ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Τράπεζα Αίματος και Εθελοντική Αιμοδοσία

 

«Είναι γνωστό το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνάδελφοι σε περιπτώσεις, χειρουργικών επεμβάσεων ή άλλων προβλημάτων υγείας όπου απαιτείται η κάλυψη των νοσοκομειακών μονάδων με αίμα. Κατά το παρελθόν αλλά και πρόσφατα παρουσιάστηκαν αρκετά τέτοια περιστατικά όπου οι συνάδελφοι απευθύνθηκαν στο Σύλλογο για να ρωτήσουν εάν μπορούν να εξασφαλίσουν αίμα μέσω του Ταμείου Υγείας ή από οπουδήποτε αλλού.

Είναι όμως παράλληλα γνωστό ότι το Ταμείο Υγείας έχει σταματήσει την διαδικασία διοργάνωσης αιμοδοσίας πριν από αρκετά χρόνια λόγω του ότι δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση και προσέλευση συναδέλφων στις προσκλήσεις του.

bood

Όπως όλοι γνωρίζουμε η επάρκεια της χώρας μας σε αίμα δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που καθημερινά παρουσιάζονται στον τομέα αυτό. Το αίμα είναι ένα αναντικατάστατο συστατικό του οργανισμού που δεν παρασκευάζεται και δεν αγοράζεται. Μοναδικός τρόπος για την εξασφάλισή του είναι η προσφορά του από τον ίδιο τον άνθρωπο και στην περίπτωση αυτή από τον ίδιο τον συνάδελφο.

 

«Ο Σύλλογός μας έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό όπου μπορούν όλοι οι συνάδελφοι – μέλη του Συλλόγου αλλά και τα μέλη της οικογενείας τους, κάτι που απευχόμαστε, να εξασφαλίσουν φιάλη αίματος σε περίπτωση ανάγκης.

Επίσης όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετέχει σε εθελοντική αιμοδοσία, μπορεί να το δηλώσει μέσω e–mail στο Σύλλογο στο info@www.sygte.gr ή να επικοινωνήσει με το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνο διαχείρισης της Τράπεζας Αίματος συν. Φάνη Πολύζο στο τηλ: 210-3811808, κιν: 6974052846.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Γ. Ευθυμίου, Δ. Γεωργούλης, Χ. Καραηλίδης, Φ. Πολύζος, Ε. Τάγαρη