Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

admin-ajax

ΑΘΗΝΑ, 23 Οκτωβρίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας – Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στα γραφεία του ΣΥΓΤΕ προχώρησε σε ψήφισμα και καταγγέλει τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για την στάση της έναντι των συναδέλφων  που δεν δέχτηκαν να μεταβούν στην INTRUM και αποφάσισαν να συνεχίσουν την εργασία τους στην Τράπεζα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία Τράπεζας – ΟΤΟΕ της 25.7.2019. 

Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ ΟΤΟΕ – Τράπεζας Πειραιώς και Αντιπροσωπευτικού Συλλόγου, αναφέρει συγκεκριμένα ότι :«Οι εργαζόμενοι που θα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην νέα εταιρία θα παραμείνουν στην Τράπεζα Πειραιώς και θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών της στο πλαίσιο όσων ορίζονται στον Οργανισμό Προσωπικού»

Τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων της πρώην Γενικής Τράπεζας εκτιμούν ότι η Διοίκηση της Πειραιώς, κατά τρόπο απαράδεκτο, αντιμετωπίζει τους συναδέλφους που δεν δέχτηκαν να μεταβούν στην νέα εταιρεία των κόκκινων δανείων, ως εργαζόμενους πλέον «δεύτερης επιλογής», στέλνοντάς τους για 5η -6η εβδομάδα στο σπίτι τους και επιτείνοντας τον εις βάρος τους ψυχικό καταναγκασμό και την ανασφάλεια.

Η Τράπεζα, με τις προτάσεις της για την στελέχωση των θέσεων εργασίας παραβιάζει την συμφωνία που υπεγράφη και τις δεσμεύσεις της για αξιοποίηση των εργαζομένων και καταστρατηγεί τον Οργανισμό, προσφέροντας στους συναδέλφους εργασία εκατοντάδων χιλιομέτρων μακριά από τον τόπο κατοικίας τους  (προτείνουν σε συναδέλφους να μετατεθούν από Θεσσαλονίκη – Κρήτη και από Αθήνα – Σάμο, Λέρο , όπως και στην PDS).

  1. Η Γενική Συνέλευση καλεί την Τράπεζα να τοποθετήσει τους συναδέλφους που βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια στις θέσεις που έχουν αξιολογηθεί είτε σε καταστήματα ή σε διοικητικές μονάδες στον τόπο κατοικίας τους σε ανάλογες θέσεις, εφαρμόζοντας τον Οργανισμό της Τράπεζας.
  2. Θα πρέπει η Τράπεζα να τηρήσει με βάση την αρχή της ισοτιμίας και της ίσης μεταχείρισης διαφάνεια στα κριτήρια και στις διαδικασίες για όλους.
  3. Θέσεις εργασίας υπάρχουν και αυτό προκύπτει από τις νέες προσλήψεις που πραγματοποιούνται και από την ανάθεση εργασιών σε τρίτες εταιρίες. Η Τράπεζα Πειραιώς γνώριζε το τι υπέγραψε στην συμφωνία και οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να τιμήσει την υπογραφή της.
  4. Καλούμε την Τράπεζα να ολοκληρώσει την εφαρμογή της συμφωνίας απέναντι στους εργαζόμενους του RBU χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.
  5. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας καλεί την Κυβέρνηση να πάρει θέση και να δώσει λύσεις για τους συναδέλφους του Τομέα Κόκκινων Δανείων που επιθυμούν να παραμείνουν στην Τράπεζα. Η Γενική Συνέλευση ζητά από την ΟΤΟΕ (όπως αναφέρει και σε πρόσφατη ανακοίνωσή της) να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από τη συμφωνία που υπεγράφη. Η συμφωνία στο σύνολό της αφορά ολόκληρο τον κλάδο και έχει στρατηγική σημασία. Διαφυλλάτουμε το κύρος και το σύνολο των όρων της.
  6. Τέλος, η Γενική Συνέλευση καλεί τα σωματεία του Ομίλου Πειραιώς να συγχρονιστούν και να απαιτήσουν με αγωνιστικές και νομικές παρεμβάσεις τηνδιασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την προστασία της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων του RBU.

 

Το σωματείο μας θα υπερασπιστεί με κάθε  τρόπο το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες και σεβασμό στην προσωπικότητα των εργαζομένων χωρίς καμία υποχώρηση.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΓΤΕ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα