Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ

Ως Σύλλογοι Εργαζομένων Σ.Ε.Τ.Α.Π. και Σ.Υ.Γ.Τ.Ε. συνδιοργανώνουμε  φέτος  την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  μας και  ανοίγοντας  διάπλατα την αγκαλιά μας  στα παιδιά όλων των συναδέλφων,  σας προσκαλούμε στην παιδική θεατρική παράσταση ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, η οποία θα λάβει  χώρα  στο θέατρο Παλλάς ( Βουκουρεστίου 5, Αθήνα)  την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ..

Επιλέξαμε   μια μεγάλη παιδική παράσταση που προσεγγίζει με χιούμορ και ανανεωτικό πνεύμα το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες και η οποία  αγγίζει παιδιά και γονείς. Ασυμβίβαστος και ονειροπόλος, δοσμένος στο κυνήγι της ουτοπίας, ο Δον Κιχώτης συνεχίζει την αιώνια μάχη του με τους ανεμόμυλους και η σημαία του ονείρου κυματίζει αγέρωχη.

Με τον Γιάννη Στάνκογλου ως Δον Κιχώτη, με τον Δημήτρη Πιατά στον ρόλο του Σάντσο Πάντσα κι έναν εικοσαμελή θίασο από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες, η παράσταση ζωντανεύει τις συναρπαστικές περιπέτειες του «μεγαλοφάνταστου ιδαλγού» σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, δημιουργού μερικών από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις των τελευταίων ετών. Το κείμενο του βραβευμένου ποιητή Στρατή Πασχάλη, που διασκεύασε το μυθιστόρημα του Θερβάντες με σεβασμό στις ιδέες και την πλοκή του, εξιστορεί το μαγικό ταξίδι του Κιχώτη μπολιάζοντάς το με στοιχεία από την commedia del’arte και το θέατρο του δρόμου, συνδέοντας τον ρομαντικό μύθο του περιπλανώμενου ιππότη με το σήμερα.

Το αφηγηματικό νήμα ξετυλίγει ένας θίασος πλανόδιων θεατρίνων, που ερμηνεύει τα επεισόδια του μυθιστορήματος διαπλέκοντας την πραγματικότητα με το όνειρο, όπως ο ήρωας. Με κωμική διάθεση και πολλή μουσική, η παράσταση ξεδιπλώνει ένα φαντασμαγορικό θέαμα, καθώς ο Κιχώτης και ο πιστός του ιπποκόμος μάχονται για τη δόξα και την ιδανική αγάπη, αντιμέτωποι με γιγάντιους ανεμόμυλους και αλλόκοτα τέρατα, με φόντο επιβλητικά παλάτια, μυστικές σπηλιές και παραμυθένια τοπία.

Πλάι στους Γιάννη Στάνκογλου και Δημήτρη Πιατά συμμετέχει σ’ έναν ρόλο-έκπληξη η Σαβίνα Γιαννάτου, η οποία, ως μέλος του πλανόδιου θιάσου, ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης, σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους ενός από τους κορυφαίους Έλληνες ποιητές, του Μιχάλη Γκανά. Οι συνθέσεις του Νίκου Κυπουργού –δημιουργού της θρυλικής Λιλιπούπολης και των Μυστικών του κήπου– συνομιλούν με τη λαϊκή μουσική του 17ου αιώνα, εποχή έκδοσης του Δον Κιχώτη, και χαρίζουν στην αφήγηση ένα παιγνιώδες, ανατολίτικο και ισπανικό χρώμα που φτάνει ως το σύγχρονο φλαμένκο.

Οι πρωταγωνιστές, πλαισιωμένοι από είκοσι ηθοποιούς, χορευτές, ακροβάτες και τραγουδιστές, μεταφέρουν τη δράση πότε στη σκηνή και πότε στην πλατεία, μεταμορφώνοντας ολόκληρο το θέατρο σε μια μεγάλη, πολύχρωμη γιορτή.

Σας προσκαλούμε όλους,  επισημαίνοντας ότι;

  • η συμμετοχή παιδιών και γονέων είναι ΔΩΡΕΑΝ
  • οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά
  • κάθε αίτηση συμμετοχής δύναται να αφορά οικογενειακές κρατήσεις μέχρι και 3 θέσεων
  • θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής  – επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο –   πρέπει να αποσταλούν μέχρι την  Τρίτη, 5  Δεκεμβρίου, στις παρακάτω  ηλεκτρονικές διευθύνσεις:   

ΣΕΤΑΠ: setap@otenet.gr  &  ΣΥΓΤΕ info@www.sygte.gr

Για οποιαδήποτε πρόσθετη  πληροφορία ή διευκρίνηση, μπορείτε να απευθύνεστε στις Γραμματείες των Συλλόγων:

ΣΕΤΑΠ: 2103644906

ΣΥΓΤΕ: 2103811763

 

Για το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ                                                                      Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

 

Ο πρόεδρος          Η Γεν. Γραμματέας                             Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Π. Αδαμόπουλος        Η.  Φίλη                                         Γ. Ευθυμίου             Δ.  Γεωργούλης

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα