Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ


Ο ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ: ΘΕΛΕΤΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΓΤΕ; ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ; ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΥΡΥΤΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ, ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΝ, ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΘΥΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ. ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΑΛΛΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΡΙΜΗ. ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΑΠΓΤΕ(ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ; ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ 7.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ; ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ, ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ! ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ Ή ΌΧΙ; ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1998 ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2002 ΕΙΧΑΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΤΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΗΣΑΣΤΑΝ ΧΕΡΑΚΙ ΧΕΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΧΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. 2Η ΓΑΡΓΑΡΑ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ : α) ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΟΤΕ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΚΟΒΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΤΑΤ ΚΑΙ β) ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΤΟΤΕ κ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΤΑΤ.

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ.

Λέτε ότι με αυτά που γράφουμε, θα μείνουν ανασφάλιστοι συνάδελφοι. Για αυτούς που προσλήφθηκαν το 2005, υπήρξε απαγόρευση με νόμο τότε από την Κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και τον Υπουργό Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλο, η οποία είχε καταγγελθεί επισήμως από το προεδρείο μας. Διότι εμείς δεν έχουμε ιδεοληψίες. Επιπλέον είχαμε προσφύγει με αγωγές γιατί δεν εγγράφονταν οι νέοι υπάλληλοι στο Ταμείο. Και η απόφαση του Δικαστηρίου είχε αρνητικό αποτέλεσμα. Διότι η εγγραφή τους υπόκειται στην δική τους διακριτική ευχέρεια και κανενός άλλου.

Γράφετε γι αυτούς που έχουν διαγραφεί από το Ταμειο. Δικαίωμά τους είναι να πράξουν ότι θέλουν. Εμείς σε κανέναν μα σε κανέναν δεν είπαμε πώς να ενεργήσει. Είναι δική του αποκλειστική ευθύνη. Όμως κανείς δεν θα μας απαγορεύσει να λέμε τα τεκταινόμενα και την αλήθεια των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στο Ταμείο. Εγγυάστε εσείς, ότι θα πάρουν όλοι εφάπαξ; Περιμένουμε απάντηση.

Και επειδή αναφέρετε συνέχεια το ίδιο τροπάριο, για το συντάκτη και τις μονιμοποιήσεις του 1982: Σας προκαλούμε να δημοσιεύσετε ένα απόσπασμα, όπου ο κ. Καλόγηρος, είτε σε Γ.Σ.. είτε σε συνεδρίαση Δ.Σ., είπε ότι χάριν της Ανανεωτικής δεν απολύθηκε κανείς. Περιμένουμε την απάντησή σας. Εκείνο που είπε όμως επειδή τον ρωτήσαμε, ήταν ότι στη Γενική Συνέλευση στις 9 Μαρτίου 1985 στο Ξενοδοχείο Παρκ, σε μία από τις μεγαλύτερες Γ.Σ. κατήγγειλε την Ανανεωτική λέγοντας πώς γίνονται όλα τα άτομα που ήταν στο ψηφοδέλτιό σας να έχουν γίνει προϊστάμενοι, διευθυντές και υποδιευθυντές; Δεν υπήρχαν δηλαδή άλλοι ισάξιοι υπάλληλοι; Και γιατί προτιμήθηκαν τα μέλη σας και όχι οι άλλοι συνάδελφοι; Από το 1985 τελείωσε η παντοδυναμία σας. Διότι δεν μπορούσατε να κρυφτείτε πίσω από μία δήθεν ανεξάρτητη Ανανεωτική! Ήταν πασιφανές ότι ήσασταν εκείνοι που βάζατε πάνω από όλα το κόμμα και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων. Μήπως θέλετε να σας θυμίσουμε, πώς και γιατί απολύθηκε ο συν. Β. Σπανός το 1983; Και ποια ήταν η θέση σας; υπάρχουν κι άλλα. Εδώ είμαστε..

Και επειδή απευθύνεστε σε εμάς, λέγοντας πού ξέρουμε εμείς κάποια γεγονότα που έγιναν παλιά, ενώ δεν είχαμε προσληφθεί κάποιοι εξ υμών ακόμα στην τράπεζα, σας απαντάμε ότι εμείς ούτε λοιδορούμε ούτε κατηγορούμε. Εμείς καταγράφουμε τις αλήθειες έχοντας διαβάσει τα πρακτικά αλλά και όλες τις ανακοινώσεις των προηγουμένων ετών, καθώς και αυτά που έχεις γράψει εσύ κ. Λιονουδάκη.

Η κ. Αβραμίδου, ο κ. Σουβαλιώτης, ο κ. Φασουλής, η κ. Τράφαλη, ο κ. Σαλαμανδράκης, που είναι εν ενεργεία μέλη στην Τράπεζα και μέλη της συντονιστικής γραμματείας της παράταξής σας, είχαν προσληφθεί στην Τράπεζα το 1982. Πώς τα ξέρουν αυτά που γράφουν, υπογράφοντας ως συντονιστική; Είπες τίποτα κ. Λιονουδάκη; Δεν ακούσαμε;

Στην φαντασία σας είδατε ότι κουνάμε το δάχτυλο στον κ. Λιονουδάκη; Γιατί έχουμε χρόνια να τον δούμε! Και πιο συγκεκριμένα αναφέρεστε στα δύο μέλη του προεδρείου, συν. Κ. Κονιστή και συν/σα Γ Σιαμπάνη. Πρόκειται για δύο αξιόλογους, νέους συναδέλφους. Και αυτό είναι το πρόβλημά σας.

Και επειδή αναφέρεστε πάλι για τον κ. Καλόγηρο, ότι έλεγε για τις μονιμοποιήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου… Μα αυτή είναι και η διαφορά της πολιτικής ιδεολογίας της παράταξής μας! Πρωθυπουργοί της χώρας έχουν περάσει αρκετοί. Οι οποίοι είχαν και τα θετικά και τα αρνητικά τους. Σκοπός είναι τα θετικά να είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Αλλά εσείς ισοπεδώνετε τα πάντα. Αυτή είναι η γραμμή του ΚΚΕ.

Αν η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μας δώσει πίσω τις ΣΣΕ, μας δώσει πίσω την τριετία και όσα αφορούν τα εργασιακά, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να το αναφέρουμε και να το επικροτήσουμε. Όπως δεν είχαμε και κανένα πρόβλημα επίσης να καταγγέλλουμε απαράδεκτες και αντεργατικές ενέργειες της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Εμείς πάνω από όλα υπηρετούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ενώ εσείς; Δημοσιεύστε μία ανακοίνωσή σας που να καταφέρεστε εναντίον του κ. Κουτσούμπα ή της κ. Παπαρήγα. Οι θέσεις τους είναι ολόσωστες; Όταν έκλεισε ο σταθμός 902 και απολύθηκε κόσμος, που ήσασταν επαναστάτες του 1917; Πώς αντιδράσατε;

Πολλά θέματα μπορούσαν να λυθούν με έναν ευρύτατο, δημοκρατικό διάλογο, όπως έπραττε τότε ο κ. Καλόγηρος και έβρισκε λύση σε πολλά . Αλλά αυτό δεν σας άρεσε.

Μήπως πρέπει να σας θυμίσουμε όταν αποφασίσατε να κάνετε μία απεργία, για την τότε αντεργατική στάση του Δ/ντή του κατ/τος της Λ. Αλεξάνδρας, Νίκου Κωστόπουλου όπου έκανε παρέμβαση η Τράπεζα, σύμφωνα με το νόμο την μαζέψατε και δεν τολμήσατε να απεργήσετε; Θέλετε κι άλλα; Από το 1982 έως το 1985 που ήσασταν διοίκηση του Συλλόγου, πόσους αγώνες και απεργίες προκηρύξατε; Θα σας πούμε εμείς. Καμία. Και έρχεστε τώρα τιμητές;

Ούτε είμαστε της θεωρίας, να χτυπάμε τα γραφεία στη Διοίκηση με τα πόδια για να μπούμε μέσα! Ούτε πηγαίναμε σε κατάστημα πχ στη Μυτιλήνη και κάναμε σκουπίδι τον Δντή – ενώπιον όλων. Ξέρει αυτός που τα έκανε αυτά….

Βεβαίως και θα τον καταγγέλλαμε.. Αλλά μας κινεί την περιέργεια. Γιατί πηγαίνατε εκεί που δεν ήταν δικοί σας διευθυντές; Ξέρουμε όλοι ποιος πήγε και μην μας προκαλεί γιατί θα πούμε και το όνομα.

Δεν είδαμε να πείτε κάτι για τις μονιμοποιήσεις των 300-350 ατόμων που προσλήφθηκαν από τον κ. Δημοσθενόπουλο, όταν σε όλες τις τράπεζες απολύθηκαν και μόνο στο χώρο της Γενικής, προσλήφθηκαν με την παρέμβαση του κ. Καλόγηρου τότε. Δεν είδαμε να πείτε κάτι για τα 200 άτομα που προσλήφθηκαν από τον κ. Μάνο. Πάλι επί προεδρίας κ. Καλόγηρου μονιμοποιήθηκαν. Ή ακόμα και για εκείνους τους συναδέλφους από τις θυγατρικές, επί Γάλλων, που μονιμοποιήθηκαν με την ένταξή τους στο προσωπικό της Τράπεζας. Αλλά και την ένταξη και μονιμοποίηση εκείνων που αφομοιώθηκαν από την Societe Hellas γύρω στα 50-60 άτομα. Άλλη γαργάρα.

Όσον αφορά στην διαχείριση. Αφήστε τα περί εντιμότητας και αγωνιστικότητας. Την διαχείριση σύμφωνα με το καταστατικό του Ταμείου (ΤΑΠΓΤΕ) επόπτευε ο τότε Έφορος κ. Λιονουδάκης. Και ρωτάμε ακόμα μία φορά: την διαχειριζόταν ο ίδιος ή την είχε δώσει σε υπάλληλο; Καταλήγουμε στον ίδιο κοινό παρονομαστή όπως και να ‘χει : είτε εσύ την είχες κ. Λιονουδάκη, είτε η υπάλληλος του Ταμείου, η ευθύνη είναι η ίδια. Η μεν υπάλληλος γιατί δεν έλεγχε ότι είχαν πληρωθεί οι υποχρεώσεις και εσύ σαν Έφορος που ήσουν ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Και επειδή αναφέρετε ότι δεν πληρώνονταν η υπάλληλος, ζητάμε να έρθει επιτροπή για να το ελέγξει. Ως αρμόδιος δεν έκανες τίποτα. Δεν έλεγξες ποτέ. Και βεβαίως όλοι οι Έφοροι έδιναν σε υπάλληλο τη διαχείριση. Αλλά ποτέ δεν συνέβη παρόμοιο περιστατικό. Εσύ ο ίδιος πρέπει να καλέσεις τον θυρωρό. Γιατί επί θητείας σου έγιναν αυτά κ. Λιονουδάκη. Εμείς τι δουλειά έχουμε; όταν είχε τη διαχείριση ο Σύλλογος ήταν όλα ελεγμένα. Διότι ναι μεν δίδεται σε υπάλληλο του Συλλόγου η διαχείριση, αλλά ο κάθε Έφορος είναι αρμόδιος να ελέγχει και να επιβλέπει.

Επειδή θα πληρώσουμε 6000 πρόστιμο σαν Σύλλογος, και το Ταμείο άλλα τόσα. Αυτές οι ενέργειες ούτε παραγράφονται ούτε διαγράφονται. Σας το επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους. Ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του.

Το εφάπαξ είναι θέμα ταμείου. Και είναι θέμα διαχείρισης των μελών του Δ.Σ. του Ταμείου. Μας έχει κουράσει να λέτε ότι μπαίνουμε μπροστά.

Σας προκαλούμε ακόμα μια φορά να συναινέσετε και να πραγματοποιηθεί ημερίδα. Να εκφρασετε τις θέσεις σας, τις προτάσεις σας και εμείς το ίδιο. Για να δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Να δούμε ποιος λέει ψέμα και ποιος λέει αλήθεια. Τι φοβάστε; Τολμήστε.

Και σας ρωτάμε, ακόμα μία φορά. Έχει ζωή το Ταμείο ή δεν έχει; Πάρτε θέση. Δεν σας ανησυχεί ότι δίνουν τις 7000 ευρώ κατά παράβαση καταστατικού; Όταν σε Γ.Σ. μέλη της παράταξής μας έλεγαν να δώσουμε έναντι για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοι, πχ 10.000 ευρώ, λέγατε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί είναι αντικαταστατικό. Τώρα αυτό που γίνεται στο Ταμείο είναι νόμιμο;

Δεν σας κινεί την περιέργεια:

γιατί απολύθηκε ο νομικός σύμβουλος του Ταμείου; γιατί έφυγε ο μετά Βαϊων και κλάδων μηχανογράφος του Ταμείου και προσέλαβαν νέο μηχανογράφο;

Δεν σας ανησυχεί πώς προσέλαβαν νέο δικηγόρο και με τι αμοιβή;

Υιοθετείτε την ύπαρξη υπαλλήλου στο Ταμείο; είναι απαραίτητος; Και τόσα άλλα.

Συνάδελφοι, αποδεικνύεται ότι ουδέποτε είχατε ούτε θέσεις, ούτε προτάσεις. Μόνο κορώνες ανέξοδες. Και βεβαίως οι εργαζόμενοι είχαν και έχουν κρίση και γι αυτό και δεν σας εμπιστεύτηκαν ποτέ.

Το προεδρείο είναι ενωμένο και ότι και να πείτε μην περιμένετε να έχει απήχηση. Οι μουχλιασμένες ιδέες και αντιλήψεις τελείωσαν.

Εμπρός λοιπόν σας προκαλούμε. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο.


Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα