Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου λόγω μη απαρτίας , και όλα αυτά γιατί οι εργαζόμενοι κατάλαβαν ότι αυτό που θέλησε ο συνάδελφος Γιουρούκος με την συλλογή των υπογραφών ήταν άνευ ουσίας και σημασίας όταν το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης ήταν νεφελώδες.

Παρόλα που κρατήθηκε η κατάσταση προσέλευσης των συναδέλφων έως τις 10.30 αφότου έκλεισε, πέραν αυτή τη ώρας προσήλθαν ακόμη 2 – 3 άτομα. Τα συμπεράσματα δικά σας .

Ο συνάδελφος Γιουρούκος αναφέρει για ακόμα μια φορά ότι φταίει το Προεδρείο για την μη πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης. Του διέφυγε όμως να κατηγορήσει το Προεδρείο για την συννεφιά που είχε η συγκεκριμένη ημέρα. Μήπως συνάδελφε Γιουρούκο φταίμε και για αυτό;

Μα επιτέλους σοβαρευθείτε εκπρόσωποι της Ανανεωτικής.

Κατηγορούν το Προεδρείο ότι κυκλοφόρησε ανακοίνωση η οποία απέτρεπε τους συναδέλφους με τον τρόπο του να μην προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση όταν σε 20 ημέρες θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για τις αρχαιρεσίες. συνάδελφε Γιουρούκο θέλετε να μας φιμώσετε; Σε ποια εποχή βρισκόμαστε; . Εμείς αποτυπώνουμε την αλήθεια και από εκεί και πέρα οι συνάδελφοι είναι αυτοί που αποφασίζουν.

Ποιοι θέλουν τους εργαζόμενους στο περιθώριο , όταν είναι γνωστό ότι το Προεδρείο με περιοδείες του σε όλα τα καταστήματα, και στα συγκροτήματα της Διοίκηση και Σπάτων και αλλού έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους για όλες τις πράξεις και ενέργειές του, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ποιος προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα;

Αναφέρουν ότι ζήτησαν οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι στην συγκεκριμένη συνάντηση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι έχουν ενημερωθεί πλήρως από το Προεδρείο κατά τις επισκέψεις του στα καταστήματά τους, όχι μια φορά αλλά δύο φορές. Αφήστε λοιπόν τα ψέματα.

Μας κατηγορούν για απαράδεκτη συμπεριφορά όταν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της Ανανεωτικής συμπεριφέρονται απαράδεκτα επισκεπτόμενοι την Διοίκηση κλπ μόνο για την συλλογή των υπογραφών και όχι για ενημέρωση.

Αναφέρουν ότι αναπτύχθηκε προβληματισμός στου παρευρισκόμενους συναδέλφους, όταν η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολιτική συζήτηση και οι συνάδελφοι που ήρθαν για άλλο λόγο αποχώρησαν αηδιασμένοι. ας μας πουν πόσοι παρέμειναν έως το τέλος αυτή της άτυπης συζήτησης . συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουν ότι σε μια άτυπη συζήτηση δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις.

Στο ψήφισμα αυτή της άτυπης συζήτησης των ολίγων ατόμων που παρέμειναν, κατηγορηθήκαμε για διασπαστική συμπεριφορά και ότι ανοιχτά και δημόσια αποτρέπαμε τον κόσμο να μην παραμείνει.

Δηλώνουμε στους υπογράφοντες συναδέλφους να μας πουν εκείνοι , ποιους διώξαμε και ποιους αποτρέψαμε για να μην έρθουν , επώνυμα, ειδάλλως θα αποδειχθεί η συκοφαντία και το ψέμα τους.

Τι θέλουν να πουν με αυτό ότι διώξαμε τα 70 άτομα που χρειάζονταν για απαρτία;

Εκπρόσωποι της Ανανεωτικής υποτιμάτε την νοημοσύνη των συναδέλφων μας. Σαν δεν ντρέπεστε! Είναι αήθεις κατηγορία και προσβάλετε κατά αυτόν τον τρόπο τους συναδέλφους. Τι θέλετε να πείτε ότι οι συνάδελφοι κάνουν ότι τους πούμε εμείς; Δηλαδή τους θεωρούν αγέλη; Ντροπή τους .

Δυστυχώς αυτή είναι η εκτίμησή τους απέναντί σας συνάδελφοι.

Εκπρόσωποι της Ανανεωτικής και ΠΑΣΚΕ εάν έχετε στοιχεία επώνυμα να βγείτε και να τα καταγγείλετε ειδάλλως να σιωπήσετε.

Σε αυτή την Γενική Συνέλευση υπέγραψαν 52 συνάδελφοι όταν για απαρτία απαιτούνται 120. Θα πρέπει να γίνει λοιπόν αντιληπτό εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και Ανανεωτικής ότι οι συνάδελφοι δεν προσήλθαν διότι κατάλαβαν την σκοπιμότητά σας, και αυτή δεν είναι άλλη από την απόδειξη μήπως και πάρετε καμία ψήφο ενόψει των αρχαιρεσιών του ΣΥΓΤΕ.

Καταγγέλλουν τον νομικό σύμβουλο του ΣΥΓΤΕ ότι δεν παρέμεινε στην συζήτηση που ακολούθησε ώστε να απαντήσει στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων συναδέλφων. Δεν νομιμοποίητο ο νομικός σύμβουλος να παρευρίσκεται στην συγκεκριμένη συζήτηση εφόσον η Γενική Συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε βάσει του καταστατικού αριθμού που προβλέπεται. Σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ο νομικός σύμβουλος είναι πάντοτε παρόν δίνει τις δέουσες απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα και τον εμπιστευόμαστε, διότι εκτελεί άριστα τα καθήκοντά του πάντοτε και παντού υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των εργαζομένων της Γενικής.

Αναφέρονται για επιτροπές στην Διοίκηση και σε άλλους μαζικούς χώρους. Αυτό μας θυμίζει οργάνωση κατά τα πρότυπα της Κ.Ο.Β.Α. του ΚΚΕ του ΠΑΜΕ και τίποτε άλλο νοσταλγώντας την πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση. Μήπως πρέπει να ορίσουμε και λαϊκό επίτροπο ; Δεν έχουμε βέβαια τίποτε απολύτως με κάποιον εξ αυτών ο οποίος θέλει να εκφραστεί αγνά και ρομαντικά , αλλά εφόσον τέτοιες επιτροπές δεν υφίστανται ας μην κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Οι συζητήσεις με τις Διοικήσεις πραγματοποιούνται από το Προεδρείο ως νόμιμη εκτελεστική εξουσία . Κάθε άλλη επιτροπή δεν νομιμοποιείται σε συμμετοχή , πόσο μάλλον όταν αυτές οι αποφάσεις προκύπτουν από άτυπες Γενικές Συνελεύσεις. Λένε να προωθήσουν το θέμα της διασφάλισης θέσεων εργασίας . Που να τις προωθήσουν; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Προτάσεις έχετε εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και Ανανεωτικής; πείτε στο κόσμο ότι θέλετε απεργίες συνάδελφε Γιουρούκο. Στα κάγκελα και στα κεραμίδια να ανέβουμε;

Τα μέλη του Δ.Σ. τα παίρναμε παντού συνάδελφοι, και στην πρώτη συνάντηση με τον κ. Τιρκό αλλά και στις επισκέψεις μας στα πολιτικά κόμματα όπου την επόμενη ημέρα έβγαιναν και μας καταγγέλλανε. Ποιους να πάρουμε; Αυτούς οι οποίοι συστήνονταν ως «εμείς της ΠΑΣΚΕ» κατά τις επισκέψεις μας ; Η δε παράταξη της ΠΑΣΚΕ όψιμα ανακάλυψε ότι είναι κακοί οι Γάλλοι και έρχονται Έλληνες. Λίγη ντροπή δεν περισσεύει;

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το Προεδρείο συζητά παντού νόμιμα και για να μην παραμυθιάζεται τους συναδέλφους ότι πέραν των νομίμων οργάνων θα δεχθεί τις όποιες επιτροπές η κάθε Διοίκηση . Και γιατί να είναι 3 εκπρόσωποι στην επιτροπή και να μην γίνουν άλλες άτυπες συναντήσεις και να προταθούν 3 και άλλοι 3 και έχει ο Θεός.

Ας μας πουν σε ποιο άλλο Σύλλογο Τραπεζών έχουν δεχθεί επιτροπές οι Διοικήσεις τους . Να μας πείτε έστω και ένα.

Και το τελευταίο αναφέρονται να συμμετάσχουμε στις Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Τι σχέση έχουμε εμείς με το Δημόσιο Τομέα.; Αν εννοούν τον ιδιωτικό τομέα, ποιους εννοούν τους οικοδόμους, τους μεταλλωρύχους την χαλυβουργία, την κλωστοϋφαντουργία ; Μα συνάδελφοι έχουμε κοινά συμφέροντα; Και ποια είναι αυτά;

Εμείς δίνουμε τον αγώνα μαζί με την ΟΤΟΕ και την ΓΣΕΕ . Εκεί ανήκουμε και μαζί θα βαδίζουμε για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Επιτέλους ας σταματήσουν κάποιοι γελοίοι να καθυβρίζουν την ΟΤΟΕ και την ΓΣΕΕ λέγοντας ότι είναι ξεπουλημένοι. Ντροπή τους .

Γράφουν στο ψήφισμα, μέλη της Γενικής Συνέλευσης, άλλο ψέμα . Ποια Γενική Συνέλευση; Πραγματοποιήθηκε ; πόσοι από τους 52 υπογράφοντες είχαν απομείνει μέχρι το τέλος της άτυπης συζήτησης που είχαν ; Ποιοί είναι αυτοί που το υπογράφουν επώνυμα αυτό το κείμενο ;

Μήπως αυτό το κείμενο γράφτηκε στα γραφεία της Ανανεωτικής, και έπειτα το δώσανε σε όσους είχαν απομείνει και τους είπαν αν συμφωνούν;

Δεν μπορείτε άλλο να κοροϊδεύετε τους εργαζόμενους. Σας έχουν καταλάβει γιατί έχουν και γνώση και κρίση και όταν έρθει η ώρα θα το αποδείξουν.

Το Προεδρείο αντιπροσωπεύει τον ανεξάρτητο, αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό.

Εσείς ποιόν συνδικαλισμό εκπροσωπείτε;

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα