Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΤΟΕ – Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2015

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΤΟΕ – Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Άμεση ανταπόκριση είχε η χθεσινή πρόσκληση της ΟΤΟΕ στην Πρόεδρο της Ε.Ε.Τ., κα Λούκα Κατσέλη για συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των Τραπεζών.

Η ΟΤΟΕ στη συνάντηση αυτή, που έγινε σήμερα στα γραφεία της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, κατέθεσε στην κα Κατσέλη τις αγωνίες της και τους προβληματισμούς της και επικέντρωσε το ενδιαφέρον της τόσο στα προβλήματα της λειτουργίας των Τραπεζών, που επηρεάζουν την οικονομία και την κοινωνία, όσο και στους εργαζόμενους στις Τράπεζες, οι οποίοι τις μέρες αυτές «σηκώνουν» μεγάλο φορτίο, προκειμένου να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες.

Ειδικότερα, για τους εργαζόμενους η ΟΤΟΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης της εργασίας τους και τόνισε, ότι σε κάθε περίπτωση και για το σκοπό αυτό θα δώσει όλες της τις δυνάμεις και ζήτησε και οι τράπεζες – ανεξάρτητα από τις εξελίξεις – να έχουν ως βασικό μέλημα την προστασία της απασχόλησης.

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στον εξαιρετικό τρόπο ανταπόκρισης των εργαζομένων και των στελεχών σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες, που ήταν πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα και εξέφρασε την ελπίδα να επιβεβαιωθούν οι πιθανότητες που υπάρχουν, να κλείσει άμεσα συμφωνία της Κυβέρνησης και των Εταίρων, η οποία θα αποτελέσει και την αφετηρία σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε διαδικασίες που προβλέπονται να ακολουθηθούν και αφορούν σε θέματα που θα χειριστούν οι επιμέρους τράπεζες σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως η αποκατάσταση της ρευστότητας, η κεφαλαιακή επάρκεια, οι δείκτες φερεγγυότητας, οι θυγατρικές των τραπεζών εκτός Ελλάδος κ.α., για τα οποία εκτίμησε, ότι σε περίπτωση συμφωνίας οι πιθανότητες να εξελιχθούν όλα αυτά ομαλά είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Η ΟΤΟΕ θεωρεί σημαντική και ουσιαστική την συνάντηση με την κ. Λ. Κατσέλη, όμως σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρέμβει με τις θέσεις και τις απόψεις της, αν χρειαστεί.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα