Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΟΤΟΕ ΜΕ ΤΟΝ κ. Φ. Τιρκό ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΟΤΟΕ ΜΕ ΤΟΝ κ. Φ. Τιρκό ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν αμφισβητούνται ο Οργανισμός Προσωπικού και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στη Γενική Τράπεζα διατύπωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τυρκό στον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΟΤΟΕ κ.κ. Σ. Κούκο , Α. Μυλωνόπουλο και στο Σύλλογό μας κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3.9.2012 μετά την άμεση αντίδραση του Προεδρείου στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση μεταξύ Societe General και Τράπεζας Πειραιώς που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 31.8.2012.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα και αξίωσε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων οι οποίες υπενθυμίζουμε και επιμένουμε, προστατεύονται από τον Οργανισμό Προσωπικού της Τράπεζας όπως πιστεύουμε ότι θα επιβεβαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο έχουμε προσφύγει , και απαίτησε να διατηρηθούν και από τυχόν διαδοχή της Τράπεζας οι εισφορές προς το Ταμείο μας γιατί αυτά τα ζητήματα αποτελούν τα κορυφαία των κορυφαίων .

Παράλληλα μόνο ο Πρόεδρος έθεσε τα θέματα για εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Τράπεζας ως προς τις προαγωγές , και για την ένταξη των συναδέλφων με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο μόνιμο προσωπικό.

Τόνισε δε ότι την ίδια αντιμετώπιση θα πρέπει να έχουν οι συνάδελφοι με ατομικές συμβάσεις ως προς τις μειώσεις ώστε να μην αφεθούν στο έλεος πιθανού αγοραστή, όπως και να λήξουν οι όποιες πειθαρχικές διαδικασίες και κλήσεις σε απολογία , στο πνεύμα της δικαιοσύνης και όχι στις απαράδεκτες ποινές που επιβάλλει η Τράπεζα.

Στις επισημάνσεις του Προέδρου της ΟΤΟΕ, συνάδελφου Σταύρου Κούκου, ότι η εξαγορά της Τράπεζάς μας από την Πειραιώς ενδέχεται να συνοδευτεί με απολύσεις, ο κ. Τυρκό απάντησε ότι η Γενική Τράπεζα δεν έχει τέτοια πρόθεση, αλλά δεν μπορεί και να ελέγξει τη μελλοντική συμπεριφορά της τράπεζας που θα αποκτήσει τη Γενική, η οποία θα έχει και τη διευθυντική εξουσία, εξάλλου αυτό συζητείται και αποφασίζεται από το Παρίσι. Η θέση της διοίκησης της Γενικής Τράπεζας όπως εκφράστηκε είναι πως συνεχίζει απερίσπαστη την αυτοτελή της λειτουργία διότι η διαδικασία αναζήτησης συμφωνίας με πιθανό αγοραστή θα αποδειχθεί αρκετών μηνών και ότι δεν πρέπει να απασχολούν φημολογίες σχετικά με τις ενδιαφερόμενες κάθε φορά Τράπεζες, οι οποίες συχνά εμφανίζονται με διαφορετικές επωνυμίες και ότι θα εξακολουθεί να σέβεται τα εργασιακά μας δικαιώματα στο πλαίσιο της κανονικής λειτουργίας της Τράπεζας.

Εμείς δεν εφησυχάζουμε από οποιεσδήποτε διαβεβαιώσεις. Διαρκώς θα βρισκόμαστε σε διαδικασία διαβούλευσης με τη διοίκηση προκειμένου να έχουμε απόλυτη και πλήρη ενημέρωση για σχετικές εξελίξεις. Η Διοίκηση της Τράπεζας δεσμεύθηκε να διαβιβάσει τις θέσεις μας στη Societe General στο Παρίσι, καθώς αυτή είναι που διεξάγει συζητήσεις με κάθε υποψήφιο αγοραστή. Τη δέσμευση αυτή την κρατάμε ως υπόσχεση για το σύνολο των εργαζομένων. Θα εξακολουθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να τηρούνται οι εγγυήσεις των εργασιακών μας δικαιωμάτων αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται και από το δίκαιο της ευρωπαϊκής ένωσης, όπως με έμφαση τόνισε και ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ ο οποίος στήριξε δυναμικά και αποφασιστικά τις θέσεις μας. Ο σύλλογος παραμένει μαζί με την ΟΤΟΕ σε εγρήγορση και θα σας ενημερώνει ως προς τις εξελίξεις.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης, Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος, Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα