Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

 

 

 

 

Συνάδελφοι,

Χθες, 30 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ  – όπως σας είχαμε ενημερώσει και με ανακοίνωση στο site του Συλλόγου μας sygte.gr – με μοναδικό θέμα την εισήγηση του Προέδρου Χρήστου Τασσόπουλου, για την καταβολή του δώρου των παιδιών των συναδέλφων, ως είθισται.
Το προεδρείο έχοντας εξετάσει όλες τις οικονομικές παραμέτρους, εισηγήθηκε να καταβληθεί το ποσό των 80 ευρώ για κάθε παιδί συναδέλφου που γεννήθηκε από 1 ημέρα έως 11 χρονών, 11 μηνών και 29 ημερών.

Ο Πρόεδρος Χ. Τασσόπουλος εξήγησε ότι απεστάλη στις 5 Δεκεμβρίου επιστολή στον Δ/ντή Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου Πειραιώς κ. Θ. Τσουκάτο,  όπου ζητούσαμε μέχρι τις 29/12/2014 να πιστωθούν στο λογαριασμό του Συλλόγου 50.000 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έτσι θα υπήρχε η δυνατότητα να αυξηθεί το ποσό για το δώρο των παιδιών. Λόγω όμως του ότι ακόμα δεν είχαμε λάβει απάντηση επί αυτού του αιτήματος,  αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην καταβολή των 80 ευρώ για κάθε παιδί και σε περίπτωση που πιστωθούν τα χρήματα από τον Όμιλο, να επανέλθουμε για τα περαιτέρω.

Επίσης ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ., ότι στις εορτές για τα παιδιά που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Έφορος του ΣΥΓΤΕ Χ. Καραηλίδης εξήγησε στους γονείς-συναδέλφους, την μη δυνατότητα πρόσβασης του Συλλόγου στο intranet του Ομίλου Πειραιώς, λόγω μη συγχρονισμού των γραμμών του ΟΤΕ με αυτών του Ομίλου στην περιοχή των Εξαρχείων πράγμα το οποίο έχει βρει το δρόμο της επίλυσής του και ζήτησε από τους συναδέλφους, να αποστείλουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους στο Σύλλογο, με φαξ στο 210-3301310 ή με e-mail στο info@www.sygte.gr αναφέρονταςπαράλληλα πόσα παιδιά έχει ο κάθε συνάδελφος και την ηλικία αυτών, για να συγκεντρωθούν άμεσα τα απαραίτητα στοιχεία για την καταβολή του δώρου. Την ευθύνη γι αυτήν την πρωτοβουλία ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χ. Τασσόπουλος.

Συνάδελφοι, ειδικά αυτές τις στιγμές και παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, κάποιοι συνδικαλιστές αποδίδουν μομφές στο προεδρείο ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί και να είχε παρθεί απόφαση στο Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα. Και όλα αυτά διότι πράξαμε το αυτονόητο. Ζητήσαμε τα στοιχεία σας για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες προς όφελός σας!

Άκουσον άκουσον συνάδελφοι. Ο κ. Γεωργούλης, είπε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ότι έπρεπε να είχε τεθεί ως θέμα και να είχε παρθεί απόφαση σε Δ.Σ. η συγκέντρωση των στοιχείων σας για την καταβολή του δώρου των παιδιών.  Προφανώς ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι το προεδρείο  το εμπιστεύτηκε πολύ μεγάλο ποσοστό συναδέλφων, διότι έχει αποδείξει ότι ενεργεί άμεσα και προς όφελος όλων των συναδέλφων, έχοντας ως πρώτιστο μέλημά του την προάσπιση των συμφερόντων τους, παρακάμπτοντας οποιαδήποτε χρονοβόρα διαδικασία.
Ποιο ήταν το πρόβλημα του κ. Γεωργούλη; Από την στιγμή που σε προηγούμενο Δ.Σ. δεν είχε πει κάτι αρνητικό για την καταβολή του δώρου; Δεν ήθελε να δοθούν χρήματα; Ή  ήθελε κάτι να πει, απλά για να το πει;

Συνάδελφοι, η αλήθεια είναι ότι στα τέλη του έτους βρεθήκαμε σε μία νέα τράπεζα. Εμείς από την αρχή χαιρετίσαμε την εξέλιξη αυτή. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα επιτρέψουμε να χαθούν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, να υποβαθμιστούμε στις εργασιακές μας θέσεις, να υποστούμε βίαιες προσαρμογές στον μισθό μας. Γνωρίζουμε βέβαια ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει ένα πολύφυλλο εργοδοτικό νομοθετικό πλαίσιο. Εμείς να ξέρετε και να το ξέρει αυτο και η τράπεζα, εξετάζουμε μία μία τις περιπτώσεις που θεωρούμε ότι τα δικαιώματά μας αυτά παραβιάζονται και θα σας ενημερώνουμε διαρκώς. Με την νομική μας υπηρεσία δε, θα εξαντλούμε κάθε δυνατό μέσο νομικού αγώνα και μάχης.
Παρόλα τα δυσμενη νομοθετικά μέτρα στο εργασιακό δίκαιο, παρόλους τους μνημονιακούς νόμους που επιτρέπουν στην εργοδοσία πολλές φορές να αυθαιρετεί, το μοναδικό κυρίαρχο όπλο στην εργασιακή μας επιβίωση, παραμένει η συσπείρωσή μας στο σύλλογο, η ενότητά μας, και η πίστη μας ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Με αυτό το μήνυμα ενότητας σας ευχόμαστε καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νεό έτος!

Οι ανακοινώσεις αναρτώνται στο site του Συλλόγου μας sygte.gr και σύντομα θα λειτουργήσει και το σχετικό link στο intranet του Ομίλου Πειραιώς, για την πλήρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας, για όλα τα θέματα που σας αφορούν.


Όσοι συνάδελφοι δεν έχετε αποστείλει ακόμη τα στοιχεία σας, παρακαλείσθε να αποστείλετε στον σύλλογο το ονοματεπώνυμό σας, τον νέο αρ. λογ/σμου σας, το ΙΒΑΝ και την ημερομηνία γέννησης του τέκνου/τέκνων σας μέσω φαξ στο 210-3301310 ή στο e-mail του Συλλόγου info@www.sygte.gr


 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα