Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,
ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΦΑΠΑΞ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ;
ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ; ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ;

Στις 19 του μήνα συνεδρίασε το Δ.Σ. του Ταμείου και θα θέλαμε να μάθουμε σε πόσους συνάδελφους αποφασίστηκε να δοθεί εφάπαξ και πόσο. Έχει σημασία για να γίνει κατανοητό σε αυτούς που είναι στη σειρά ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια ακόμα και αν υπάρχουν οι σημερινές εισφορές δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρουν εφάπαξ. Όσο δε για τους εν ενεργεία ασφαλισμένους θα πρέπει να αντιληφθούν ότι θα συνεχίσουν να καταβάλουν εισφορές χωρίς να γνωρίζουν αν θα λάβουν ποτέ εφάπαξ. Η μόνη λύση είναι η πρόταση του προεδρείου του Συλλόγου, την οποία δεν απέστειλαν στον κ. Ζαμπέλη.
Σε ξαναρωτάμε συνάδελφε Γιουρούκο, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των φακέλων ώστε να σταλούν στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ; Αν όχι γιατί; Σε προηγούμενη ανακοίνωσή σου είχες αναφέρει ότι το έργο αυτό έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, συνεπώς τι χρειάζονται οι δύο υπάλληλοι στο ταμείο; Και σε ρωτάμε:
Α) Για πόσο χρονικό διάστημα ανανεώσατε τις συμβάσεις των 2 υπαλλήλων;
Β) Πόσος είναι ο μισθός τους μαζί και ξεχωριστά; Διότι πρόκειται για εισφορές των εν ενεργεία συναδέλφων και θα πρέπει να γνωρίζουν. Και γιατί δεν ασχοληθήκατε με την πρόταση του Προεδρείου του ΣΥΓΤΕ που ήταν σαφέστατη και συγκεκριμένη; Στο Σύλλογο συνάδελφε Γιουρούκο αντιτάχθηκες στην ανανέωση της σύμβασης της δεύτερης υπαλλήλου, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι αναγκαία όταν όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η προσφορά της υπαλλήλου αυτής, ειδικά κατά την παρούσα χρονική στιγμή με τη διεκπεραίωση των βιβλιαρίων για το ταμείο υγείας των υπαλλήλων. Στην περίπτωση αυτή πρότεινες να απολυθεί η υπάλληλος. Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ σε αυτές τις περιπτώσεις έχει άλλη θέση.
Τι στάση είναι αυτή συνάδελφε Γιουρούκο; Συνάδελφοι Πολύζο και Ευθυμίου, καθ όλα λαλίστατοι, επιμένατε ότι στο Σύλλογο πρέπει να προσληφθεί άνεργο παιδί συναδέλφου. Τώρα σας ρωτάμε, ποια είναι η θέση σας ως παράταξη; Γιατί σιωπάτε; Τι ψήφισαν οι 3 εκπρόσωποί σας που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ; Στην τελευταία ανακοίνωση αναφέρετε ότι πρέπει να λυθεί το θέμα των συμβάσεων των 2 υπαλλήλων και ότι πρέπει να υπάρξει περιορισμός των λειτουργικών εξόδων. Ποιος εισηγήθηκε την ανανέωση της σύμβασης των δύο υπαλλήλων και με τι επιχειρήματα; Ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ταμείου συνάδελφος Γιουρούκος, ο ταμίας προερχόμενος από την ΠΑΣΚΕ ή άλλο μέλος του Δ.Σ του ταμείου; Άπλετο φως παντού.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα