Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΩΝ

 

 

 

 

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Συνάδελφοι,

Εμείς, ως προεδρείο, είχαμε αποστείλει επιστολή η οποία έχει αναρτηθεί στο site του Συλλόγου μας www.sygte.gr στις 2/2/2015 αλλά και στο ίντρανετ του Ομίλου Πειραιώς, που αφορούσε το θέμα των αδειών . Θέλουμε να επισημάνουμε ότι ήμασταν οι πρώτοι που θίξαμε αυτό το θέμα. Για να είμαστε ξεκάθαροι προς όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, όπως και όταν ήμασταν με την πρώην Γενική Τράπεζα, ότι οι παρεμβάσεις μας ήταν ουσιαστικές για το θέμα των αδειών και είχαν αποτελέσματα. Όπως δινόταν και η μία μέρα μπόνους άδεια όπου ήταν απόρροια την κλαδικής σύμβασης.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά αν κάποια ελάχιστα στελέχη που δεν ήθελαν να δώσουν τις άδειες στους συναδέλφους, μας ενημέρωναν, κάναμε αρμοδίως τις παρεμβάσεις μας και  επιλύονταν το θέμα.

Ασφαλώς όπως είχαμε επισημάνει και επί Γενικής αλλά και τώρα μετά την απορρόφηση της Γενικής Τράπεζας από τον Όμιλο Πειραιώς, πρέπει να τηρούνται τα βιβλία των αδειών, σύμφωνα με το νόμο.

Σε αυτό που θέλουμε να σταθούμε και να πάρουμε θέση είναι το θέμα της πληρωμής των αδειών. Ρωτάμε, έγινε σύμφωνα με το νόμο η προσαύξηση του 100%; Από ότι γνωρίζουμε δεν έγινε.

Διότι δεν μπορεί οι διευθυντές να λένε στους υπαλλήλους ότι πρέπει να παραμείνει ή ότι υπάρχει εργασία που πρέπει να τελειώσει κλπ. Εμείς συμφωνούμε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στις υπηρεσίες και στα καταστήματα αλλά όταν ζητούν τις άδειες οι συνάδελφοι θα πρέπει να δίδονται εντός του ημερολογιακού έτους.  Έτσι ώστε οι άδειες να αρχίζουν και να τελειώνουν εντός του έτους. Αυτό για εμάς είναι μία βασική αρχή και θα την στηρίξουμε.

Ως προς την πληρωμή των αδειών που έγινε πρόσφατα,  θέλουμε να παρατηρήσουμε ότι  ο τρόπος και η διαδικασία δεν ήταν σωστός, κατ’ εμάς. Γιατί έπρεπε μέσω των διευθυντών ή των προϊσταμένων να ερωτηθούν οι συνάδελφοι για τα υπόλοιπα των αδειών τους, διότι παρατηρήθηκε ότι κάποιοι συνάδελφοι είχαν ανάγκη τα χρήματα και τα αποδέχτηκαν αλλά κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να πληρωθούν, γιατί ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την άδεια όπως αυτοί επιθυμούσαν για πολλούς και διαφόρους λόγους. Αυτή είναι η διαφοροποίησή μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μας ενημερώνουν άμεσα για το θέμα των αδειών τους. Αν δεν δίνονται οι άδειες μέσα στο έτος να κάνουμε τις παρεμβάσεις μας. Και θα τις κάνουμε, προς πάσα νόμιμη κατεύθυνση.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ.

Συνάδελφοι, μπορείτε να απευθύνεστε για οποιοδήποτε θέμα σας αφορά στο Σύλλογό μας, στα τηλ: 210-3811808, 210-3811763-210-3811631.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

      Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

 Χ. Τασσόπουλος                           Β. Δεκούλος

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα