Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΑΞΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Συνάδελφοι

επειδή κάποιοι έγραψαν στις ανακοινώσεις τους «περί καρέκλας» για το προεδρείο, θέλουμε να απαντήσουμε ότι το προεδρείο ήταν, είναι και παραμένει ενωμένο και ενιαίο. Γιατί αποφασίζει πάντοτε ομόφωνα. Διαγωνισμός «καρέκλας» γίνεται όταν στο προεδρείο υπάρχουν δύο περιπτώσεις για το ίδιο αξίωμα. Που το είδατε εσείς κύριοι αυτό;

Αυτό δεν υφίσταται . Είναι εφεύρημα των τεσσάρων μελών του Δ.Σ.! Νομίζοντας ότι κατά αυτόν τον τρόπο μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα διχόνοιας και εσωστρέφειας. Τους δίνουμε το μήνυμα ότι «Πηλιογούσηδες κ Εφιάλτες δεν υπάρχουν στην παράταξή μας»!

Και άκουσον άκουσον συνάδελφοι, ανέφεραν σε Διοικητικό Συμβούλιο ότι πρέπει Πρόεδρος να γίνει αυτός που έχει περισσότερους σταυρούς! Δηλαδή η πλέρια δημοκρατία για αυτούς είναι να επιβάλλουν στην πλειοψηφία ποιος πρέπει να είναι Πρόεδρος! Για να γνωρίζετε και εσείς συνάδελφοι τη δημοκρατικότητά τους.

κύριοι τιμητές της καταστατικότητας, σε ποιο άρθρο του Καταστατικού αναφέρεται ότι Πρόεδρος γίνεται αυτός που έχει τους περισσότερους σταυρούς;

Ποιος ομιλεί; όταν συγκεκριμένος συνδικαλιστής γράφει σε ανακοίνωσή του ότι αποχώρησε από το προεδρείο γιατί τον πιέζαμε για να πάρει απόσπαση!!! Αλλά αυτός δεν ήθελε, για να είναι μαζί με τους συναδέλφους! μπορεί να μας πει ποιοι τον πίεζαν και πότε;

Τον καταλαβαίνουμε, τον συμπονούμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό…! Άλλα ήταν τα όνειρά του. Και για να αποδείξουμε το πρόβλημά του, σας παραθέτουμε αυτούσια το τι ελέχθη από τον ίδιο στη συνεδρίαση του ΣΥΓΤΕ στις 15 Φεβρουαρίου 2016.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 17ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ – 15.2.2016

Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ : «Προτείνω για τη θέση του Εφόρου τον κ. Μπάμπη Καραηλίδη, ο οποίος έχει εμπειρία σε αυτή τη θέση και νομίζω ότι θα μπορούσε να παίξει ένα ενεργό ρόλο. Ευχαριστώ».

Χ. ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ : «Συνάδελφε Γεωργούλη, σε ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά έχω μεγαλύτερες βλέψεις. Δεν δέχομαι».

Συνάδελφοι, σας τους παραδίδουμε!

Και για όλα τα άλλα που έχουν ειπωθεί σε ανακοινώσεις σύντομα θα πάρουν απαντήσεις. Για να σταματήσει επιτέλους η συκοφαντία, το ψεύδος, η λασπολογία, η δημαγωγία και το θίξιμο της υπόληψης και τιμής των μελών του προεδρείου.

Να μας ξεκαθαρίσουν τι εννοούν όταν αποκαλούν την Πρόεδρο “προσωρινή” και “γιαλαντζί”. Είναι ντροπή τους και πολύ περισσότερο θίγει εσάς συναδέλφισσες γυναίκες, όταν για πρώτη φορά στα χρονικά του Συλλόγου, αναλαμβάνει γυναίκα Πρόεδρος και μάλιστα το Δ.Σ. απαρτίζεται και με δύο ακόμη γυναίκες διαφορετικών αξιωμάτων (μέλη του προεδρείου).

Υπάρχει κάπου η λέξη «προσωρινή» στο καταστατικό που τόσο το επικαλούνται τα τέσσερα μέλη; και το επικαλούνται λανθασμένα! ή πιστεύουν ότι με αυτό θα δημιουργήσουν πρόβλημα; Γιαλαντζί – σημαίνει ψεύτικος. Είναι ψεύτικη η κ. Μπακατσούλα; Αυτά που γράφετε έχουν συνέπειες και θα τις δείτε σύντομα.

Επισημαίνουμε και προειδοποιούμε τα τέσσερα μέλη του Δ.Σ. Έχετε τη δυνατότητα να ασκείτε κριτική, να καταθέτετε θέσεις και προτάσεις με τεκμηριωμένα στοιχεία, όμως δεν έχετε κανένα δικαίωμα να σπιλώνετε πρόσωπα που έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια ήθος και αξιοπρέπεια.

Επιτέλους ο νεοαυριανισμός από όπου κι αν προέρχεται δεν έχει θέση στο χώρο του Συλλόγου μας. Και όσοι θέλουν να τον υπηρετήσουν, τους αφήνουμε στην κρίση σας.

Σύλλογος σημαίνει :

η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Όταν υπάρχει λόγος και αντίλογος. Όταν υπάρχει η θέση και η αντίθεση. Όταν υπάρχει η πρόταση και η αντιπρόταση. Όταν υπάρχει υπευθυνότητα και όχι ανευθυνότητα. Όταν διέπεται από αρχές και αξίες και όχι θίξιμο των υπολήψεων και της τιμής. Όταν υπάρχει συνέχεια στη συνέπεια.

Όταν πραγματικά δίνεις αγώνα σίγουρα για κοινά ιδεώδη αλλά όχι όταν πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα, για να σπιλώσεις χωρίς στοιχεία τους αντιπάλους. Εμείς δεν θεωρούμε κανέναν εχθρό.

Σύλλογος σημαίνει αυτό που ανέφεραν στον όρκο τους οι σωματοφύλακες στη Γαλλία. « Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Ε. Χριστοδουλοπούλου

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα