Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

 

 

 

 ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 Αγαπητοί συνάδελφοι

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, στις 13 Οκτωβρίου 2014, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χ. Τασσόπουλος, με την σύμφωνη γνώμη του προεδρείου , πρότεινε για την φετινή χρονιά και αποφασίστηκε από το  Δ.Σ. να προχωρήσει η διαδικασία ώστε να δοθούν, στα πλαίσια των εκδηλώσεων, βραβεύσεις στα παιδιά των συναδέλφων που εισήχθησαν φέτος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και στα παιδιά που αρίστευσαν στις τάξεις από Α’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου.

Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι συνάδελφοι που τα παιδιά τους πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι συνάδελφοι που τα παιδιά τους αρίστευσαν στις τάξεις Α’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου (χαρακτηρισμός βαθμολογίας «Άριστα» να το γνωστοποιήσουν στο Σύλλογο έως την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στέλνοντας τα κατάλληλα δικαιολογητικά (φωτοτυπίες ενδεικτικών, απολυτηρίων για τους αριστεύσαντες και βεβαιώσεις εγγραφής για τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Εάν κάποιοι αριστεύσαντες στην Γ’ Λυκείου έχουν εισαχθεί παράλληλα και σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ  δικαιούνται ΜΟΝΟ το ένα βραβείο και αυτό θα είναι για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (που είναι και το μεγαλύτερο).

Επίσης, θα βραβευτούν τα παιδιά συναδέλφων που αρίστευσαν και πρώτευσαν στα Πανεπιστημιακά έτη, τα παιδιά που πήραν το πτυχίο τους φέτος με άριστα είτε από ΑΕΙ είτε από ΤΕΙ,  καθώς και τα παιδιά που απέκτησαν τη φετινή χρονιά Master ή Doctora, προσκομίζοντας μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία (24/10/2014) φωτοτυπίες των πτυχίων τους.

Επισημαίνουμε, ότι η εκπρόθεσμη αποστολή των δικαιολογητικών (πέραν τις 24/10/2014) θα δημιουργήσει σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα.
Πέρυσι, έγινε ουσιαστική παρέμβαση από το προεδρείο και τις βραβεύσεις των παιδιών τις ανέλαβε η Γενική Τράπεζα. Φέτος βρισκόμαστε σε διαδικασία αφομοίωσης. Βεβαίως θα παρέμβουμε και φέτος ώστε να συνεχίσουν να καλύπτονται οι βραβεύσεις των παιδιών πλέον από τον Όμιλο Πειραιώς, αναλόγως των ποσών που δίνει στους υπαλλήλους του.

Πιο συγκεκριμένα : 

1. Τα παιδιά συναδέλφων που αριστεύουν στις τάξεις από Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου να επιβραβεύονται με το ποσό των 180 ευρώ
2. Τα παιδιά συναδέλφων που εισάγονται σε ΑΕΙ – ΤΕΙ να επιβραβεύονται με το ποσό των 200 ευρώ
3. Τα παιδιά συναδέλφων που αποκτούν πτυχίο Master Doctora κλπ να επιβραβεύονται με το ποσό των  200 ευρώ
4. Τα παιδιά που αριστεύουν στα Πανεπιστημιακά Έτη  να επιβραβεύονται με το ποσό των 200 ευρώ
5. Εάν κάποιοι από τους αριστεύσαντες στην Γ΄ Λυκείου  έχουν εισαχθεί παράλληλα και σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ  θα λάβουν  την υψηλότερη επιβράβευση
6. Οι εργαζόμενοι που θα εισάγονται σε ΤΕΙ-ΑΕΙ  να επιβραβεύονται με το ποσό των  200 ευρώ 
7. Οι εργαζόμενοι που θα πρωτεύουν ή θα αποκτούν πτυχίο με άριστα Ανώτερης ή Ανώτατης Σχολής  να επιβραβεύονται με το ποσό των 200 ευρώ
8. Τα παιδιά των συναδέλφων που θα αποκτούν πτυχίο με άριστα Ανώτερης ή Ανώτατης Σχολής να επιβραβεύονται με το ποσό των 200 ευρώ

 

Στο επόμενο Δ.Σ. θα προταθεί από το προεδρείο όσοι συνάδελφοι ανήκουν σε κάποιες εκ των κατηγοριών να έχουν την ίδια αντιμετώπιση και την ίδια επιβράβευση.

Το προεδρείο προχώρησε σε αυτή την διαδικασία γιατί το θεωρεί υποχρέωση και καθήκον του απέναντι στους γονείς που μόχθησαν για να έχουν αυτήν την επιτυχία τα παιδιά τους και είναι γι’ αυτούς η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση.

Τους καλούμε σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο να είναι δίπλα τους. Και για μια ακόμα φορά δίνουμε τα συγχαρητήριά μας και στους γονείς και στα ίδια τα παιδιά που εκπληρώθηκε το πρώτο όνειρό τους για την επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Κάποια μέλη του Δ.Σ. – πλην του προεδρείου – (και θα κοινοποιήσουμε αυτούσια τα πρακτικά), ανέφεραν ακόμα μια φορά ότι αυτό το κάνουμε λόγω εκλογών και κάποιοι είπαν ακόμη ότι εφόσον πάμε για εκλογές δεν μπορούμε να πιστώσουμε τα χρήματα.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ότι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πριν της Γενικής Συνέλευσης μπορούν να παρθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις και να υλοποιηθούν.

Αλλά και έτσι να ήταν, ρωτάμε τα συγκεκριμένα μέλη, είναι ενάντια στην πίστωση των χρημάτων για τα παιδιά;;;

 

            Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

      Χ. Τασσόπουλος                             Β. Δεκούλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα