Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

OTOE

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την εγκληματική απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο και το όχι της Κυπριακής Βουλής που ακολούθησε, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η αγωνία για το μέλλον της Κύπρου κορυφώνεται.

Η παρέμβαση της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων των Κυπριακών Τραπεζών (Κύπρου, CBP Bank και Eλληνική) στην Ελληνική Κυβέρνηση (Υπουργείο Οικονομικών) για το μέλλον των εργαζομένων και τη διαφύλαξη των συμφερόντων των συναλλασσόμενων και των καταθετών στις Κυπριακές Τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα, ήταν άμεση και καταλυτική.

Με διάβημα στο Υπουργείο Οικονομικών απαιτήσαμε τη συνέχιση της λειτουργίας των Καταστημάτων των τριών Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες με τους ίδιους όρους λειτουργίας των Ελληνικών Τραπεζών, με στόχο τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, της ομαλότητας και της σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας μας, η οποία επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση να διατηρηθεί.

Οι διαβεβαιώσεις που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, έχουν ως εξής:

•    Οι τρεις Κυπριακές Τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα (Κύπρου, CBP Bank και Eλληνική) θα μεταβιβαστούν σε Ελληνικές Τράπεζες σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στην Κύπρο.
•    Οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων διασφαλίζονται απόλυτα καθώς και τα συμφέροντα των συναλλασσόμενων και των καταθετών στις Τράπεζες αυτές.
•    Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την μεταβίβαση των εργαζομένων καθώς και των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού από τις Κυπριακές στις Ελληνικές Τράπεζες, έχει την έγκριση του Eurogroup και θα γίνει στα πλαίσια της διαδοχικότητας υποχρεώσεων και δικαιωμάτων.

Η ΟΤΟΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη κατάσταση αυτή από πολύ κοντά και θα παρέμβει άμεσα εκ νέου, αν χρειαστεί, με γνώμονα τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της ομαλής λειτουργίας των Τραπεζών στο σύνολό τους.

Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα