Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΣΥΓΤΕ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΑ

                                                                                                        Αθήνα  13 Οκτωβρίου  2021

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Σας διαβιβάζουμε Δελτίο Τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, για ενημέρωση σας.

 

 

                       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΕΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 88 36 918 ■

■Web Site: www.eka.org.gr ■ e-mail: eka.press@gmail.com

 

 

Αθήνα 13 Οκτωβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 5519

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει το σχέδιο συρρίκνωσης της Τράπεζας Πειραιώς που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από την Διοίκηση και περιλαμβάνει την μεταφορά εργασιών κεντρικών υπηρεσιών σε θυγατρική εταιρεία και την ταυτόχρονη απόσχιση πάνω από 200 τραπεζοϋπαλλήλων. Η νέα αυτή δυσμενής μεταβολή σε βάρος των εργασιακών σχέσεων, έρχεται να προστεθεί στο κύμα των εκβιασμών για συμμετοχή στα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου που ακολούθησαν την επιθετική συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων, κυρίως της περιφέρειας.

Οι ανωτέρω πρακτικές επιβεβαιώνουν τη μονοδιάστατη λογική της συρρίκνωσης και της μείωσης του λειτουργικού κόστους που έχει μόνιμο στόχο τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντάς τους ως την αιτία όλων των προβλημάτων της Τράπεζας που η Διοίκηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς όλα τα τελευταία χρόνια.

Οι Σύλλογοι των εργαζόμενων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, με κοινή τους ανακοίνωση την 1/10 δήλωσαν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της Τράπεζας και εξήγγειλαν ένα κοινό πλαίσιο δράσεων απαιτώντας από τη Διοίκηση να σταματήσει όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Το  ΕΚΑ στηρίζει το αγώνα των εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την εργασιακή αξιοπρέπεια όλων των τραπεζοϋπαλλήλων που, κατά τη διάρκεια της κρίσης και της πανδημίας, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης κι επαγγελματισμού τόσο απέναντι την Τράπεζα όσο και στο πελατειακό κοινό.

 

Το Δ.Σ.

 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα