Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΟΕ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2013

Η ΟΤΟΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ … ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Συνεχίζεται ο προγραμματισμός που αφορά ξεναγήσεις και επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
Φέτος για πρώτη φορά εντάσσεται στον προγραμματισμό επίσκεψη αποκλειστικά για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (αναλυτικότερα παρακάτω).
Τα Μονοπάτια θα «περπατήσουν» μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ξεκινά με τα εξής.


1.    ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ

(Μαρκόπουλο Μεσογαίας , τηλ. 22990-27020)
ΚΥΡΙΑΚΗ    24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013     ώρα  10.00 πμ    Δήλωση έως 20/11
Η Βραυρώνα ήταν μία από τις δώδεκα αρχαίες πόλεις της Αττικής. Λέγεται ότι στο ιερό του ναού μεταφέρθηκε το άγαλμα της θεάς Άρτεμις, κατόπιν εντολής της θεάς, από τον Ορέστη και την Ιφιγένεια. Η πόλη ήκμασε από το 700 πΧ και κυρίως από το 500 πΧ έως και το 400πΧ. Στο Αρχαιολογικό μουσείο εκτίθενται με τη μορφή της μόνιμης συλλογής ευρήματα που προέρχονται κυρίως από το γειτονικό ιερό της Αρτέμιδας, αλλά και άλλα από την γύρω περιοχή.
Τιμή Εισόδου: 3€. Κόστος πούλμαν 5€
Αναχώρηση λεωφορείου από τον παράδρομο της οδ. Ακαδημίας & Σίνα.


2.    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

(Γ’ Σεπτεμβρίου 146  τηλ. 210 8807804-5)

ΠΕΜΠΤΗ    28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013     ώρα  17.00 μμ    Δήλωση έως 20/11
Αρχεία – Πηγές γνώσης και Μνήμης. Στο εκθετήριο συναντά κανείς τεκμήρια και συλλογές που δεν θα πίστευε ότι υπάρχουν σε Τραπεζικό αρχείο. Με την έκθεση του ελληνικού χαρτονομίσματος, ανακαλούνται μνήμες σημαντικών περιόδων της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους με πλήθος πληροφοριών.
Είσοδος Ελεύθερη. Ραντεβού στην είσοδο.

3.    ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ   (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα  τηλ. 210 3312995)
ΣΑΒΒΑΤΟ     30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013     ώρα  10.30 πμ    Δήλωση έως 22/11

Αποστολή του Παιδικού Μουσείου είναι να βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν και να χαρούν τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν. Μετέρχεται αντικείμενα, εμπειρίες, ψυχαγωγία, υποστηρίζοντας τη διαδικασία της μάθησης. Ραντεβού στην είσοδο.
Τιμή εισόδου: Για παιδιά προσχολικής ηλικίας    5€
Για παιδιά σχολικής ηλικίας        6€

4.    ΙΕΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (τηλ. 210 3210219, 3236665)
ΚΥΡΙΑΚΗ    1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013     ώρα  10.30 πμ    Δήλωση έως 22/11

Αρχικά στο χώρο υπήρχε ο «αρχαίος νεώς» αφιερωμένος στην Αθηνά Πολιάδα βρισκόταν νότια του Ερεχθείου, καταστράφηκε οριστικά το 406πΧ. Ο Λόφος της Ακρόπολης είναι φυσικά οχυρός και απρόσιτος από όλες τις πλευρές, εκτός από τη δυτική. Μετά την κατάληψη της Αθήνας από τους Πέρσες (480πΧ), άρχισαν να κτίζονται τα έως σήμερα τείχη, το Βόρειο από τον Θεμιστοκλή, το Νότιο από τον Κίμωνα, επεμβάσεις ολοκλήρωσης στην εποχή του Περικλή. Τα τείχη περικλείουν το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο Ιερό της Αρχαίας Πόλης, αφιερωμένο στην προστάτιδα θεά της, Αθηνά. Τα μνημεία της Ακρόπολης αρμονικά συνδυασμένα με το φυσικό περιβάλλον, αποτελούν μοναδικά αριστουργήματα αρχιτεκτονικής, που εκφράζουν πρωτοποριακούς συσχετισμούς ρυθμών και τάσεων της κλασσικής τέχνης, επηρεάζοντας την πνευματική, καλλιτεχνική δημιουργία για αιώνες. Αποδίδει με τον τελειότερο τρόπο το μεγαλείο, τη δύναμη, τον πλούτο της Αθήνας και της Αθηναϊκής Συμμαχίας, που είχε την έδρα της στην Ακρόπολη. Ο Λόφος κατοικείται από τα νεολιθικά χρόνια. Στους επόμενους αιώνες τα μνημεία της Ακρόπολης υπέστησαν ζημιές και βλάβες από φυσικά αίτια ή ανθρώπινες επεμβάσεις.
Είσοδος Ελεύθερη. Ραντεβού στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου (εκδοτήρια).

5.    ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ  (Κτίριο οδού Πειραιώς)
ΠΕΜΠΤΗ     5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013     ώρα  16.30 μμ    Δήλωση έως 25/11
ΘΕΜΑ: «ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΜΙΑ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ» (μέρος 1ο)

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων του υλικού του Ιδρ. Τσαρούχη, που φιλοξενείται από το Μουσείο Μπενάκη. Παρουσιάζει την ιστορία της ζωγραφικής του Γιάννη Τσαρούχη, μέσα από χρονολογικές ενότητες, αναπλάθοντας το περιβάλλον που έζησε και τις επιρροές που δέχθηκε. Από την παιδική ηλικία του Τσαρούχη (Πειραιάς-Αθήνα-Κηφισιά), την πρώτη καλλιτεχνική διαδρομή, τις γνωριμίες, τις συναναστροφές, τους δασκάλους και συνεργάτες Φώτης Κόντογλου, Κωνσταντίνος Παρθένης, Δημήτρης Πικιώνης, Νίκος Βέλμος, Αγγελική Χατζημιχάλη, Εύα Σικελιανού-Πάλμερ, Terriade, Έλλη Παπαδημητρίου κ.α.
Είσοδος Ελεύθερη (χορηγία Ιδρ. Νιάρχου). Ραντεβού στην είσοδο.


6.    ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

(Λεωφ. Βασ. Σοφίας, τηλ. 213 213 9572)
ΣΑΒΒΑΤΟ     14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013     ώρα  10.30 πμ    Δήλωση έως 6/12
ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Ιδρύθηκε το 1914 με σκοπό τη συλλογή, μελέτη και διατήρηση της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η μόνιμη συλλογή χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά στην Βυζαντινή περίοδο (από τον 4ο έως τον 15ο αι. μΧ), το δεύτερο με τίτλο «Από το Βυζάντιο στη νεότερη εποχή» για την περίοδο από τον 15ο αι. έως τον 20ο . Λίγο πριν από τα μέσα του 8ου αι. η Αθήνα προάγεται από Επισκοπή σε Μητρόπολη και έκτοτε μεγάλος αριθμός ναών οικοδομήθηκαν, αρκετοί σώζονται μέχρι σήμερα. Με το διάταγμα του Θεοδόσιου Β’ κατά των Εθνικών (437μΧ) πολλοί ειδωλολατρικοί ναοί και άλλα κτίσματα μετετράπηκαν σε χριστιανικούς (Ακρόπολη, Παρθενώνας, Ρωμαϊκή Αγορά κα).

Τιμή εισόδου: 4€ (παιδιά κάτω των 18, δωρεάν). Ραντεβού στην είσοδο.

7.    ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
(Παλαιά Βουλή, οδ. Σταδίου, τηλ. 210 3237617)
ΣΑΒΒΑΤΟ     18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014     ώρα  10.30 πμ    Δήλωση έως 13/1
ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Η Μόνιμη Έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου καλύπτει την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) έως τον Πόλεμο του 1940.
Μέσα από κειμήλια, έργα τέχνης, όπλα προσωπικά αντικείμενα, ενδυμασίες, χάρτες κ.α. ο επισκέπτης παρακολουθεί την πορεία του ελληνικού έθνους κατά την τουρκοκρατία και την ενετοκρατία στον ελλαδικό χώρο, την ελληνική επανάσταση του 1821, την ανεξαρτησία και τη διαμόρφωση του νεού ελληνικού κράτους, την επέκταση των συνόρων με τους Βαλκανικούς Πολέμους, την περιπέτεια της Μικρασιατικής εκστρατείας, μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα παρουσιάζονται πτυχές της καθημερινής ζωής και της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την πλούσια λαογραφική συλλογή του Μουσείου.

Είσοδος Ελεύθερη. Ραντεβού στην είσοδο

8.    ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
(Νεοφ. Δούκα 4, Κολωνάκι, τηλ. 210 7228321)
ΚΥΡΙΑΚΗ     26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014     ώρα  11.30 πμ    Δήλωση έως 17/1
ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Οι μόνιμες συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν περίπου 3000 αντικείμενα Αρχαίας Ελληνικής και Κυπριακής Τέχνης, σε τρεις ενότητες, Κυκλαδικός Πολιτισμός, Αρχαία Ελληνική Τέχνη, Κυπριακός Πολιτισμός. Ο πρώτος άνθισε στα νησιά του Αιγαίου από την πρώιμη εποχή του Χαλκού (3η Χιλιετία πΧ), είναι η πληρέστερη συλλογή Κυκλαδικών αρχαιοτήτων όλων των φάσεων της Πρωτοκυκλαδικής Περιόδου, στη συνέχεια ακολουθεί η εξέλιξη της Κυκλαδικής Τέχνης.
Η Αρχαία Ελληνική Τέχνη αποτελεί ένα από τα σημαντικά φαινόμενα του Παγκόσμιου Πολιτισμού, συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της αισθητικής του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Μια διαχρονική προσέγγισή του από τη Μέση Εποχή (του Χαλκού, 2η χιλιετία Πχ), μέχρι και τη Ρωμαϊκή περίοδο. Στα πάνω από 800 αντικείμενα μελετά κανείς τον Κυπριακό πολιτισμό και την ιστορία του νησιού από την 4η Χιλιετία μέχρι τον 6ο αι.μΧ.
Τιμή εισόδου: 5€. Ραντεβού στην είσοδο.

9.    ΑΙΓΙΝΑ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ – ΑΡΧ. ΧΩΡΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΑΟΥ ΑΦΑΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ     9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014               Δήλωση έως 25/1

Το Μουσείο είναι στον Αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, κτισμένο δίπλα στα ερείπια των διαδοχικών οικισμών και ακρόπολη των ιστορικών χρόνων (Προϊστορικοί χρόνοι 4000πΧ, Πρώιμη εποχή του Χαλκού 3000Πχ, Πρωτοελλαδικοί οικισμοί 2500πΧ κ.α.).Με τα αντικείμενα του Μουσείου, τον γύρω χώρο της Κολώνας, η ιστορία  αντλεί πληροφορίες για την αρχαία Αίγινα.
Ο Ναός της Αφαίας στο ΒΑ μέρος της Αίγινας είναι το σπουδαιότερο μνημείο που σώζεται. Κτίστηκε μετά τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, καταστράφηκε από πυρκαγιά περίπου το 510πΧ και ανοικοδομήθηκε. Γλυπτά των αετωμάτων κατέληξαν το 1828 στο Μόναχο! Αφαία σημαίνει «άφαντη» και ο μύθος φτάνει στον Βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα, που ερωτεύθηκε την κρητική θεότητα Βριτόμαρτη (ή Δίκτυννα). Αυτή έπεσε στη θάλασσα, τη βρήκαν ψαράδες που την μετέφεραν στην Αίγινα, έτσι κατέφυγε στο ιερό δάσος της Άρτεμις (υπάρχει αρχαϊκή επιγραφή).

Συνάντηση στο λιμάνι Πειραιά, Πύλη Ε8 (αναχωρήσεις για Αίγινα).
Κόστος Ναύλων: 11€ μετ’ επιστροφής (περίπου)
Οι πληροφορίες για το πλοίο (κόστος, ονομασία) θα είναι οριστικές 15 μέρες πριν την αναχώρηση. Θα ενημερωθείτε μέσω email ή τηλεφωνικά.
Κόστος Λεωφορείου για την μετάβαση στην Αίγινα: 7€
Κόστος εισόδου στο Μουσείο Κολώνας: 3€.
Κόστος εισόδου Αρχ. Χώρος & Μουσείο Αφαίας: 4€.

10.    ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
(Παπαρηγοπούλου 7, πλ. Κλαυθμώνος, τηλ. 210 3231397)
ΣΑΒΒΑΤΟ     22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014       ώρα 10.30πμ    Δήλωση έως 7/2

Παρουσιάζει τη νεότερη ιστορία της Αθήνας, τη ζωή της Αθήνας, τυπικά σαλόνια της αρχοντικής τάξης (1830 – 1940), έργα τέχνης, άλλα εκθέματα, φωτογραφίες και υλικό για το πώς ξεκίνησε η Αθήνα. Στεγάζεται σε δύο κτίρια από τα παλαιότερα της πόλης. Το ένα από αυτά πρωτοκατοικήθηκε από τον Όθωνα και την Αμαλία. Να σημειωθεί ότι τότε ο πληθυσμός της Αθήνας ήταν 60.000 κάτοικοι, ενώ κατά την καταγραφή Γκούρα (1824) ήταν 1605 σπίτια με 9040 κατοίκους. Θα ακολουθήσει περίπατος – ξενάγηση στους δρόμους περί του Μουσείου, πχ Αιόλου (όπου το 1/3 των κτιρίων είναι του περασμένου αιώνα), Αθηνάς και μερικούς ενδιάμεσους. Αυτό που θα προσεγγίσουμε είναι μια ιστορική κατανόηση του οικιστικού ιστού της τότε Αθήνας, καθώς η αισθητική του κέντρου σήμερα έχει αλλοιωθεί, έχει κρυφτεί ή θαφτεί από τις σημερινές μεταλλικές ή από μπετόν υπερκατασκευές.
Τιμή εισόδου: 2€. Ραντεβού στην είσοδο.

11.    ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ     16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014       ώρα 8.30πμ    Δήλωση έως 24/2

Σημαντική Πόλη-Κράτος της Αρχαίας Ελλάδας. Ήλεγχε την νευραλγική θέση του Ισθμού, εμπορικός κόμβος, θεωρούνταν η πλουσιότερη πόλη του αρχαίου κόσμου. «Ου παντός πλειν εις Κόρινθον», δηλ. δεν μπορούσε ο καθένας να πλευρίζει στην Κόρινθο (Στράβων), τονίζοντας έτσι τη δύναμη και τον πολιτισμό της. Κατοικείται από τα Νεολιθικά χρόνια (5000-3000πΧ) με εγκατάσταση Φοινίκων. Ο Όμηρος μας πληροφορεί, ότι οι Κορίνθιοι μετείχαν της Τρωικής εκστρατείας και την ονόμαζε «Αφνειόν»(πλούσια, εύφορη) και «Εφύραν»(που βλέπει τα πάντα), με ιδρυτή και Βασιλιά, σύμφωνα με τη Μυθολογία, τον Σίσυφο. Κόρινθος  ονομάστηκε αργότερα από το όνομα του ομώνυμου γιου του Δία. Το 1110-1075πΧ  η κάθοδος των Δωριέων εκδιώκουν τους Αιολείς απογόνους του Σίσυφου. Καταστράφηκε από τον Ρωμαίο Λεύκιο Μόμμιο (146πΧ) και ανοικοδομήθηκε εκατό χρόνια μετά από τον Ιούλιο Καίσαρα, το 44πΧ . Η Κόρινθος από το 196πΧ αποτελούσε την έδρα της Αχαϊκής Συμμαχίας. Μετείχαν στους Περσικούς Πολέμους (Σαλαμίνα, Πλαταιές, Θερμοπύλες), αργότερα αποτέλεσε την κύρια αιτία του Πελοποννησιακού Πολέμου, ως σύμματος των Σπαρτιατών, κάμπτεται από την ισχυρή Αθήνα και παρακμάζει. Με την απόφαση της Α’ Εθνικής Συνέλευσης της Επιδαύρου (20/12/1821) όρισε ως έδρα της Εθνικής Βουλής και της προσωρινής Διοικήσεως στην Κόρινθο μέχρι τον Μάιο του 1822. Καταστρέφεται το 1858 από σεισμό και μεταφέρεται Β.Α. 8χλμ. η νέα Κόρινθος.
Η Ακροκόρινθος ήταν το Κάστρο της Αρχ. Κορίνθου, ύψους 375μ., που είναι το παλαιότερο και καλύτερα διατηρημένο της Πελοποννήσου. Οι οχυρώσεις ξεκίνησαν κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο, πιο συστηματικές αργότερα στα χρόνια των Κυψελιδών (6ος-7οςπχ ), Μακεδόνες (4ος πΧ ). Στους πρόποδες ήταν κτισμένη η Αρχαία Κόρινθος, ήταν δε πάντα το κάστρο της. Η οχύρωση εξασφαλίζεται με σύστημα τριών περιβόλων, χωρίζονται με τείχη, ενισχυμένα με πύργους και προμαχώνες. Τρεις επιβλητικοί πυλώνες οδηγούν στο εσωτερικό, όπου υπάρχουν κτίσματα όλων των εποχών. Στην αρχαιότητα η Ακροκόρινθος συνδεόταν με την πόλη και το λιμάνι του Λεχαίου με μακρά τείχη.
Αναχώρηση με Λεωφορείο από τον παράδρομο της οδού Ακαδημίας (και Σίνα).
Κόστος μεταφορικών μετ’ επιστροφής: 7€
Κόστος εισόδου  στον αρχ. Χώρο και το Μουσείο Κορίνθου: 6€
Κόστος εισόδου στον αρχ. Χώρο Ακροκορίνθου: 2€

12.    ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ – ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ     5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014                   Δήλωση έως 21/3

Από την Στυμφαλία στα Τρίκαλα Κορινθίας. Για πρώτη φορά επιχειρείται μια φυσιολατρική εκδρομή από τα Πολιτιστικά Μονοπάτια.
Πρόκειται για μια ελαφρά πεζοπορική εκδρομή στην Ορεινή Κορινθία. Στη Στυμφαλία θα περπατήσουμε περίπου είκοσι λεπτά μέχρι την Ακρόπολη της Αρχαίας Στυμφάλου. Στη συνέχεια, φτάνοντας στην λίμνη Δοξά, με πεζοπορία μίας ώρας περίπου, απολαμβάνουμε το όμορφο δάσος του Αμπουλα. Ακολούθως προγραμματίζεται επίσκεψη στην Άγιο Γιώργη τον Φενεάτη και στη συνέχεια (νωρίς το απόγευμα) πεζοπορία μίας ώρας και είκοσι λεπτών, μέχρι την Παναγιά του Βράχου στον Ταρσό. Ενδιάμεσα, θα καθοριστεί χρόνος για φαγητό στο ύπαιθρο (πικ-νικ), άρα θα πρέπει να φροντίσουμε γι’ αυτό από πριν (σάντουιτς κλπ). επίσης, απαραίτητα είναι τα παπούτσια πεζοπορίας, ψάθα και αδιάβροχο. Επιστροφή από Τρίκαλα Κορινθίας στην Αθήνα.
Συνάντηση για το Λεωφορείο ώρα 7.15 πμ (παράδρομος οδ. Ακαδημίας & Σίνα).
Συνολικό κόστος κατ’ άτομο: 15€ (συμπεριλαμβάνονται έξοδα λεωφορείου και ξενάγησης).

**Σημείωση: Όπου δεν αναφέρεται ξενάγηση, διευκρινίζουμε ότι έχει προηγηθεί συνεννόηση με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, υπεύθυνη κα Τζέμμα Οικονομοπούλου.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής- ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, σύλλογος τράπεζας – είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την διεκπεραίωση του προγράμματος. Για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του προγράμματος ξεναγήσεων και περιπάτων, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η δήλωση συμμετοχής, μέχρι τις ημερομηνίες που κατά περίπτωση αναφέρονται. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Οι συμμετοχές να αποστέλλονται υπόψη Γραμματείας Πολιτισμού στο φαξ 210-36.40.429 ή στο email: otoe@otoe.gr, δηλώνοντας Ονοματεπώνυμο / Τράπεζα / Ονομασία και ημερομηνία επίσκεψης / Σύνολο ατόμων / Τηλέφωνα επικοινωνίας (σταθερό, κινητό) & email. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο συνάδελφοι/-σσες Τραπεζοϋπάλληλοι.
Η έγκαιρη προσέλευση σε κάθε ραντεβού θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση και συνεννόηση. Για κάθε άλλη πληροφορία, απευθυνθείτε στην Γραμματεία Πολιτισμού, συν. Τάκης Σκαρτσολιάς (2103643872) ή στα τηλ. 2103647666, 2103647668.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα