Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΤΙΡΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΤΙΡΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Αθήνα, 9/7/2012

Προς Διευθύνοντα Σύμβουλο Γενικής Τράπεζας
κ. Φ. Τιρκό,

κύριε διευθύνοντα σύμβουλε
Σας είχα στείλει συγκεκριμένη επιστολή για το θέμα των φημολογιών επί της πώλησης της Τράπεζάς μας, και ζητούσα να απαντήσετε επί αυτού στη Γεν. Συνέλευση των Μετόχων ώστε να σταματήσει το άγχος η αβεβαιότητα και ο φόβος για τους συναδέλφους μας όπως και στην ομιλία μου είχα ζητήσει πάλι να απαντήσετε για το ίδιο.

Απαντήσατε ότι «κατά την διετία που είστε εδώ κάθε μήνα ακούω φήμες και διαβάζω διάφορα στο Τύπο για το ένα και για το άλλο και ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας δεν συνέβη τίποτα. Όλα αυτά προσθέσατε είναι φήμες και ότι η τελευταία φήμη που αφορά κάποια εξαγορά η δεν ξέρω τι, είναι πραγματικές ανοησίες.»

Πέραν του απροκάλυπτου δημοσιεύματος της Banking News το οποίο θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο και το καταγγείλαμε ζητώντας απαντήσεις, όλο το Σαββατοκύριακο ο Τύπος έγραφε ότι η Societe Generale ψάχνει διαβατήριο εξόδου από τη Γενική.

Ειδικότερα όπως φέρεται να έχει δηλώσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Διευθυντής του Ομίλου Μπερνάντ Μπάντρε, ο όμιλος έχει διακόψει την γραμμή χρηματοδότησης της θυγατρικής της. Σημείωσε δε ότι η γραμμή χρηματοδότησης της Γενικής έχει μειωθεί σε μηδενικά επίπεδα. Εκπρόσωπος της Γαλλικής Τράπεζας επιβεβαίωσε την ελαχιστοποίηση όπως το έθεσε της χρηματοδότησης, αλλά επιχείρησε να μειώσει τη σημασίας των δηλώσεων Μπάντρε, τονίζοντας πως η Societe απλώς παρακολουθεί στενά την Γενική προκειμένου να διατηρήσει την κεφαλαιακή της βάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την JPMorgan, η έκθεση της Societe Generale στην Γενική ανέρχεται σε 300 εκατ. Ευρώ.

Όλα αυτά δημιουργούν σοβαρή ανησυχία σε εμένα και σε όλους τους εργαζόμενους της Γενικής επιτείνοντας την αβεβαιότητα και τον φόβο, δημιουργώντας πανικό και γι’ αυτό ζητάμε από εσάς να μας ενημερώσετε επίσημα για όλα τα γραφόμενα γιατί πάνω απ’ όλα αυτό που μας απασχολεί και μας ενδιαφέρει είναι η διατήρηση και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Βεβαίως επειδή είναι σοβαρό και ουσιαστικό το θέμα θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση . Ανεξαρτήτως της δικής σας απάντησης ζητάμε την συνδρομή και συνεργασία σας ώστε να ενημερωθούμε και από την Διοίκηση της societe ή ακόμα και να τους επισκεφθούμε στη Γαλλία για πλήρη ανάλυση.

Για όλα τα ως άνω και τα ουσιαστικά και σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους , δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα της Τράπεζάς μας στην αγορά και δεν ξέρουμε αν αυτό γίνεται για άλλους ανταγωνιστικούς λόγους και θα πρέπει κάποτε να αποκαλυφθούν αυτοί που τα σχεδιάζουν και τα επινοούν.

Θεωρούμε καθήκον να ζητούμε την ενημέρωση από εσάς και υποχρέωση από την δική σας πλευρά για αυτή .

Αναμένω την απάντησή σας

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα