Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΣΥΓΤΕ-Η Διατήρηση του ΤΑΠΓΤΕ χωρίς ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ απομειώνει την περιουσία του

Αθήνα 29 Μαΐου 2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για τα ελάχιστα και μετά από πολλές προσπάθειες, που γνωρίζουμε για την σημερινή θέση του ΤΑΠΓΤΕ η οποία συνεχώς επιδεινώνεται εις βάρος του Εφάπαξ.

Αναμένουμε την απόφαση του Εφετείου για την 2η Αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση του ΤΑΠΓΤΕ διεκδικώντας χρηματικές απαιτήσεις από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει Χαθεί στον Πρώτο Βαθμό.

Σημειώνουμε ότι αυτής της Αγωγής είχε προηγηθεί άλλη Αγωγή με την οποία η διοίκηση του ΤΑΠΓΤΕ διεκδικούσε με το ίδιο σκεπτικό, μεγαλύτερο ποσό από την Τράπεζα Πειραιώς (€40εκατ) η οποία επίσης έχει Χαθεί και στον Πρώτο Βαθμό και στο Εφετείο.

Αυτή η διοίκηση του ΤΑΠΓΤΕ που δεν διενεργεί Γενική Συνέλευση για να γίνουν εκλογές ώστε να διορίζονται τα ίδια άτομα κατ’επανάληψη, προχώρησε σε αυτές τις Αγωγές με απίθανα επιχειρήματα διατηρώντας το Ταμείο από το 2014 μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα η ακίνητη περιουσία του να βαίνει συνεχώς μειούμενη, λόγω των τεραστίων λειτουργικών εξόδων, όπως πληροφορούμαστε.

Ουσιαστικά η ακίνητη περιουσία του ΤΑΠΓΤΕ όσο περνάει ο καιρός, εξανεμίζεται Απερίσκεπτα, με τις φανταστικές ιδέες των διοικούντων του.

Σημειώνουμε ότι η περιουσία του Ταμείου σήμερα είναι τα ακίνητα, τα ενοίκια και η εισφορά του 5% που συνεχίζει να καταβάλει η Τράπεζα για τα εν ενεργεία μέλη.

Ο ΣΥΓΤΕ είχε ξεκάθαρη και κρυστάλλινη θέση εξ’ αρχής: Να τεθεί το Ταμείο σε εκκαθάριση και παράλληλα να προχωρήσουν τα δικαστήρια για απαιτήσεις από την Τράπεζα υπό την διαχείριση του Ορκωτού Λογιστή, προς όφελος του Ταμείου, αποφεύγοντας τα 10ετή λειτουργικά έξοδα που εξανεμίζουν την αξία της ακίνητης περιουσίας του.

Αυτήν την στιγμή το SITE του Ταμείου δεν λειτουργεί και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση, όπως δεν υπάρχει πληροφόρηση εδώ και χρόνια γενικά.

Ως εκ τούτου τίθενται ακολούθως τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί:

-Πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται αυτή την στιγμή στο Ταμείο και αμείβονται χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα έσοδα, δεδομένων και των υπέρογκων χρεών που έχουν δημιουργηθεί;;;

-Υπάρχει Λογιστής;;;

-Υπάρχει Μηχανογράφος;;; Λειτουργεί το Μηχανογραφικό Σύστημα;;;

-Το ΤΑΠΓΤΕ λειτουργεί;;; Ποιους εξυπηρετεί η λειτουργία του Ταμείου;;; Προφανώς αυτούς που έχουν απολαβές από το Ταμείο και όχι το σύνολο των μελών του Ταμείου;;;

-Διορίστηκε Διοίκηση από το Πρωτοδικείο για 3η φορά;;; Ποια είναι τα μέλη της Διοίκησης;;;

-Εισπράττονται τα ενοίκια;;;

-Αναπροσαρμόζονται τα ενοίκια;;;

-Ποιες είναι οι οφειλές του Ταμείου;;;

Μάλλον κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι το Ταμείο τους ανήκει και συμπεριφέρονται ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ!!!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ο ΣΥΓΤΕ κέρδισε και το ΕΦΕΤΕΙΟ σε βάρος του Ταμείου το οποίο δεν αποδεχόταν το υπογραφόμενο από 240 μέλη μας δικόγραφο, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία στην πρώτη δίκη.

Τον 12ο του 2023 δικάσαμε για την Εκκαθάριση ΟΡΙΣΤΙΚΑ και αναμένουμε την απόφαση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκτός ΣΥΓΤΕ εν ενεργεία συνάδελφοι, μέλη και πρώην μέλη του ΤΑΠΓΤΕ, δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στα Δικόγραφα των Ομαδικών Αγωγών, σημερινών και μελλοντικών, που καταθέτει ο Σύλλογος για την  Εκκαθάριση.

Οι βασικές αρχές του ΣΥΓΤΕ για το ζήτημα του Ταμείου είναι:

-Έλεγχος χρήσεων από Ορκωτούς Λογιστές από το 2014 μέχρι σήμερα. Ο ΣΥΓΤΕ θα εξετάσει την δυνατότητα συλλογής υπογραφών από τα μέλη για τον έλεγχο χρήσεων του Ταμείου.

-Την Εκκαθάριση να διενεργήσουν Ορκωτοί Λογιστές. Φυσικά απορρίπτονται επιχειρήματα που υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας όντες τραπεζοϋπάλληλοι όπως, ότι μπορούν να διενεργήσουν την εκκαθάριση τα μέλη του σημερινού ΔΣ του Ταμείου ή ορισμένοι συνταξιούχοι συνάδελφοι.

-Να προηγηθούν τα βοηθήματα των παιδιών.

-Να προηγηθούν οι συνάδελφοι που δεν πήραν ποτέ καμία προκαταβολή.

-Να έχουν δικαίωμα επί των εισφορών τους όσοι εγκατέλειψαν το Ταμείο διότι δεν είχαν ληφθεί μέτρα το 2013, σύμφωνα με την Αναλογιστική Μελέτη.

-Όσοι εκ των εν αναμονή για το Εφάπαξ συναδέλφων δικαιούνται, να ικανοποιηθούν ΣΥΜΜΕΤΡΑ.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο ΣΥΓΤΕ έχει λάβει τα μέτρα του όπως, το νέο σωματείο που συστάθηκε για την παρακολούθηση των εργασιών της Εκκαθάρισης.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι θα στείλουμε επιστολή ζητώντας να μας απαντήσει η διοίκηση του ΤΑΠΓΤΕ εγγράφως, για ποιο λόγο δεν λειτουργεί το SITE και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Ο ΣΥΓΤΕ θα διεκδικήσει ΣΥΜΜΕΤΡΑ για όλα τα μέλη του από το Εφάπαξ που τους αναλογεί, εντάσσοντας τα μέλη του στα δικόγραφα των δικαστικών διεκδικήσεων.  

Η ύπαρξη και η συνέχεια του ΣΥΓΤΕ εγγυάται την συμμετοχή των μελών του στα δικόγραφα που απαιτούνται, για την ΣΥΜΜΕΤΡΗ εξασφάλιση του ΕΦΑΠΑΞ.

                                                                                      ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

                                                                       Ο Πρόεδρος                         Η Γεν.Γραμματέας

                                                                     Φάνης Πολύζος                        Ευγενία Τάγαρη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΟΛΩΜΟΥ 20 Τ.Κ 10682 ΑθΗΝΑ,  Τηλ. Επικ.:216 4001736,  216 4001592, 216 4001546, 6971 680163, 6944 359671

e-mail: info@sygte.gr

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα