Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ & ΝΕΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

Μετά την παραίτηση του Προέδρου Δ. Καλόγηρου και του Ταμία Κ. Αλεξόπουλου στις 17/2/2014 καθώς και την παραίτηση του Α. Αδαμόπουλου, πραγματοποιήθηκε Τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. με θέμα «νέα μέλη στο Δ.Σ. και αναδιάρθρωση του προεδρείου». Από την παράταξη του Ενωτικού Συλλόγου εισήλθαν στο Δ.Σ. η συνδ. Χριστίνα Ανδρακάκου με το αξίωμα του Ταμία, και ο συνδ. Χαράλαμπος Καραηλίδης με τα αξιώματα του Αν. Γεν. Γραμματέα, Αν. Ταμία και Εφόρου.

Η αναδιάρθρωση του προεδρείου ψηφίστηκε από τα 5 μέλη του. Δεν συμμετείχαν και απείχαν της ψηφοφορίας οι Εκπρόσωποι των Ενωμένων Εργαζομένων, της Αναγέννησης και της Ανανεωτικής. Τα ονόματα των μελών του νέου προεδρείου και η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου  του ΣΥΓΤΕ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Χρήστος Τασσόπουλος
Αντιπρόεδρος:
Μαρία Μπακατσούλα
Γενικός Γραμματέας:
Βενετσιάνος Δεκούλος
Αν. Γεν. Γραμματέας:
Χαράλαμπος Καραηλίδης
Ταμίας:
Χριστίνα Ανδρακάκου
Έφορος – Αναπλ. Ταμίας:
Χαράλαμπος Καραηλιδης
Μέλος:
Θεοφάνης Πολύζος 
Μέλος:
Γρηγόρης Ευθυμίου
Μέλος:
Διονύσης Γεωργούλης
Μέλος:
Άννα Αβραμίδου


Σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, Δ. Καλόγηρος

Παράλληλα, μετά από πρόταση του Προέδρου, και με την ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου αποφασίστηκε όπως συνεπικουρείται στο έργο του προεδρείου, ως σύμβουλος επί όλων των εργασιακών θεμάτων, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Καλόγηρος. Βεβαίως υπήρχε αντίδραση από τις άλλες παρατάξεις και διερωτώμεθα, τόσο πολύ ενοχλούνται για τον κ. Καλόγηρο; γιατί με τις ουσιαστικές του παρεμβάσεις επιλύθηκαν τόσα προβλήματα; Την προσφορά του συνάδελφοι την γνωρίζετε όλοι εσείς και την επιβραβεύετε επί δεκαετίες εκλέγοντάς τον πρώτο σύμβουλο και επί 25 χρόνια Πρόεδρο.

Σας παραθέτουμε την πρόταση του Προέδρου Χ. Τασσόπουλου:

«Εγώ και το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος προτείνουμε όπως εφεξής, συνεπικουρείται στο έργο του αναφορικά με τα εργασιακά θέματα κ.λπ. που αφορούν τους εργαζόμενους της Τράπεζας και τα μέλη από το απερχόμενο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, Δημήτριο Καλόγηρο, ο οποίος επί σειρά ετών χειριζόταν τέτοιου είδους θέματα με την ιδιότητα του Προέδρου, ως σύμβουλος. Η εμπειρία και κατάρτιση του πρώην συναδέλφου στη διαχείριση τέτοιου είδους ζητημάτων θα αποτελέσει πολύτιμο αρωγό στο έργο του Προεδρείου που έχει και την εκτελεστική εξουσία του Συλλόγου. Ο κ. Καλόγηρος θα έχει την ίδια αντιμετώπιση που έχουν και οι συνταξιούχοι σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. στις 4 Οκτωβρίου 2013 και για τις συμβουλές αυτές δεν θα λαμβάνει καμία απολύτως αμοιβή».

Όσον αφορά την Γιορτή της Γυναίκας

Μετά από πρόταση της Μ. Μπακατσούλα, σε συνεργασία με τον Β. Δεκούλο, προτάθηκε να τιμήσουμε την γιορτή της Γυναίκας, με μία εκδήλωση όπου θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Διοίκησης στις 10 Μαρτίου, προσφέροντας μπουφέ καθώς και ένα δώρο-κόσμημα από το κοσμηματοπωλείο KESSARIS. Και σε αυτό το ζήτημα υπήρξε αντίδραση από τις συγκεκριμένες παρατάξεις προφασιζόμενοι διαφόρους λόγους και για του λόγου το αληθές, όταν θα εκτυπωθούν τα πρακτικά, θα παραθέσουμε ακριβώς τι είπαν οι εκπρόσωποι αυτών των παρατάξεων για να δείτε ειδικά εσείς οι γυναίκες και να κρίνετε τον καθένα από εμάς. Για να υπάρχει αλήθεια και διαφάνεια.

Συνάδελφοι εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στις αρχές και τις αξίες τις παράταξής μας, ως προεδρείο, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος           Η Αντιπρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος       Μ. Μπακατσούλα         Β. Δεκούλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα