Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14/11/2011 και ώρα 13.00 μ.μ. η προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων του Συλλόγου, (του Προέδρου Δ. Καλόγηρου, του Αντιπροέδρου Τ. Μαλικούρη, του Γεν. Γραμματέα Ι. Νικολαΐδη, του Ταμία Κ. Αλεξόπουλου και των νομικών συμβούλων του ΣΥΓΤΕ κ. Τ. Πετρόπουλου και κας. Α. Βέρροιου), με τους εκπροσώπους της Τράπεζας (τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Φ. Τιρκό, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Ζ. Ναβάρρο, τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ι. Μονάχο και τον Διευθυντή της Νομικής υπηρεσίας κ. Ν. Χαιρόπουλο).

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε για μία ακόμα φορά ότι αποκρούει τη μείωση αποδοχών, ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν την Τράπεζα και νοιάζονται για την ανάπτυξή της, η οποία όμως πρέπει να κινείται βάσει της ελληνικής πραγματικότητας και των Ελληνικών δεδομένων, που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκε από τους Διοικούντες και τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους.

Ως προς το επιχείρημα της Διοίκησης για τα ζημιογόνα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος τόνισε ότι ουδεμία ευθύνη φέρουν οι εργαζόμενοι για τούτο, ούτε θα επωμιστούν εκείνοι το μάρμαρο για τις άστοχες επιχειρηματικές δραστηριότητες της Διοίκησης τα τελευταία επτά χρόνια.

Ανέφερε ότι ο Σύλλογος αποκρούει το εξώδικο που απέστειλε η Τράπεζα για συζήτηση και διαπραγμάτευση περί μειώσεων της τάξεως του 15%, σπεύδοντας να εφαρμόσει το άθλιο άρθρο 37 του τελευταίου νόμου του Βενιζέλου και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 1876/1990, αναγκαία προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι η προσκόμιση εκ μέρους της Τράπεζας όλων των αναγκαίων στοιχείων και δεδομένων που σχετίζονται με τα λειτουργικά έξοδα και κόστη. Για τούτο πρότεινε να αποστείλει ο Σύλλογος επιστολή με όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για το σκοπό αυτό.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Τιρκό απάντησε ότι αναμένει το έγγραφο του συλλόγου και η συνάντηση – συζήτηση έληξε.

Συνάδελφοι,

Θα σας ενημερώνουμε διαρκώς για όλες τις εξελίξεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα