Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

 

ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ

Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να πληροφορηθούν όλοι οι εν ενεργεία εργαζόμενοι ως προς τον ακριβή αριθμό των ήδη συνταξιούχων που αναμένουν στη σειρά για λήψη εφάπαξ, και βοηθήματα καθώς και τον αριθμό των εν ενεργεία που είναι σε αναμονή για βοηθήματα. Ειδικά οι συνταξιούχοι που είναι στην σειρά θα πρέπει να γνωρίζουν αναλυτικά με πληρότητα και ειλικρίνεια για την σημερινή κατάσταση του ταμείου, ώστε να μην ζουν με την ψευδαίσθηση και ελπίδα ότι θα πάρουν άμεσα το εφάπαξ τους έστω και με αυτό το καταστατικό.

Σας προτρέπουμε να πραγματοποιήσετε μια συνάντηση όλων αυτών παραχωρώντας σας τα γραφεία του Συλλόγου, και να τους ενημερώσετε για την πραγματική αλήθεια (πόσα χρήματα θα λάβουν, και σε πόσο χρονικό διάστημα, σε τι ποσό ανέρχονται οι εισφορές κάθε μήνα, πόσο φτάνουν το χρόνο και ποιες οι υποχρεώσεις του ταμείου). Εάν δεν το κάνετε είναι σαφέστατο ότι δεν θέλετε γιατί εκεί θα αποκαλυφθεί η πραγματικότητα. Δεν είμαστε εμείς εκείνοι, όπως θέλετε να διαδίδετε, που δημιουργούμε την τεχνητή πόλωση. Έτσι ώστε να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορούν οι εν ενεργεία να ρίχνουν στο κουβά την εισφορά τους χωρίς να έχουν λάβει καμία προκαταβολή, για να πάρουν αυτοί που είναι στην σειρά. Οι νεροκουβαλητές τελείωσαν. Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εν ενεργεία συναδέλφων.

Ζητάμε από τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και της Ανανεωτικής να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα αυτό.

ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ 5% ΚΑΙΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟ

Η ΜΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Καλόγηρος είχε αποστείλει δύο επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΤΑΠΓΤΕ συνδ. Γιουρούκο Δ, στις 30/6/2011 και στις 27/6/2012 για το θέμα αυτό. Τόσο ο ίδιος ο Γεν. Γραμματέας, όσο και το Ταμείο αδιαφόρησαν παντελώς ως προς τις επιστολές του Προέδρου στις οποίες ζητούσε ενημέρωση για να προχωρήσει ο Σύλλογος και το Ταμείο μαζί για το ως άνω θέμα, αλλά είχε επιστήσει την προσοχή τους για τυχόν παραγραφή της αναίρεσης.
Το ταμείο έχασε το δικαίωμα της αναίρεσης αυτής που αφορά την εισφορά του 5% από την πλευρά της Τράπεζας, με βασική ευθύνη αυτών που έχουν τις θέσεις στο Δ.Σ. και ρωτάμε έγινε συζήτηση σε Δ.Σ ;
Ούτε καν μπήκαν στο κόπο να εξετάσουν το ζήτημα, αλλά ούτε να μας ενημερώσουν για το τι ακριβώς θα κάνουμε και από την άλλη έχουμε κλαυθμούς και οδυρμούς από τους εκπροσώπους της Ανανεωτικής και της ΠΑΣΚΕ για το ζήτημα αυτό. Λίγη ντροπή δεν περισσεύει. Τους αφήνουμε στη κρίση σας συνάδελφοι,
Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ στην τελευταία ανακοίνωση γράφει στο θέμα 7 «συνέχιση των δικαστικών εκκρεμοτήτων που αφορούν το Ταμείο» και στο θέμα 4 «διεκδίκηση της εργοδοτικής εισφοράς, να κατατίθεται στο Ταμείο για τους νέους συναδέλφους που δεν θέλουν να ενταχθούν στο Ταμείο». Τους ρωτάμε γιατί δεν καταγγέλλουν την στάση του Ταμείου για το θέμα της αναίρεσης, αλλά και γιατί δεν αναφέρουν ότι ουδέποτε το Ταμείο ασχολήθηκε με το ζήτημα της μη εγγραφής των νεοεισερχόμενων συναδέλφων ούτε με επιστολή, ούτε με συνάντηση ώστε με πειστικότητα να τους εξηγήσουν τους λόγους εγγραφής τους στο Ταμείο; Ποτέ και καμία.
Εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ ποια η θέση σας για το θέμα αυτό τώρα;
Μην νομίζετε ότι οι εργαζόμενοι δεν τα έχουν λάβει υπόψη τους όλα αυτά. Εσείς συνάδελφοι είστε σε θέση να κρίνετε και να αξιολογείτε.

ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ. ΡΩΤΑΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ; ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ.

Συνάδελφοι περιμένουμε πότε θα γίνει συμβούλιο για να μάθουμε ποια η θέση των μελών του Δ.Σ. ασφαλώς των εν ενεργεία Γιουρούκο και Καλαβρουζιώτη και τι θέση παίρνουν ως παρατάξεις η ΠΑΣΚΕ και Ανανεωτική για το ζήτημα αυτό.

Όποια απόφαση και αν ληφθεί στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στους εν ενεργεία συναδέλφους διότι με τις δικές τους εισφορές αμείβονται οι υπάλληλοι όποιοι και αν είναι. Να ενημερώσουν με ποιο σκεπτικό πήραν την απόφαση, για πόσο χρονικό διάστημα και ποια θα είναι η αμοιβή τους. Επανερχόμεθα και καταθέτουμε την πρότασή μας:

Η δική μας άποψη και πρόταση είναι να παραμείνει μια υπάλληλος, η οποία να διαθέτει τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και να έχει γνώσεις επί όλου του φάσματος του αντικειμένου του Ταμείου για ελάχιστο χρονικό διάστημα με σχετική μείωση μισθού. Προτείνουμε την πρόσληψη παιδιού συναδέλφου, (άνεργου) ειδικά για το Ταμείο όπου μας βρίσκει σύμφωνους με την πρόταση της παράταξης της ΠΑΣΚΕ που κατέθεσε στο ΣΥΓΤΕ. Για το λόγο αυτό προτείνουμε την πρόσληψη παιδιού, το οποίο να έχει σπουδάσει πληροφορική, να ενημερωθεί και να εκπαιδευτεί από την υπάλληλο που θα παραμείνει για το συγκεκριμένος χρονικό διάστημα. Επίσης θα μπορούσε στη θέση αυτή να τοποθετηθεί κάποιος συνάδελφος που απολύθηκε από την πρώην γενική καρτών, με άριστες γνώσεις πληροφορικής όπως κατατέθηκε το βιογραφικό του από τον Πρόεδρο των συνταξιούχων κ. Καραγεώργο, το οποίο και πρωτοκολλήθηκε στο ΣΥΓΤΕ, και έκανε το στήσιμο του ιστότοπου του συλλόγου συνταξιούχων, αλλά και ρωτάμε μήπως έστησε το blog παράταξης ή κάποιων μελών; Εάν το έχει κάνει υπάρχει και μια σχετική εμπειρία.

Αλήθεια η ΠΑΣΚΕ που έφερε πρόταση στο Σύλλογο για πρόσληψη παιδιού συναδέλφου (άνεργου) και καταψήφισε την συνέχιση της πρόσληψης για υπάλληλο του Συλλόγου τι θέση παίρνει τώρα για τους υπαλλήλους του Ταμείου;
Η Ανανεωτική που καταψήφισε την συνέχιση της πρόσληψης της υπαλλήλου του Συλλόγου με αιτιολογία ότι δεν χρειάζεται και δεν είναι απαραίτητη τι θέση παίρνει; Ποια ή θέση τους για το Ταμείο; Ή διαφοροποιείται για τους εκεί υπαλλήλους; χρειάζονται και οι δύο; Πειστικές απαντήσεις συνδ. Γιουρούκο.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ Ν. ΚΑΙ ΡΑΠΤΗ Γ. ΑΠΟ ΜΕΛΗ Δ.Σ ΤΑΠΓΕ ΡΩΤΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ; ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ;

Ως πρόσωπα δεν μας απασχολούν και δεν έχουμε τίποτε με τους συγκεκριμένους. Μετά από τόσα χρόνια συνταξιούχοι χωρίς καμία ενεργό δράση και μακριά από συγκεκριμένες εξελίξεις ρωτάμε, μπορούν αυτοί να υπερασπιστούν τα συμφέροντά των εν ενεργεία συναδέλφων. Τι θέση παίρνουν για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν από 500 εν ενεργεία συναδέλφους στο Δικαστήριο; Συντάσσονται υπέρ αυτής της πρότασης απόφασης των εν ενεργεία ή της απόφασης του Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ να αντιταχθεί στα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και για παρέμβαση των 110 συνταξιούχων που είναι στην σειρά κατά της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των εν ενεργεία; Θέλουμε ξεκάθαρη θέση για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι εν ενεργεία.

Καλούμε τους Πολύζο Φ, Ευθυμίου Γ, Γιουρούκο Δ, και Αδαμόπουλο Α. να μας απαντήσουν, πιστεύουν ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι μέλη του Δ.Σ ΤΑΠΓΤΕ θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εν ενεργεία ή των συνταξιούχων; Απαιτούμε απαντήσεις .

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 29/6 ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ 5% ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΠΑΣΚΕ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ;

Συνάδελφοι,

Όταν το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ δεν είχε παραστεί σε κάποια Γενική Συνέλευση καίτοι είχε αναφέρει συγκεκριμένους και τεκμηριωμένους λόγους για την μη συμμετοχή του, τότε η ΠΑΣΚΕ και η Ανανεωτική μας κατήγγειλε συνεχώς. Τώρα καμία αντίδραση για αυτό το ζήτημα.

Ζητούμε από τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και της Ανανεωτικής να καταγγείλουν την αδιάφορη στάση του Ταμείου για την μη παρουσία εκπροσώπου να μιλήσει και να θέσει τα σοβαρά θέματα στην Γενική Συνέλευση της Τράπεζας. Δεν είδαμε κλαυθμούς και οδυρμούς από πλευράς σας.

Εσείς οι ίδιοι συνάδελφοι έχετε και γνώση και κρίση για όλα αυτά τα ζητήματα. Τα σχόλια περισσεύουν και όταν χρειαστεί θα τους δώσετε την κατάλληλη απάντηση για όλα τα ζητήματα.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣ ΤΗΣ 28/4 ΥΠΗΡΧΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΗΔ «Καθορισμός ημερομηνιών για την διεξαγωγή Πανελλαδικής ψηφοφορίας για την έγκριση των προτεινόμενων τροποποιήσεων του Καταστατικού» ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 29/6 ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ «Ενημέρωση της πορείας για την τροποποίηση του καταστατικού»

Ρωτώ κατά πρώτο λόγο τον συνάδελφο Γιουρούκο Δ., αλλά και τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ Πολύζο Φ. Ευθυμίου Γ. και Καλαβρουζιώτη Θ:

α) τέθηκε σε Δ.Σ ΤΑΠΓΤΕ , συζητήθηκε, αποφασίστηκε το σχέδιο τροποποίησης για τον κλάδο εφάπαξ που θα προτείνονταν κατά την ΓΣ. της 28/4 η οποία θα πήγαινε σε διαδικασία πανελλαδικής ψηφοφορίας για έγκριση; Σε ποιο Δ.Σ. αποφασίστηκε, ποιοι το αποφάσισαν και τους προκαλώ να βγάλουν το σχέδιο. Αν δεν το κάνουν σημαίνει ότι ήταν ψεύτικο το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη, και σας παραπλανήσαν συνάδελφοι.

β) εφόσον υπήρχε προτεινόμενο γιατί δεν το επανέφεραν στην Γ.Σ της 29/6 παρά γράψανε «ενημέρωση της πορείας για την τροποποίηση του καταστατικού»; δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε τους εργαζόμενους. Σας έχουν πάρει χαμπάρι ως προς την στάση σας.

Για ακόμη μια φορά σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε

1) να κυκλοφορήσετε με ανακοίνωση το προτεινόμενο σχέδιο, το οποίο όπως λέτε υπήρχε για το κλάδο εφάπαξ από το Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ

2) η ΠΑΣΚΕ και Ανανεωτική να κυκλοφορήσουν με ανακοίνωση τις προτάσεις τους για τον κλάδο εφάπαξ όπως το έκανε η παράταξη του Ενωτικού Συλλόγου

Τους περιμένουμε εντός μιας εβδομάδος να τις κυκλοφορήσουν όλες και να σταματήσουν να διαρρηγνύουν τα ιμάτια και να χύνουν συνεχώς δάκρυα ως προς το θέμα της βιωσιμότητας του Ταμείου για το κλάδο εφάπαξ. Η πραγματική αλήθεια για την στάση σας αποκαλύπτεται καθημερινά. Οι εργαζόμενοι σας έχουν αντιληφθεί και την κατάλληλη στιγμή θα σας ανταμείψουν όπως αυτοί πιστεύουν.

Εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και εκπρόσωποι της Ανανεωτικής πρέπει να πάρετε μια γενναία απόφαση ως προς το ποια είναι η θέση σας. Υποστηρίζετε τις θέσεις των εν ενεργεία συναδέλφων, ή των συνταξιούχων;

Ξεκαθαρίσετε την θέση σας γιατί τώρα δεν μπορούμε να πούμε «πότε με τον χωροφύλακα και πότε με τον αστυφύλακα» γιατί η χωροφυλακή έχει καταργηθεί. Είναι πιο έντιμο και πιο καθαρό να πείτε ευθέως με ποιους είστε.

Ούτε μπορούμε να πούμε «τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι, πέντε το λαδόξυδο».

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα