Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

 

 

 

Θέμα : www.kiddle.co Μηχανή αναζήτησης μόνο για τα παιδιά

Συνάδελφοι,

θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την νέα μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου που δημιουργήθηκε για την σωστή ενημέρωση γονέων, παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και επιπλέον ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο …

Μπορείτε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο ώστε να μεταφερθείτε στην ασφαλή μηχανή αναζήτησης kiddle. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το site θέλει ακόμη αρκετή δουλειά ώστε να εμπλουτιστεί με λήμματα κ πληροφορίες που θα ενδιέφεραν έναν μαθητή δημοτικού.

http://www.kiddle.co/

Η Kiddle συνδυάζει το φίλτρο ασφαλούς αναζήτησης της Google μαζί με ελεγχόμενες μαύρες λίστες λέξεων-κλειδιών που αποτρέπουν την εμφάνιση ακατάλληλου περιεχομένου.

Έτσι σε περίπτωση αναζήτησης όρου που υπάρχει στη μαύρη λίστα, το αποτέλεσμα που επιστρέφει είναι μήνυμα λάθους:

“Ωχ, μοιάζει ότι το ερώτημά σας περιείχε κάποιες κακές λέξεις . Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!” ή “Oops, looks like your query contained some bad words. Please try again!”.

Η υπηρεσία μάλιστα ορισμένες φορές είναι υπερβολικά περιοριστική, στο τι επιτρέπεται και τι όχι. Οι όροι αναζήτησης όπως “γέννηση”, “θάνατος”, ή “αυτοκτονία” έχουν μπλοκαριστεί και μάλιστα οι αναζητήσεις για “την πρόληψη αυτοκτονιών” είναι επίσης μπλοκαρισμένη.

Συνάδελφοι, το προεδρείο θα σας ενημερώνει για όλα τα ζητήματα που αφορούν εσάς τους ίδιους αλλά και τα παιδιά σας.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Ε. Χριστοδουλοπούλου

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα