Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΕΤΑΠ – ΣΥΓΤΕ

 

address-bar

Αθήνα 26 Αυγούστου 2020

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΕΤΑΠ – ΣΥΓΤΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο ΣΕΤΑΠ & Ο ΣΥΓΤΕ, σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, συνεχίζουν τη δράση τους αναφορικά με τη διοργάνωση νέων εθελοντικών αιμοδοσιών. Συγκεκριμένα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχουμε προγραμματίσει εθελοντική αιμοδοσία:

• Στο κτίριο της Χειμάρας 11, την Πέμπτη 3/9/2020, ώρα 10.00 έως 14.00

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη ουσιαστικής γενναιοδωρίας και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, έχει ριζώσει στον τόπο μας και στην Τράπεζα μας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ο εθελοντής αιμοδότης είναι πρόσωπο που προσφέρει στους άλλους εκτός από το αίμα του και ένα μέρος του ψυχικού του πλούτου με μόνο κριτήριο την ανάγκη του πάσχοντα.

Κάθε υγιές άτομο από 18 έως 65 ετών μπορεί άφοβα και ακίνδυνα να δίνει αί-μα από μια έως τέσσερις φορές το χρόνο. Ο οργανισμός χρειάζεται μόνο 10 λεπτά για να αναπληρώσει τον όγκο του αίματος που έδωσε.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

• Στην αιμοδοσία μας μπορούν και καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου Πειραιώς. 

• Στην Τράπεζα Αίματος των Συλλόγων ΣΕΤΑΠ και ΣΥΓΤΕ μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι/ισσες, από την επαρχία και την Αττική, δίνοντας αίμα εκτός από τις τακτικές αιμοδοσίες και σε οποιοδήποτε νοσοκομείο δηλώνοντας ότι «αφορά την αιμοδοσία των Συλλόγων ΣΕΤΑΠ και ΣΥΓΤΕ που τηρείται στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ».

• Όταν πρόκειται να προσφέρουν αίμα δεν πρέπει να πάρουν κανένα φάρμακο, ακόμη και ασπιρίνη, την ημέρα της αιμοδοσίας και την προηγούμενή της. Οι συναδέλφισσες που βρίσκονται σε ημέρες κύκλου, σε περίοδο θηλασμού ακόμη και πιθανής εγκυμοσύνης, δεν πρέπει να προσφέρουν αίμα.

• Οι αιμοδότες δικαιούνται έκτακτη άδεια δύο (2) ημερών, που πρέπει να προγραμματιστεί μέσα στο ημερολογιακό έτος.

Δώστε το ανθρωπιστικό σας παρόν στην αιμοδοσία των ΣΕΤΑΠ – ΣΥΓΤΕ.

Το αίμα σώζει ζωές. 5΄ είναι αρκετά για να σώσεις μια ζωή.

Για την καλύτερη διοργάνωση της αιμοδοσίας, παρακαλούμε να έχετε μαζί σας τον ΑΜΚΑ σας και να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας.

 

Σας επισημαίνουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας και ότι θα διαθέτουμε  τις μάσκες που είναι υποχρεωμένοι να φορούν οι  εθελοντές αιμοδότες κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο συγκεκριμένο χώρο. 

 

Για τον ΣΕΤΑΠ στο mail: mariasetap2@gmail.com.

Για τον ΣΥΓΤΕ στο mail: tagarie@piraeusbank.gr, Διαχειριστής Ευγενία Τάγα-ρη,  τηλ. 210-7765138.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ

Το Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ

 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα