπάνω, προβλεπόμενο από τις συλλογικές συμβάσεις, ποσοστό του 2%. Η Τράπεζα όμως αρνήθηκε. Έτσι, με τη συνδρομή του Συλλόγου μας οι συνάδελφοι προσέφυγαν δικαστικά. Η αίτησή τους για προσωρινή διαταγή είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί χθες, 14/3/2023 αλλά με αίτημα της Τράπεζας αναβλήθηκε και το Δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο για τις 12/4/2023.

Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού καταστρατηγεί τις Συλλογικές Συμφωνίες και τις εφαρμόζει κατά το δοκούν,  εκθέτοντας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Μέτοχο  ενώ δημιουργεί ιστορικά μεγάλη ανασφάλεια στις οικογένειες των εργαζομένων.

Το σωματείο μας έχει χρέος να υπερασπίσει τα μέλη του και τις θεσμικές κατακτήσεις άλλωστε  για αυτό υπάρχουμε, για να ανοίγουμε δρόμους συνδικαλιστικούς σε αυτή την περίεργη  αφωνία.

Θα δώσουμε την δικαστική μάχη και θα νικήσουμε για να κατοχυρώσουμε τους εργαζόμενους.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, να ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ στην δίκη για την ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ των Επιχειρησιακών Συμβάσεων και γενικότερα των Θεσμικών Κατακτήσεων. Τα νομικά τους επιτελεία μπορούν να επικοινωνήσουν με την Νομική μας Σύμβουλο κα Αγγελική Καίσαρη.  

Επικαλούμαστε την παρέμβαση του Διευθύνοντος Συμβούλου για την εφαρμογή της ΣΣΕ.

                        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα