Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

logo_new

eikona

Ως Σύλλογοι Εργαζομένων Σ.Ε.Τ.Α.Π. και Σ.Υ.Γ.Τ.Ε. συνδιοργανώνουμε φέτος  την δεύτερη κοινή  Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των μελών μας και σας προσκαλούμε στην παιδική θεατρική παράσταση “Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου” , η οποία θα λάβει  χώρα  στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ( Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη την Κυριακή 16  Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ..

Πρόκειται για ένα μεγάλο περίπατο, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης  με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Το έργο παρόλο που παραπέμπει στη φρίκη του πολέμου και της κατοχής στην Αθήνα, δεν περιορίζεται σε αυτήν, την υπερβαίνει και αποκτά μια οικουμενική διάσταση για τα παιδιά όλου του κόσμου.


Ο Πέτρος, παππούς σήμερα, ανακαλεί μνήμες, ζωντανεύει στιγμιότυπα από την παιδική του και εφηβική του ηλικία σε μια δύσκολη ιστορική περίοδο, όπου η πατρίδα του βρισκόταν υπό κατοχή από ξένο κατακτητή με στερήσεις, πείνα και θανάτους. Με τον μικροσκοπικό του φακό  φωτίζει ανθρώπους, σχέσεις, ιδέες, αλλάζει απόψεις, γκρεμίζει δεδομένα και στερεότυπα  και μέσα από την περιπλάνησή του μας οδηγεί να δούμε με άλλη ματιά τα παιδιά του πολέμου στον πλανήτη μας, τις κακουχίες, την πείνα και τους θανάτους και με κουράγιο και δύναμη μας ενθαρρύνει να μη χάνουμε την πίστη για τον αγώνα που οφείλουμε να κάνουμε «…για μια καινούργια ζωή», να βρούμε την αισιοδοξία και το χαμόγελο που λίγο λίγο χάνουμε.

Σας προσκαλούμε,  επισημαίνοντας ότι:

  • η συμμετοχή των  παιδιών  μας, ηλικίας μέχρι και 14 ετών,  καθώς και του ενός γονέα  είναι ΔΩΡΕΑΝ.
  • εάν επιθυμεί να συμμετέχει και ο δεύτερος γονέας, θα επιβαρύνεται ο ίδιος το κόστος του εισιτηρίου, στην  προνομιακή τιμή των 5 €. Επιπρόσθετα, μαζί με την αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να έχει καταθέσει στο λογαριασμό του ΣΥΓΤΕ  με αριθμό 6901-128791-760 το αντίστοιχο ποσό, αναγράφοντας στην περιγραφή το ονοματεπώνυμό του.
  • κάθε αίτηση συμμετοχής δύναται να αφορά οικογενειακές  κρατήσεις μελών μας και θα  πρέπει να περιορίζεται αυστηρά μόνο στους γονείς και στα παιδιά της οικογένειας.
  • θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής  (Υπεύθυνη Δήλωση – επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο)  πρέπει να αποσταλούν μέχρι την Τετάρτη, 12   Δεκεμβρίου 2018, στην παρακάτω  ηλεκτρονική διεύθυνση : ΣΥΓΤΕ info@sygte.gr   ή στο φαξ του Συλλόγου 2164001599.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη  πληροφορία ή διευκρίνηση, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Συλλόγου:  ΣΥΓΤΕ: 2103811763, 2164001717 (εσωτ. 81717), 2164001546 (εσωτ.81546)

Για το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ                                                     Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος           Η Γ. Γραμματέας                                 Ο Πρόεδρος        Ο Γ. Γραμματέας

Π. Αδαμόπουλος              Η. Φίλη                                         Φ. Πολύζος          Δ. Γεωργούλης

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα