Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ILO

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/9/2014

 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ILO

 

Την ξεκάθαρη και κατηγορηματική αντίθεσή της σε οποιαδήποτε αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο αλλά και στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων εξέφρασε η ΓΣΕΕ δια στόματος του προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου ,στην τριμερή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη μετά από πρωτοβουλία της Διεθνούς οργάνωσης Εργασίας .

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ με την επισήμανση ότι ο διάλογος γίνεται με το φάντασμα της τρόικας να πλανάται στην αίθουσα , αναφερόμενος στον συνδικαλιστικό νόμο απέρριψε κατηγορηματικά κάθε συζήτηση περί αλλαγής, ‘βελτίωσης’, ‘εκσυγχρονισμού’ κτλπ του νόμου 1264 για τον «Εκδημοκρατισμό του Συν/κού Κινήματος & την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων».

Τόνισε μάλιστα ότι ο νόμος 1264 πέρα από τον ιστορικό και εμβληματικό του χαρακτήρα αποτελεί υπόδειγμα δημοκρατικού νομοθετήματος.

Όσον αφορά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων ο κύριος Παναγόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση της Συνομοσπονδίας ότι δεν θα δεχθεί αλλαγή του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων, υπογραμμίζοντας τις δραματικές συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την πλευρά της ΓΣΕΕ στο γεγονός ότι στην Ελλάδα το 95% των απεργιών έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές καταλύοντας στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας. Τονίστηκε δε ότι με τις μνημονιακές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση, ο κοινωνικός διάλογος έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ έχουν διωχθεί οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η συλλογική αυτονομία

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα