Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

 

 

 

 

  

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΓΤΕ κ. Ν. ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ, ΤΗΝ Δ/ΝΤΡΙΑ ΑΝΘΡ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ κ. Λ. ΛΑΧΑΝΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗ ΑΝΘΡ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

       Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

    Χ. Τασσόπουλος             Β. Δεκούλος

 

Προς
τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΓΤΕ κ. Ν. Καραμούζη
την Δ/ντρια Ανθρ. Δυναμικού & Εκπαίδευσης κ. Λ. Λαχάνου
τον Γεν. Δ/ντή Ανθρ. Δυναμικού του Ομίλου Πειραιώς κ. Κ. Γεωργίου

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2014

Ζητάμε από εσάς να βρεθούν λύσεις, ανεξάρτητα αν η Γενική Τράπεζα ή ο Όμιλος το έχει εφαρμόσει, ως προς την μείωση του βρεφονηπιακού επιδόματος εξαιτίας της φορολόγησης που επεβλήθη σε όλες τις Τράπεζες (Ν.4172/2013) και είχε σαν αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση του οικογενειακού προϋπολογισμού, σε αυτήν την κρίσιμη καμπή που διέρχεται η κάθε οικογένεια.

Ως εκ τούτου, ζητάμε να βρεθεί λύση προς όφελος όλων των εργαζομένων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναμένουμε Υπουργική απόφαση ενώ ήδη υπάρχει Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων εσόδων με το οποίο δηλώνει ότι: «Δεν φορολογούνται παροχές, οι οποίες δίνονται σε όλο το προσωπικό μας επιχείρησης σύμφωνα με επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας δεδομένου ότι οι συμφωνημένες αυτές παροχές καλύπτουν τις εργασιακές ανάγκες των εργαζόμενων της επιχείρησης».

Όποια απόφαση και αν υπάρξει, ο Σύλλογος μας είναι έτοιμος να έρθει σε συνάντηση μαζί σας και να προτείνει και άλλες λύσεις που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων.

Αναμένουμε την απάντησή σας

      Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος             Β. Δεκούλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα