Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΣΥΓΤΕ-ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ, Ε.Σ.Ε.Τ.Π ΚΑΙ ΣΥΓΤΕ

 

Αθήνα  30 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Για μια ακόμη φορά, η Διοίκηση της Τράπεζας δείχνει το σκληρό της πρόσωπο, ανακοινώνοντας τη σύσταση νέας θυγατρικής εταιρείας στην οποία θα μεταφερθούν τουλάχιστον 200 συνάδελφοι από τις κεντρικές υπηρεσίες.

Παρότι το καθεστώς μετάβασης των εργαζόμενων παραμένει σκόπιμα ασαφές, θεωρούμε ότι με βάση τα δείγματα γραφής που έχει ήδη δώσει η Διοίκηση Μεγάλου, τόσο στο κλείσιμο των καταστημάτων του Δικτύου, όσο και στο ζήτημα του RBU, δεν έχουμε περιθώρια εφησυχασμού.

Η γνωστή και κατ’ επανάληψη καταδικαστέα από τους 3 Συλλόγους μας πρακτική δημιουργίας ψευδοδιλημμάτων και τετελεσμένων απαιτεί ενότητα, αλληλεγγύη και αγωνιστική ετοιμότητα.

Επειδή για πολλά χρόνια είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, δεν πρέπει να υποκύψουμε ούτε στη μοιρολατρία ούτε στην ψευδαίσθηση ότι κάποιος θα βρίσκεται μονίμως στο απυρόβλητο. Αυτή η πρόκληση δεν αφορά μόνο τους 200 συναδέλφους που στοχοποίησε η Διοίκηση στην παρούσα φάση, αλλά το μέλλον ΟΛΩΝ μας.

Ανεξάρτητα από τους επιχειρηματικούς ελιγμούς στους οποίους επιδίδεται η Διοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσει σπασμωδικά και βραχυπρόθεσμα τα ζητήματα που από καιρό έπρεπε να έχει λύσει, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές για ακόμη μια φορά, ότι η συνεχής απομείωση προσωπικού δεν υπηρετεί την βιώσιμη ανάπτυξη της Τράπεζας.

Για εμάς η κόκκινη γραμμή ήταν και είναι πάντα ξεκάθαρη:

ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΣΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Καλούμε τη Διοίκηση να απέχει από κάθε ενέργεια που υποσκάπτει το εργασιακό μας μέλλον στον Οργανισμό.
  •  Συναινούμε σε κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην από κοινού αντιμετώπιση του ζητήματος, από ΟΛΟΥΣ τους Συλλόγους, υπό την αιγίδα της ΟΤΟΕ.
  •  Καλούμε τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά να συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον μας στην Τράπεζα εξαρτάται από τη στάση μας εδώ και τώρα. Ο δρόμος ενδεχομένως να μοιάζει μακρύς και ανηφορικός, αλλά με πίστη στον κοινό αγώνα και με αίσθημα δικαίου, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, όπως απέδειξε και η πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζόμενων στην e-FOOD.

Αυτή η νέα πρόκληση πρέπει να μας βρει ΟΛΟΥΣ απέναντι, ΟΛΟΥΣ ενωμένους!

Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ

      Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Μπεμπένης Εμμανουήλ            Γοίλιας Ισίδωρος

Για το Δ.Σ του Ε.Σ.Ε.Τ.Π

           Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας

Γουγούλης Γιώργος         Τσιμρόγλου Μάκης

Για το Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Θεοφάνης Πολύζος        Βενετσιάνος Δεκούλος

 

Τελευταία Άρθρα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα