Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

 

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΝ 13Η  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του  ΣΥΓΤΕ


Δ. Καλόγηρος

ΟΜΙΛΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Κύριε Πρόεδρε, κ. Διευθύνοντα, κ.κ. Σύμβουλοι, κ. Αντιπρόεδρε, κύριοι Μέτοχοι, για ακόμα μια φορά να εστιάσω στο ότι η παρέμβαση του Προέδρου και της Διοίκησης του Ομίλου στην κρισιμότερη φάση ν’ αγοράσει την Τράπεζα, ήταν θείο δώρο.
Για ακόμη μια φορά θα επαναλάβω την ουσιαστική παρέμβαση στην κρίσιμη καμπή που διέρχονταν η Γενική Τράπεζα. Πήρατε μια πρωτοβουλία εσείς κ. Πρόεδρε μαζί με τη Διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς και εξαγοράσατε τη Γενική Τράπεζα διότι αν δε γινόταν αυτό, και το επαναλαμβάνω, υπήρξε θείο δώρο, δεν ξέρω πού θα βρισκόμασταν και με την απόφαση την οποία είχαν πάρει τότε η Γαλλική Διοίκηση, η Societe.
Προχωρήσατε πραγματικά σε μια διαδικασία και πάλι είναι θείο δώρο ότι επιλέξατε όλων των άλλων Τραπεζών να είμαστε αυτόνομοι, να είμαστε ανεξάρτητοι και ερχόμενη τώρα τελευταία, να προχωρήσει η Τράπεζα σε μια πρωτοπόρο, μια πρωτόγνωρη διαδικασία, να είμαστε ανεξάρτητοι, να πάμε όπως είπατε σε μια καινούργια στόχευση με επενδυτικού χαρακτήρα και τα τοιαύτα. Αυτό πάλι είναι ένα σημαντικό και θετικό.

Η Τράπεζα προχώρησε με μειώσεις σε αρκετά πράγματα του κόστους, όμως εκεί δε μπορούμε να σταματήσουμε, πρέπει να προχωρήσουμε στην παραγωγή. Ο κ. Καραμούζης που ανέλαβε, προχωρά με σταθερά βήματα, είναι αυτό που έχει ως σύνθημα ο Όμιλος Πειραιώς, το καινούργιο λογότυπο, ότι είναι η τριήρης,, η οποία συνεχίζει για να έχει σταθερή πορεία.
Εμείς σας λέμε ότι οι υπάλληλοι της Γενικής Τράπεζας, όλοι, είναι κωπηλάτες, όχι δούλοι, ελεύθεροι και προχωράνε και δίνουν τον τόνο για να προχωρήσει η Τράπεζα αυτή και να πάρει τη θέση η οποία της αξίζει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Συμφωνώ και δίνω ψήφο εμπιστοσύνης και στην εξαγορά της ΑΕΔΑΚ, βεβαίως η Γενική όταν πωλήθηκε είχε ΑΕΔΑΚ, την πουλήσανε, από κει και πέρα όμως θα πρέπει να δούμε αν θέλετε, η σημερινή διαδικασία της εξαγοράς ΑΕΔΑΚ – Millennium σε ποια επίπεδα θα κινηθεί, γιατί είναι γνωστό ότι εμείς συνεργαζόμαστε με την ALPHA TRUST…
Εγώ πιστεύω ότι η νέα ΑΕΔΑΚ πρέπει να έχει νέα αρχιτεκτονική, και να είναι προς όλο το φάσμα με νέα προϊόντα και να είναι παντού. Και παράλληλα η ΑΕΔΑΚ η συγκεκριμένη, μπορεί να κάνει και δουλειά χρηματιστηριακής, γιατί ο νέος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος μαζί με την πρωτοβουλία του κ. Καραμούζη μπορεί να προχωρήσει και σε χρηματιστηριακές διαδικασίες γιατί είναι γνώστης. Δηλαδή η Τράπεζά μας να πάει σ’ ένα άλλο διαφορετικό επίπεδο, σ’ ένα διαφορετικό περιβάλλον.
Κλείνοντας θα ήθελα, και απευθύνομαι βασικά στον κ. Διευθύνοντα, όπως το έχω γράψει και το έχω πει, θα πρέπει να γίνει σμίξιμο των νέων υπαλλήλων που έρχονται μαζί με τους παλιούς. Πρέπει να μην υπάρχει διαφοροποίηση, πρέπει να είμαστε στην ίδια γραμμή, στην ίδια κατεύθυνση και οι υπάλληλοι που είναι της Γενικής, μαζί με τους νέους οι οποίοι είναι αξιόλογοι, ν’ αξιοποιηθούν και να αξιολογηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Έτσι πιστεύουμε ότι η Τράπεζα θα πάει μπροστά και εμείς, εγώ προσωπικά και το Προεδρείο εδώ πέρα, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνη σε όλες αυτές τις ενέργειες. Ευχαριστώ.

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα