Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Συνάδελφοι,

Μετά την πρόταση του Προέδρου του Συλλόγου κ. Χ. Τασσόπουλου εκ μέρους του προεδρείου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 2.9.20174, αποφασίστηκε η υλοποίηση Προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τα παιδιά των συναδέλφων, για το έτος 2014-2015.

Ήρθαμε σε άμεση επαφή με την. κ. Καστορίνη (Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια) με την οποία είχαμε πραγματοποιήσει παρόμοιο σεμινάριο στο παρελθόν, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και όλοι οι συνάδελφοι καθώς και τα παιδιά τους έμειναν ενθουσιασμένοι και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της επαγγελματικής τους κατεύθυνσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές – μαθήτριες της Α’ και Β’ και Γ’ Λυκείου και τα σεμινάρια θα υλοποιούνται κατά προτίμηση Σάββατο και Κυριακή.

Η α’ φάση θα περιλαμβάνει τη δοκιμασία σε γραπτά ερωτηματολόγια, τα οποία συνήθως θα ολοκληρώνονται σε 5-6 ώρες, με ενδιάμεσα διαλείμματα (α’ ημέρα).
Η β’ φάση, συνήθως μετά από μία εβδομάδα, θα περιλαμβάνει ατομική συνέντευξη διάρκειας μιας ώρας το πολύ (β’ ημέρα).
Η γ’ φάση θα περιλαμβάνει τη σύνταξη γραπτής αναλυτικής έκθεσης για τον κάθε μαθητή – μαθήτρια, η οποία θα παραδίδεται στον γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού μετά την πάροδο λίγου χρόνου.

Το Πρόγραμμα έχει σκοπό την συστηματική διερεύνηση της προσωπικότητας, των ενδιαφερόντων και των ικανοτήτων του νέου-ας και βασίζεται σε δοκιμασμένες επιστημονικές πρακτικές. Ολοκληρώνεται σε 2-3 μήνες.

Ζητάμε από όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, να αποστείλουν επιστολή

στο e-mail του Συλλόγου info@www.sygte.gr δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους, και θα ενημερωθούν άμεσα για το τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

 

     Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                                  Β. Δεκούλος

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα