Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Στο τιμόνι του πρώτου τουρκικού ηλεκτρικού οχήματος ο Ερντογάν με τη σύζυγό του

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας Togg παραδόθηκε με κάθε επισημότητα την Δευτέρα (3/4) στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το οδήγησε έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Εμινέ.

«Από σήμερα, θα βλέπουμε το Τogg να κυκλοφορεί στους δρόμους», είπε ο Ερντογάν παραλαμβάνοντας το μοντέλο T10X στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας.

Εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για το επίτευγμα, είπε ότι η κυκλοφορία του πρώτου τουρκικής κατασκευής ηλεκτρικού αυτοκινήτου σηματοδοτεί την τεχνολογική και οικονομική πρόοδο της Τουρκίας που ξεπερνά – όπως είπε – τα σύνορα της χώρας του. Άλλωστε τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Togg θα εξαχθούν σε άλλες χώρες, όπως σημείωσε.

Με την πρώτη κυρία Εμινέ Ερντογάν στη θέση του συνοδηγού, ο πρόεδρος της Τουρκίας οδήγησε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο γύρω από το προεδρικό μέγαρο.

Η τιμή του T10X της Togg ξεκινά από τις 953.000 τουρκικές λίρες (περίπου 46.000 ευρώ) και φθάνει το 1,2 εκατ. τουρκικές λίρες (περίπου 60.000 ευρώ). Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτονομία 314 ή 523 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την Togg.

Στην πρώτη έκδοση, η εργοστασιακή μέτρηση κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ στη δεύτερη (αναμένεται τον Οκτώβριο στην αγορά) υπολογίζεται σε 4,8 δευτερόλεπτα. Η δεύτερη έκδοση θα προσφέρεται επίσης με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Οι μπαταρίες του Togg T10X μπορούν να επαναφορτιστούν από το 20% στο 80% σε λιγότερο από 28 λεπτά σε σταθμούς ταχείας φόρτισης, αναφέρει η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι επίδοξοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι χρωματικές επιλογές.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα