Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚΕ – ΝΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

 

 

 

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚΕ – ΝΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Συνάδελφοι,
Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για Γαλλική εργοδοσία;

Μας λέτε εσείς περί γαλλικής εργοδοσίας; Ειδικά ο κ. Πολύζος. Πότε καταγγείλατε την γαλλική εργοδοσία;  Μήπως ξεχνάς κ. Πολύζο, τα Φεβρουάριο του 2004 όταν πρότειναν τότε τα 3 μέλη της παράταξής μας, Καλόγηρος, Καραγεώργος και Ταυρής αλλά και ο συνδ/φος Πηλός της Ανανεωτικής, να συζητηθεί στο Δ.Σ. του Ταμείου η αναβολή της Γ. Σ. των Μετόχων, ώστε να μην ξεπουληθεί η Τράπεζα, όπως και έγινε, εσείς δεν συμφωνήσατε και διά της σιωπής σας απορρίψατε αυτήν την πρόταση;
Γιατί αν τότε η παράταξή της ΠΑΣΚΕ νυν ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ συμφωνούσε, δεν θα είχαμε περάσει τόσα δεινά από τους Γάλλους. Και να μην επιρρίπτετε ευθύνες μόνο σε ένα πρόσωπο.

Επειδή αναφέρεστε για την παράταξή μας, ότι συμφωνήσαμε για μείωση 4.000 ευρώ περίπου για το  ασφαλιστήριο συμβόλαιο, σας απαντάμε ότι εμείς δεν κάναμε καμία συμφωνία. Ψεύδεστε και συκοφαντείτε για άλλη μια φορά. Αν έχετε στοιχεία ότι εμείς υπογράψαμε, να τα κοινοποιήσετε στους εργαζόμενους.

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο είχε υπογράψει η δική σας παράταξή σας μαζί με άλλους για κάλυψη δαπανών νοσηλείας εξαιτίας ατυχήματος ή ασθένειας μέχρι το ποσό των 5.000.000 δρχ. για κάθε ασφαλιστικό έτος.

Πλήρες ασφαλιστικό συμβόλαιο συμφωνήθηκε επί θητείας κ. Καλόγηρου με τις τότε Διοικήσεις για να προχωρήσουν σε πλήρεις καλύψεις, πρώτα στην Εθνική Ασφαλιστική και έπειτα στην Groupama, όπου όλοι οι συνάδελφοι πήραν το ασφαλιστήριο και την κάρτα τους. Είχατε ποτέ εσείς πράξει κάτι τέτοιο;

Μήπως ξεχνάτε, όταν έληξε η σύμβαση μεταξύ της Γενικής Τράπεζας και της Groupama, σηκώσατε ουρανό και γη λέγοντας ότι χάσαμε τις αποζημιώσεις μας κλπ;  Θέλετε να σας βγάλουμε τις ανακοινώσεις να θυμηθείτε τι λέγατε εκείνη την εποχή; Με παρέμβαση του προεδρείου, έγινε ανανέωση της ασφαλιστικής και πληρώθηκαν όλοι από το Σεπτέμβριο μέχρι 31/12/2012.

Σας παραθέτουμε και την επιστολή της  κ. Λαχάνου, που για λόγους αρχής δεν την είχαμε κοινοποιήσει μέχρι σήμερα, όπου διευκρινίζεται ότι με την υπογραφή της Τράπεζας με την Αγροτική Ασφαλιστική καλύπτεται μέχρι το ποσό των 11.740 ευρώ ετησίως, για νοσοκομειακή περίθαλψη και επιπλέον καλύπτει και έξοδα εξω-νοσοκομειακής περίθαλψης, τα οποία προστέθηκαν έπειτα. Το σύνολο όλων αυτών σε ευρώ; 15.120!  Είπατε τίποτα; Δεν ακούμε; Ομιλείτε ψιθυριστά;

Και κάτι ακόμη για να γνωρίζετε: Αυτά είναι παροχές της εκάστοτε διοίκησης και δεν υπογράφονται. Αλλά που να γνωρίζετε εσείς… λες και ασχολείστε με τα προβλήματα των εργαζομένων. Αυτά προς το παρόν και έπεται συνέχεια…

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ. ΛΑΧΑΝΟΥ

Κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα να σας παράσχω τις παρακάτω πληροφορίες/διευκρινίσεις, σχετικά με το ασφαλιστικό πρόγραμμα των υπαλλήλων της Τράπεζάς μας:
Μέχρι πρότινος, η Τράπεζα κάλυπτε μέχρι το ποσό των 15.000 ευρώ ετησίως για νοσοκομειακή περίθαλψη και μόνο.
Με το νέο πρόγραμμα, καλύπτει μέχρι ποσό 11.740 ευρώ ετησίως για νοσοκομειακή περίθαλψη και επιπλέον καλύπτει και έξοδα εξωνοσοκομιακής περίθαλψης.
Συγκεκριμένα, τα εξω-νοσοκομιακά, έξοδα που τώρα καλύπτονται και το αντίστοιχο κόστος είναι τα εξής:
1) Check-up, αξίας 550 ευρώ (εάν γινόταν ανεξάρτητα από ιδιώτη  και όχι στα πλαίσια ενός ομαδικού προγράμματος)
2) Ιατρικές επισκέψεις/Φάρμακα/Ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις αξίας 735 ευρώ
3) Επίδομα τοκετού 1.800 ευρώ
4) Επίδομα αποβολής 295 ευρώ

Οι παραπάνω νέες παροχές αποτιμώνται σε 3.380 ευρώ, συνεπώς η συνολική παροχή υπερβαίνει τις 15.000 που ίσχυαν έως σήμερα, καλύπτοντας τους εργαζόμενους της Τράπεζάς μας σ’ ένα ευρύτερο φάσμα.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε
Λ. Λαχάνου

          Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας

   Χ. Τασσόπουλος                 Β. Δεκούλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα