Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΓΤΕ

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

 

Καλούμε το Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ εδώ και τώρα να μας πει αν οι ίδιοι τηλεφωνούν στους εν αναμονή συνταξιούχους, που έχουν δεσμεύσει χρήματα μετά τις αγωγές που έχουν κάνει κατά του Ταμείου, και τους ζητούν να αποδεσμεύσουν τα χρήματα που υπάρχουν και να τους δώσουν από 7.000 ευρώ.

Υποθετικά λέμε ότι τα δεσμευμένα χρήματα είναι 600.000 ευρώ. Και το ποσό που δικαιούται ο καθένας εξ αυτών είναι αρκετά μεγάλο. Πόσα είναι τα άτομα που έχουν κάνει αγωγή και έχουν δεσμευτεί τα χρήματα; Λέμε εμείς ότι μπορεί να είναι 50 άτομα. Με τη δική σας λογική είναι 50 επί 7.000 ευρώ είναι 350.000 ευρώ. Μένουν ελεύθερα 250.000 ευρώ για να δώσετε σε άλλα 30 άτομα που είναι στη σειρά. Αν κάποιος έχει κερδίσει αγωγή και η δέσμευση είναι για 15.000 ευρώ θα το δεχτεί; Και αν σας πει αποδεσμεύομαι, παίρνω τώρα τις 7.000 ευρώ και ζητήσει πάλι μετά; Τι θα κάνετε; Και μη μου πείτε ότι θα τον βάλετε να υπογράψει και δεν θα έχει περαιτέρω απαιτήσεις; Και μόλις μοιραστούν αυτά θα πείτε : Δεν βγαίνει, δεν υπάρχουν χρήματα. Από πού να τα βρούμε;

Μήπως σκέφτεστε μετά να πείτε να πάμε σε εκκαθάριση;

Εδώ και τώρα να απαντήσετε και να δεσμευτείτε με επίσημη ανακοίνωση ότι το Ταμείο δεν θα πάει σε εκκαθάριση.

Αν το κάνετε αυτό, παρανομείτε και παρατυπείτε ακόμα μια φορά. Αν δεν το κάνετε να μας διαψεύσετε.

Για αυτούς που έχουν κερδίσει τις αγωγές και έχουν δεσμεύσει τα χρήματα, ποια είναι η πρότασή σας, αν υπάρχει, να αποδεσμεύσουν τα χρήματα και να τους δώσετε 7.000 ευρώ; Δηλαδή θα τους δώσετε πιο μπροστά τις 7.000 ευρώ; και αν κάποιοι εξ αυτών είναι τώρα στη σειρά, τι θα κάνετε; Θα δώσετε 7.000 από την αποδέσμευση και 7.000 επειδή είναι στη σειρά; Ξεκαθαρίστε το.

Αν συμβαίνουν αυτές οι ενέργειες, από τις πληροφορίες τις οποίες έχουμε, έχετε ξεφύγει από κάθε έννοια της λογικής. Τελικά έχει ειπωθεί από τα εσάς ότι το Ταμείο δεν θα αντέξει και θα πάει σε εκκαθάριση; Απαιτούμε αν είναι αλήθεια να το πείτε και να δεσμευτείτε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Αν ενεργείτε με αυτόν τον τρόπο για ποια τροποποίηση μιλάτε; Τι στοιχεία έχετε στείλει στον αναλογιστή; Έχετε ενημερώσει για τις ενέργειές σας;

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη η αναλογιστική μελέτη; Πότε θα γίνει το δημοψήφισμα; Δεν είδαμε κανένα χρονοδιάγραμμα. Γιατί; Ζητάμε από τον μηχανογράφο να μας πει – όπως αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία για την προηγούμενη μηχανογράφο – αν πράγματι βγαίνει το Ταμείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στείλει στον αναλογιστή.

Ή θα πείτε ότι δεν βγαίνουν γιατί δεν μας έδωσε ο Σάλλας τα 20.000.000!!! Ή θα πείτε ότι δεν τήρησε ο κ. Καραμούζης την υπόσχεσή του για την εγγραφή 500 ατόμων στο Ταμείο!!!

Συνάδελφοι εν ενεργεία

Τώρα δεν χτυπάμε καμπανάκια. Τώρα χτυπάμε την καμπάνα της Παναγίας των Παρισίων. Πρέπει να ανοίξετε τα μάτια και να τεντώσετε τα αυτιά σας για να αποφασίσετε εσείς για το συμφέρον σας.

Εκείνο που σου λέμε εμείς και το επαναλαμβάνουμε ότι θα πάρετε έναν αέρα κοπανιστό.

Τους προκαλούμε, αν έχουν το θάρρος και τη δύναμη να μας απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματά μας και να πουν την αλήθεια. Εμείς τους λέμε ότι η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν έστω και τελευταία στιγμή είναι να πουν την αλήθεια.

Καλούμε την ΑΓΕΠ (Αβραμίδου, Γεωργούλη, Ευθυμίου, Πολύζο) να πάρουν θέση. Συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές των μελών του Δ.Σ.; Συμφωνούν να δώσουν τα χρήματα στους συνταξιούχους εν αναμονή, ναι ή όχι;

Αυτά πρέπει να τα πείτε θέλετε δεν θέλετε, στους ενεργεία συναδέλφους.

Απευθυνόμαστε στον κ. Χ. Παπαμηνά, και τον ρωτάμε ευθέως: Συμφωνεί με αυτήν την λογική, συμφωνεί με αυτή την πρακτική; Ψήφισες και εσύ κ. Παπαμηνά να δοθούν από 7.000 ευρώ; γιατί τα 8 από τα 9 μέλη του Δ.Σ. είναι συνταξιούχοι. Εσύ είσαι ο μόνος εν ενεργεία.

Ναι μεν εκλέχθηκες στο Ταμείο κ. Παπαμηνά σε ενιαίο ψηφοδέλτιο αλλά είσαι και μέλος της παράταξης των Ενωμένων Εργαζομένων. Για να γνωρίζουν οι εν ενεργεία συνάδελφοι.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ.

ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΤΡΙΓΚΑ ΕΣΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY TAΠΓΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ; ΣΕ ΡΩΤΑΜΕ. ΜΗΠΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ;

ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΟΤΙ  ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ 7.000 ΕΥΡΏ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ;;;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ                       Β. ΔΕΚΟΥΛΟΣ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα