Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΣΥΓΤΕ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΔ

Αθήνα 5 Ιουνίου 2024 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Σας ενημερώνουμε για τις 2 δύο πρόσφατες συναντήσεις μας με την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς στις 30/04/2024 και στις 28/05/2024 μαζί με τα σωματεία ΜΑΚΘΡΑΚ και ΕΤΒΑ καθώς επίσης και για την συνάντηση που έγινε στις 28/05/2024 μεταξύ του σωματείου μας μόνο και στελεχών της ΔΑΔ και αφορούσε σε λειτουργικά ζητήματα του Συλλόγου μας.  

Διαπίστωση μας από την ενημέρωση που είχαμε και τις 2 φορές είναι ότι σε αυτές τις συναντήσεις η Τράπεζα μας θεωρεί ακροατές και δεν λαμβάνει υπόψη τις θέσεις των σωματείων για τις επιχειρούμενες και διαμορφούμενες μεταβολές που απασχολούν τους εργαζόμενους.  

Η ΔΑΔ εκθειάζει την νέα χωροταξική δομή και λειτουργία των καταστημάτων και προσπερνά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους εργαζόμενους και στο συναλλακτικό κοινό, λέγοντας ότι γίνονται προσπάθειες εναρμόνισης και ότι απαιτείται η προσαρμογή των εργαζομένων.

Εδώ εκφράζουμε την επιφύλαξη: Τυχόν οποιαδήποτε επιχειρηματική αστοχία να μην μεταφραστεί σε Ανεπάρκεια των εργαζομένων, όπως είδαμε πρόσφατα σε mail στελέχους της Βορείου Ελλάδος προς τα καταστήματα της αρμοδιότητας του, διότι μην ξεχνάμε ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που έφεραν στην Τράπεζα τα κέρδη των €800εκατ.

Παραθέτουμε ακολούθως τα ζητήματα που έθεσε το σωματείο μας στις συναντήσεις και παράλληλα τις θέσεις της ΔΑΔ:

-Προτείναμε η αύξηση του 2,5% της Κλαδικής Σύμβασης που έχει οριστεί να καταβληθεί την 1.12.2024, να δοθεί νωρίτερα στους εργαζόμενους όπως έγινε και στις άλλες συστημικές Τράπεζες. Μας απάντησαν ότι η Τράπεζα το μελετά – το σκέπτεται. 

-Ζητήσαμε την επαναφορά του Επιδόματος Ισολογισμού δεδομένου ότι η Τράπεζα επέστρεψε στην κερδοφορία, όπως είχε διατυπώσει το σωματείο μας με την από 22/03/2023 ανακοίνωση του.Το απέκλεισαν. 

-Ζητήσαμε σταθερές και επαναλαμβανόμενες αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους. Απάντησαν ότι το 70% των εργαζομένων λαμβάνουν bonus. Εμείς προτείναμε bonus για το 100% των εργαζομένων. Βεβαίως δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ότι το 70% των εργαζομένων λαμβάνει bonus. 

-Προτείναμε να απαλειφθεί από το ασφαλιστήριο της ΝΝ το ποσό των 500€ για την νοσηλεία και το ετήσιο εκπιπτόμενο των 100€ καθώς επίσης και να απλοποιηθούν οι δαιδαλώδεις διαδικασίες αποστολής των δικαιολογητικών για την αποζημίωση των εργαζομένων. Απάντησαν ότι η Τράπεζα έχει ζητήσει να γίνουν βελτιώσεις στο συμβόλαιο της ΝΝ. 

-Προτείναμε αύξηση της εισφοράς της Τράπεζας στο ΤΕΑ. Απάντησαν ότι η Τράπεζα το εξετάζει.  

-Για το ζήτημα των κατασκηνώσεων προτείναμε, οι γονείς παιδιών με ιδιαιτερότητες να  έχουν δικαίωμα επιλογής σε οποιαδήποτε κατασκήνωση επιθυμούν και να καλύπτει η Τράπεζα το κόστος. Η απάντηση της ΔΑΔ είναι ότι υπάρχουν κατασκηνωτικές περίοδοι για παιδιά με ιδιαιτερότητες.

-Προτείναμε την ενίσχυση των καταστημάτων με προσωπικό για την ανακούφιση των εργαζομένων από τον μεγάλο φόρτο εργασίας, επισημαίνοντας  τα προβλήματα που έχουν προκύψει τόσο για τους ίδιους όσο και για το συναλλακτικό κοινό, λόγω του νέου μοντέλου λειτουργίας. Μας ενημέρωσαν ότι η Τράπεζα σκέπτεται να προχωρήσει σε προσλήψεις λόγω αναγκών μόνο στην Αττική!!! καθώς στην επαρχία δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα.

Εδώ προκύπτει το ερώτημα, πότε προέκυψε η ανάγκη κάλυψης θέσεων εργασίας στην Αττική;;; Διότι το επιχείρημα που προβάλλει η Τράπεζα μέσα στις δικαστικές αίθουσες που διεξάγονται οι δίκες για το ζήτημα των Αποσχίσεων είναι ότι οι συνάδελφοι μας και μάλιστα αυτοί που δεν συναίνεσαν με την υπογραφή τους, οδηγήθηκαν σε άλλες εταιρείες επειδή δεν υπήρχαν θέσεις εργασίας ούτε στην Αθήνα!!! ούτε στην επαρχία!!!.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Σας ενημερώνουμε τέλος για την συνάντηση της ΔΑΔ μόνο με το σωματείο μας με θέμα λειτουργικά ζητήματα του ΣΥΓΤΕ και συγκεκριμένα για το ζήτημα της διακοπής από την Τράπεζα της μοναδικής παροχής που είχαμε σαν σωματείο (όπως αντίστοιχα έχουν και τα άλλα επιχειρησιακά σωματεία της Τράπεζας Πειραιώς) και αφορούσε στην μικρή οικονομική ενίσχυση της εξόφλησης του λογαριασμού του ρεύματος, του κτηρίου που στεγάζεται ο Σύλλογός μας.

Το επιχείρημα στελέχους της ΔΑΔ για την διακοπή της παροχής αυτής ήταν ότι ελήφθη «επιχειρηματική απόφαση»!!!….. Αυτό συνάδελφοι το αφήνουμε στην κρίση σας. Σιγά μην γνωμοδότησε και το Risk!!!.                                                                                                                                              

Ζητάμε από την Τράπεζα να επανεξετάσει το ζήτημα μας στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης με τα άλλα σωματεία και στα πλαίσια της αμοιβαιότητας των συλλογικοτήτων. 

Προφανώς η δράση του σωματείου μας ενοχλεί την ΔΑΔ αλλά ο λόγος της ύπαρξης του σωματείου μας είναι ακριβώς αυτός, να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και να δίνει γι’ αυτούς κάθε μορφής αγώνα, συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό, πράγμα που θα συνεχίσει να πράττει χωρίς ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ. 

Ο ΣΥΓΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΦΩΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΧΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

                                               ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ 

                                     Ο Πρόεδρος                         Η Γεν.Γραμματέας

                                  Φάνης Πολύζος                        Ευγενία Τάγαρη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΟΛΩΜΟΥ 20 Τ.Κ 10682 ΑθΗΝΑ,  Τηλ. Επικ.:216 4001736,  216 4001592, 216 4001546, 6971 680163, 6944 359671

e-mail: info@sygte.gr

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα