Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

 

 

Συνάδελφε Γεωργούλη

Εσύ μαζί με τα άλλα τρία μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φ. Πολύζο, Γ. Ευθυμίου και Χ. Καραηλίδη, αποστείλατε επιστολή προς όλους τους συλλόγους του Ομίλου, αναφέροντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς σου έκοψε την επικοινωνία με τους εργαζόμενους. Μέγα ατόπημα να αποστείλετε στους άλλους συλλόγους και όχι μόνο στο σύλλογο που είστε εκλεγμένοι! Αν το προεδρείο δεν έπαιρνε θέση, τότε μπορούσατε να μας καταγγείλετε. Παραταύτα όμως εμείς αποστείλαμε άμεσα επιστολή στον κ. Τσουκάτο, την οποία έχουμε καταθέσει και στο Δ.Σ. όπου αναφερόμασταν στο θέμα σου και ζητούσαμε την τακτοποίησή του.

Μήπως προσέφυγε άλλος σύλλογος στο Υπουργείο Εργασίας; Και ποιος είναι; Δεν μας είπες όμως τίποτα. Συζητήθηκε το θέμα σου; Αναβλήθηκε; Πάρθηκε κάποια απόφαση; Και που βρίσκεται αυτή η υπόθεση; Εμείς όμως θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, για να σταματήσει αυτή η δημαγωγική επικοινωνιακή κατάσταση την οποία θέλετε να δημιουργήσετε, ότι δεν σας απαγορεύθηκε να στέλνετε μέσω gmail – ούτε σε εσένα, ούτε στον κ. Καραηλίδη. Μήπως κόπηκε το εταιρικό σας; Εμείς θα διερευνήσουμε να μάθουμε το λόγο που κόπηκε.

Επανερχόμαστε και τονίζουμε ότι μπορείς και στέλνεις ανακοινώσεις από το email σου και τις λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι. Άρα ψεύδεσαι. Διότι έχεις επικοινωνία. Αν δεν μπορείς μέσω του εταιρικού να στέλνεις κάτι που αφορά την εργασία σου, τότε θα ενεργήσουμε για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Όταν το 2010 ο κ. Μαρτέν και κατόπιν ο Θείος Σαμ Ναβαρρό είχε κόψει την επικοινωνία του προεδρείου, που είχε και έχει την εκτελεστική εξουσία, το είχαμε καταγγείλει με συγκεκριμένες επιστολές στον Μαρτέν, στον Τιρκό και στον Ναβαρρό αλλά και σε όλα τα υπερκείμενα όργανα. Αναρωτιόμαστε εκείνη την εποχή που ήσουν; Που βρισκόσουν; Δεν ασχολιόσουν με τα θέματα των εργαζομένων; και ανακάλυψες την πυρίτιδα το 2012; Και επί Μάνου ΕΣΥ είχες τη δυνατότητα να στέλνεις email και ο κ. Πολυζος και ο κ Ευθυμίου επίσης μπορούσαν να αποστείλουν. Ενώ το προεδρείο δεν είχε τη δυνατότητα να αποστέλλει. Και έρχεστε τώρα όλοι τιμητές; Λίγη ντροπή δεν περισσεύει;

Και πάλι σου είπαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. όπως και το επιβεβαίωσε και ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα ως σύλλογος. Μπορείς όμως να προχωρήσεις μόνος σου σε ασφαλιστικά μέτρα και τα μέλη του προεδρείου θα έρθουν μάρτυρες. Παράλληλα θα είναι παρών και ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου. Εμπρός τόλμα.

Προσέφυγες μόνος σου για το ανθυγιεινό επίδομα στην τριμερή και κοινοποίησες την απόφαση όπου η τράπεζα σαφέστατα αναφέρει ότι : «Ο καταβαλλόμενος δε μισθός βάσει της ατομικής σύμβασης, είναι μεγαλύτερος από το σύνολο των προβλεπόμενων αποδοχών και ως εκ τούτου δεν οφείλονται στον μισθωτό επιπλέον του καταβαλλόμενου»

Ψεύδεται η τράπεζα; Έγινε 2η συνεδρίαση της τριμερούς για αυτό το θέμα; και αν έγινε πότε έγινε; Και ποια η απόφαση; Ντρέπεσαι να την πεις; Και γιατί δεν κάλεσες το προεδρείο για μάρτυρες να παραστούν στην τριμερή, παρουσία του νομικού συμβούλου του Συλλόγου;

Δεν μας είπες συνάδελφε Γεωργούλη, επαγγέλλεσαι ότι η παράταξη που είσαι επικεφαλής, είναι ανεξάρτητη, αδέσμευτη κλπ. Δικαίωμά σου. Όμως πρέπει να πεις την αλήθεια στους εργαζόμενους, ότι κατήλθες στο ψηφοδέλτιο με την Ενωτική Ριζοσπαστική Παρέμβαση, όπου πολιτικά ανήκει στον ΛΑΕ – ΣΥΡΙΖΑ. Ντρέπεσαι να το πεις; Φοβάσαι να πεις που ανήκεις πολιτικά; Εδώ θα φανεί η μεγαλοσύνη και αντρειοσύνη σου! Αν οι ενέργειες της Κυβέρνησης είναι εναντίον των εργαζομένων βγαίνεις και καταγγέλεις. Συμφωνείς με τις ενέργειες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Φορολογικά, ασφαλιστικά κλπ; αν δεν συμφωνείς βγες τώρα να το καταγγείλεις!

Συμμετείχες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου όπου η Πρόεδρος είπε ότι την έχει άτυπα την αναλογιστική μελέτη, όπως άλλωστε αναφέρθηκε και σε ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων της Γενικής. Τόσο εσύ όσο και ο κ. Καραηλίδης δεν αναφερθήκατε σε κανένα Δ.Σ. για το θέμα της αναλογιστικής που συζητήθηκε και αφορά όλους τους εργαζόμενους. Γιατί αυτή η σιωπή; Μπράβο υπευθυνότητα! Δεν θέλετε δηλαδή να γίνει η τροποποίηση του καταστατικού;

Σε ρωτάμε : όταν προσλήφθηκες στην Τράπεζα, έμεινες στο ταμείο όχι παραπάνω από δύο χρόνια και μετά διαγράφηκες. Γιατί ; τι είδες; Ποιο ήταν το σκεπτικό σου; δεν μας το είπες ποτέ. Επανεγγράφηκες στο Ταμείο; Και πότε; Σύμφωνα με τα μέλη του ΔΣ.. του ταμείου, όποιος επανεγγράφεται πρέπει να πληρώσει τις εισφορές των ετών που έφυγε. Αυτό ίσχυσε για σένα; Και αν ίσχυσε απόδειξέ το.

Μίλησες στην Γενική Συνέλευση του Ταμείου; Αν μίλησες, ζητάμε την ομιλία σου να την κοινοποιήσεις, για να δουν οι εν ενεργεία τι είπες και ποιους υποστήριξες. Δηλαδή συμφώνησες με αυτό που αποφάσισαν στο Ταμείο να συνεχίσουν να δίνουν 7000 ευρώ στους εν αναμονή συνταξιούχους και όχι στους εν ενεργεία; Τόλμα να πεις αν συμφωνείς! Ποιανού θέση παίρνεις; Γεωργουλη Γεωργούλη. Τέρμα το κρυφτούλι.

Αλήθεια, τώρα κάνεις υπερωρίες εκεί που είσαι στη μηχανογράφηση; Αν δεν κάνεις γιατί; Τόση πολλή δουλειά είχε η ΓΕΝΙΚΗ που έκανες τότε υπερωρίες; Και ποτέ δεν απάντησες επί δύο χρόνια, πόσα χρήματα πήρες από τις υπερωρίες. Και πότε έγιναν αυτές; Σε προκαλούμε να μας πεις αν πήγαινες Σάββατο. Και μην προφασίζεσαι ότι ήσουν stand by από το σπίτι για να δίνεις οδηγίες όταν χαλούσαν τα συστήματα. Εμείς δεν αμφισβητούμε. Θέλουμε απλά να πεις στον κόσμο πόσα χρήματα πήρες. Τι φοβάσαι να το πεις; Αλλά Θειος Σαμ Ναβαρρό ήταν αυτός!

Εκεί στη μηχανογράφηση που εργάζεσαι τώρα, γίνονται παραβιάσεις ωραρίου; Τις κατήγγειλες επώνυμα; Αν δεν θες να τις καταγγείλεις σε εμάς, κατήγγειλέ τες στο Υπουργείο, επαναστάτη!

Δεν είδαμε καμία απάντηση από εσένα και την παράταξή σου :

Δεσμεύεσαι ότι έχει ζωή το ταμείο με την προσωπική σου περιουσία συνάδελφε Γεωργούλη; ναι ή όχι;

Δεν απάντησες στα ερωτήματα του προεδρείου, για την τροποποίηση, για τις 7000 ευρώ, για το δικαστήριο και τόσα άλλα…

Αυτά προς το παρόν. Διότι εμείς δίνουμε απαντήσεις με στοιχεία, χωρίς να συκοφαντούμε. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα