Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΑΠΓΤΕ

Συνάδελφοι,
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη απαρτία για πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΠΓΤΕ το Σάββατο 31/3/2013.
Το Προεδρείο επειδή δεν χαϊδεύει αυτιά, επιρρίπτει ευθύνες και στους συναδέλφους δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης  για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τα χρήματά τους.
Επιρρίπτουμε ευθύνες και σε όσους είναι στην σειρά και περιμένουν το εφάπαξ τους , τους οποίους το Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ τους ήθελε να συμμετέχουν και στις γενικές συνελεύσεις και στις ψηφοφορίες, καθώς με τον τρόπο αυτό θα συνεχίζουν  να λαμβάνουν εφάπαξ με τις σημερινές διατάξεις του καταστατικού. Τι έχετε να πείτε κύριοι – κύριοι του Ταμείου; Αλλά ευθύνες έχει και το  ίδιο το Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ  με την πολιτική και στρατηγική που ακολούθησε τόσο καιρό.
Μπορούν να μας πουν γιατί δεν περιόδευσαν σε καταστήματα για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους όπως έπραξε το Προεδρείο στην Διοίκηση;
Μπορούν να μας πουν πότε αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έκτακτο Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ, το οποίο ανέφεραν στη Γενική Συνέλευση. Ήταν σκέψη εκείνης της στιγμής ή το είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πιστεύοντας ότι δεν θα γίνει η Γενική Συνέλευση. Γιατί δεν το έπραξαν;
Ας αφήσουν τα λεγόμενά τους περί παραιτήσεων και να αναλάβουν άλλοι το Ταμείο. Αυτό δεν δείχνει υπευθυνότητα συνάδελφοι. Γιατί πριν από 2-3 μήνες προκήρυξαν αρχαιρεσίες στο Ταμείο για νέο Δ.Σ. ; Ποιες ήταν οι ενέργειές τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα;
Μήπως είχαν και έχουν στο μυαλό τους τη φυγή λόγω του ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία της τροποποίησης του καταστατικού;
Γιατί επί 3 χρόνια απαρνήθηκαν τις προτάσεις του Προεδρείου για ενωτικό ψηφοδέλτιο για προεδρείο και για ενωτική πρόταση για την τροποποίηση του καταστατικού  και υποστήριζαν τις δικές  τους και θέσεις και απόψεις για το Ταμείο; Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν απέστειλαν καν τις δικές μας προτάσεις για  την τροποποίηση του καταστατικού στον αναλογιστή.
Γιατί δεν δέχθηκαν το αίτημα του τότε Προέδρου του ΣΥΓΤΕ για προσωρινή Διοίκηση και πανηγύριζαν όταν απερρίφθη η προσωρινή διαταγή καθώς ήταν ενάντια σε μια τέτοια λύση, που αν είχε γίνει σήμερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για όλους μας.
Υπάρχουν συνάδελφοι γεγονότα που ούτε διαγράφονται ούτε παραγράφονται. Εμείς για ακόμα μία φορά θα εκφράσουμε τις θέσεις και απόψεις μας για το θέμα του ταμείου. Δεν είμαστε στο δώδεκα παρά πέντε αλλά στο δώδεκα και σαράντα πέντε, κάποια στιγμή πρέπει να πάρει τέλος αυτή η υπόθεση.

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα