Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΠΓΤΕ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΓΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΕΤΕ

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ.

ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ : ΕΑΝ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ 5.000 ΕΥΡΩ (ΕΠΙ 700 ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ) ΕΙΝΑΙ 3.500.000 ΕΥΡΩ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ. ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 400.000 ΕΥΡΩ, ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ. ΑΡΑ 400.000 ΕΥΡΩ ΕΠΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 3.600.000 ΕΥΡΩ.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 50 ΕΥΡΩ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ 600-700 ΕΥΡΩ. ΕΠΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ) ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ 10.500 ΕΥΡΩ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 5.000 ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 5.500 ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.500-6.000 ΕΥΡΩ. ΑΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ. ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

ΒΓΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!!

Μπορείτε να μας πείτε εάν αποφασίστηκε σε Δ.Σ. η τροποποίηση του καταστατικού, ποιο είναι το προτεινόμενο σχέδιο και αν το έχετε στείλει στον αναλογιστή; Σε ποιο σημείο βρίσκεται τώρα ο αναλογιστής; Και πότε θα σας το παραδώσει ο αναλογιστής; Για να γνωρίζουν οι εν ενεργεία συνάδελφοι επιτέλους.

Υπάρχει αυτή η καθυστέρηση κύριοι του Δ.Σ. ναι ή όχι; Μήπως προσδοκάτε την αφομοίωση της Τράπεζάς μας από τον Όμιλο, για να πείτε ότι δεν προκάναμε; Ή που λέτε να υπάρξει ένας Οργανισμός για όλους τους υπαλλήλους του Ομίλου; Ή να έρθουν οι υπάλληλοι του Ομίλου να ενταχθούν στο δικό μας Ταμείο; Μα που βρισκόμαστε βρε παιδιά, πού βρισκόμαστε;

Ισχύει αυτό που ακούγεται από αρκετούς συνταξιούχους εν αναμονή ότι θα δώσει ο κ. Σάλλας 20.000.000 ευρώ για να πάρουν αυτοί το εφάπαξ; Δεν το ξέρετε, ότι για να πάρει οποιαδήποτε απόφαση ο κ. Σάλλας και το Δ.Σ. πρέπει να έχει την έγκριση του ΤΧΣ; Και ότι εκεί πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να του δοθεί η έγκριση; Τι θα καταθέσει; Ότι το Ταμείο έφτασε σε αυτήν την τραγική οικονομική κατάσταση από συγκεκριμένους διοικούντες; Μακάρι να γίνει.

Και κάτι άλλο για να τελειώσουμε από κάποιους που δεν ξέρουν τι γίνεται. Τότε η παράταξή μας δεν είχε ποτέ ψηφίσει τις όποιες διαδικασίες να συμμετέχουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να πιάσουμε το 5% – και ευτυχώς υπάρχουν και τα πρακτικά.

Και εκείνη την εποχή το τότε προεδρείο του Ταμείου δεν έπαιρνε την παράταξή μας μαζί σε καμία συνάντηση τότε με τον Πρόεδρο της Τράπεζας , ούτε με τον Πρόεδρο του Ταμείου, τον καθ’ υλη αρμόδιο για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Και είχαν καταγγελθεί εκείνη την εποχή.

Και πρέπει να θυμίσουμε σε κάποιους που δεν ασχολούνταν ποτέ ούτε με το Ταμείο ούτε με το Σύλλογο, για να τελειώνουν οι δημαγωγίες και συκοφαντίες ότι στη Γ.Σ. των Μετόχων, που έγινε Πανεπιστημίου 9, ο τότε Πρόεδρος κ. Δασκαλάκης είχε ζητήσει από τους διοικούντες του Ταμείου να του στείλουν έναν εκπρόσωπο του Ταμείου ως δεύτερο μέτοχο. Και οι τότε διοικούντες δεν το έπραξαν.

Πείτε μας, πώς θα υπολογίσετε τα ακίνητα; Με την αντικειμενική ή την εμπορική τους αξία; Με την εκτίμηση του 2007; Που ήταν 4.700.000; Εάν δώσετε αυτήν την εκτίμηση στον αναλογιστή τότε η όποια αναλογιστική μελέτη θα είναι …. Διότι τα ακίνητα σήμερα (βγείτε στην αγορά, ζητήστε τη γνώμη ενός εκτιμητή) , κατά τη δική μας εκτίμηση δεν υπερβαίνουν το 1.000.000, και ασφαλώς αν πουληθούν – και το εννοούμε αν πουληθούν.

Γιατί δεν μας απαντάτε;;;

1. Πόσα χρήματα είναι δεσμευμένα από τις αγωγές ή από τα ασφαλιστικά μέτρα;

2. Ποιο είναι το αποθεματικό του Ταμείου σήμερα;

3. Πόσο στοιχίζουν οι προσλήψεις υπαλλήλου, μηχανογράφου και πόσοι δικηγόροι έχουν ασχοληθεί με υποθέσεις του Ταμείου; ήταν νόμιμες αυτές οι ενέργειες σύμφωνα με τον διορισμό σας;

4. Πόσοι έχουν κάνει αγωγές, πόσοι τις κέρδισαν και πόσοι τις έχασαν;

Εφόσον εσείς, τα μέλη του Δ.Σ., πιστεύετε ότι έχει ζωή το Ταμείο, γιατί οι περισσότεροι από εσάς κάνατε αγωγή κατά του Ταμείου για να πάρετε το εφάπαξ; Αυτό για να καταλάβετε εσείς, οι εν ενεργεία συνάδελφοι.

Σας ρωτάμε, έχετε προχωρήσει μετά την εκλογή σας και σύμφωνα με το καταστατικό, να δώσετε εφάπαξ σε αυτούς που είναι στη σειρά, ναι ή όχι; Για να γνωρίζουν οι εν ενεργεία οι οποίοι δίνουν την εισφορά τους.

1. Υπάρχουν ανοίκιαστα σπίτια και ποιες ενέργειες έχετε κάνει για να ενοικιαστούν;

2. Υπάρχει οφειλή κοινοχρήστων από ενοικιαστές και ποιες οι ενέργειές σας;

3. Υπάρχουν ενοικιαστές οι οποίοι έφυγαν και δεν πλήρωσαν τα ενοίκια και τα κοινόχρηστά τους και ποιες οι ενέργειές σας;

4. Υπάρχουν μέλη του Δ.Σ. που παίρνουν οδοιπορικά για να έρθουν στο Ταμείο;

5. Εξακολουθείτε να δίνετε οδοιπορικά στην υπάλληλο, την οποία προσλάβατε, πόσο είναι το ποσό και για ποιο λόγο τα δίνετε;

6. Για πείτε μας πόσοι εν ενεργεία ψήφισαν στις εκλογές του Ταμείου;

Και να πούμε και κάτι άλλο. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα που δεν ήταν μέλος του Συλλόγου μας να ασκεί κριτική. Την κριτική του στο Σύλλογο που τότε ανήκε. Ο νοών νοήτω.

Ούτε μας αγγίζει το τι γράφουν. Θα τους θυμίσουμε μία ρήση του αείμνηστου Γ. Παπανδρέου, όταν ένας βουλευτής στη Βουλή τον κατηγορούσε και μπαίνοντας μέσα στη Βουλή «ο γέρος» της Δημοκρατίας, ρώτησε τους Υπουργούς, ποιος είναι αυτός; και όταν του είπαν το όνομα είπε: «Α, αυτός είναι; Α δεν έχει σημασία! ».

Και ακόμα μια φορά θα πούμε σε κάποιους, να αφήσουν τα υπονοούμενα, διότι εμείς ουδέποτε είπαμε σε κανέναν να διαγραφεί. Το να λέμε την άποψή μας και τη θέση μας, έχει γούστο να παίρνουμε την έγκριση από αυτούς που δεν έρχονταν ποτέ στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου ή του Ταμείου. Έλεος!

Και κάτι άλλο. Επί προεδρίας κ. Καλόγηρου, με εισήγησή του, είχε αποφασιστεί και έγιναν αγωγές και για το εφάπαξ και για την μη εγγραφή νέων υπαλλήλων και για την άτυπη εθελουσία και κατά του Δημοσίου για τη μη ένταξή μας στο ΕΤΑΤ. Εμπρός παλικάρια, τολμήστε! Κάντε μια αγωγή στην Τράπεζα ή στον Όμιλο για να διεκδικήσετε!

Και πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ακόμα. Ότι η στάμνα πολλές φορές πάει στη βρύση αλλά μια φορά θα σπάσει. Και τότε ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του. Και μην θεωρείτε αδυναμία, την σιγή μας. Σύντομα θα μας «ακούσετε»! ¨Σιμά κοντά τα Γιάννενα»!

Εμείς πάντοτε ασκούσαμε καλόπιστη κριτική και επισημάναμε και με ανακοινώσεις για το παίξιμο των χρημάτων στο Χρηματιστήριο εκείνη την εποχή. Πού ήσασταν τότε; Που βρισκόσασταν; Ποια η αντίδρασή σας;

Έρχονται ακόμα μια φορά να μας επιβεβαιώσουν ότι δεν προέβησαν σε καμία διαδικασία για τροποποίηση και το μόνο που κάνουν είναι να προσδοκούν την αφομοίωση της Τράπεζάς μας από τον Όμιλο.

Το πρόβλημά τους είναι ο Σύλλογος και αναφέρουν ότι θα διαλυθεί, με απώτερο σκοπό τα χρήματα να πάνε σε αυτούς. Ο Σύλλογος θα παραμείνει εδώ για να διαφυλάξει τα συμφέροντα όλων των μελών και τα χρήματα αυτά να δοθούν στους εν ενεργεία συναδέλφους. Σε όλους. Και μαθήματα από συνταξιούχους και θεωρίες δεν δεχόμαστε. Ασχοληθείτε με τα του οίκου σας που δεν κάνετε απολύτως τίποτα. Σύντομα θα υπάρξει και άλλη απάντηση.

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος             Β. Δεκούλος

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα