Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 

 

 

 

ΘΕΜΑ : ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Ήδη προχωράει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να πετύχει η ανακεφαλαιοποίηση της δικής μας τράπεζας, διότι αυτό είναι το «σπίτι μας». Δεν παύει όμως να μας προβληματίζει, ποιες θα είναι οι συνέπειές της για τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση, γιατί το ΤΧΣ σαφέστατα δήλωσε περί μείωσης του κόστους.

Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν μπορεί κανένας ξένος να μας επιβάλλει καμία μείωση κόστους, ούτε να γίνει ούτε καμία απόλυση, όπως άλλωστε αποφασίστηκε και στο Γεν. Συμβούλιο της ΟΤΟΕ. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι διοικήσεις των τραπεζών και η Κυβέρνηση να μην υποκύπτει και υπογράφει τα πάντα στα κελεύσματα των δανειστών.

Εμείς όπως πράττουμε πάντα, ως έχουμε καθήκον, θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνταχθούμε με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ αλλά και με τις αποφάσεις του επερχόμενου συνεδρίου της, για αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους συλλόγους του Ομίλου, ειδικά σε τέτοια ζητήματα, να οδεύσουμε όλοι μαζί, να έχουμε κοινή γραμμή, κοινή πορεία, για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες καταστάσεις προκύψουν και θελήσουν να επιβάλλουν, η κυβέρνηση και οι εργοδότες, εις βάρος των εργαζομένων.

Ζητάμε άμεση επαφή με τους συλλόγους για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας και να παλέψουμε με οποιαδήποτε μορφή αγώνα χρειαστεί. Θέλουμε να τονίσουμε, ότι καλό θα ήταν σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να σταματήσουν οι οποιεσδήποτε λασπολογίες, εις βάρος όποιων συνδικαλιστικών στελεχών και επισημαίνουμε ότι κάποιοι σύλλογοι δεν πρέπει να κατηγορούν άλλους συλλόγους και να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά τους. Προέχουν τα προβλήματα των εργαζομένων όλου του Ομίλου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους – μέλη μας, να συνεχίσουμε να είμαστε συσπειρωμένοι όσο ποτέ στον σύλλογό μας, που αποτελεί την δύναμη και την εγγύηση, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Κλείνοντας τα αυτιά στους συκοφάντες, στους δημαγωγούς, στους ψεύτες, οι οποίοι θέλουν να δημιουργούν προβλήματα, διότι πιστεύουν ότι μόνο μέσω αυτών μπορούν να επιβιώσουν (πλάνη οικτρά), μη έχοντας ούτε θέσεις, ούτε προτάσεις, ούτε εναλλακτικές λύσεις.


Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα