Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΙΚΕΣ – ΟΛΙΓΟΩΡΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

 

 

ΓΟΝΙΚΕΣ – ΟΛΙΓΟΩΡΕΣ ΑΔΕΙΕΣ


Συνάδελφοι,

Επειδή εμείς, έχουμε μάθει να είμαστε επί των έργων και όχι επί των ανέξοδων λόγων, μη θέλοντας να αφήνουμε καταστάσεις να αιωρούνται, ζητάμε κυρίως από τις μητέρες συναδέλφισσες και από τους άνδρες συναδέλφους, οι οποίοι κάνουν χρήση γονικής άδειας, να μας ενημερώσουν και να καταγγείλουν στα μέλη του προεδρείου, αν ο Προϊστάμενος ή ο Δ/ντής τους, αρνείται να τους χορηγήσει άδεια, ή τους προτείνει να πάρουν δίωρη άδεια αντί για γονική.

Επειδή κάποιοι αρέσκονται στα μεγάλα λόγια, χωρίς τεκμηρίωση, γι αυτό ζητάμε από όλους τους συναδέλφους, αν υπάρχουν τέτοια νοσηρά φαινόμενα από συγκεκριμένα στελέχη, να μας το καταγγείλουν. Είτε δεν τους δόθηκε γονική άδεια, είτε τους είπε κάποιο στέλεχος να πάρουν δίωρη αντί γονικής, είτε ζήτησε κάποιος συνάδελφος δίωρη άδεια για συγκεκριμένους και ουσιαστικούς λόγους και του αρνήθηκαν. Εφόσον βεβαίως οι άδειες αυτές ζητούνται σε λογικά πλαίσια, χωρίς να γίνεται κατάχρηση.

Αν υπάρχουν στελέχη, όπως έχουμε επισημάνει και σε άλλη ανακοίνωση, τα οποία συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο σε συναδέλφους, άμεσα να μας το αναφέρουν. Και εκεί θα ενεργήσουμε δυναμικά και αποφασιστικά απέναντι στην εργοδοσία.

Και να είστε σίγουροι, αν καταγγελθεί με συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία, θα προχωρήσουμε σε όλες τι ς νόμιμες διαδικασίες.

Εμείς όλα αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα, όταν έχουμε τα στοιχεία, δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Δίνουμε μήνυμα στη διοίκηση για όλα αυτά τα οποία αναφέρουμε , να διερευνηθούν και από τους ίδιους.

Εμείς, ούτε στείλαμε, ούτε θα στείλουμε επιστολές στην Διοίκηση, όπως έκαναν κάποιοι γράφοντας «ευχαριστούμε για την κατανόηση»… Το «ευχαριστούμε» το είχε πει ο κ. Σημίτης στους Αμερικάνους και τώρα το λένε τα 4 μέλη του Δ.Σ. στην εργοδοσία! Εσείς συνάδελφοι θα κρίνετε, ποιοι πραγματικά αγωνίζονται, ποιοι έχουν θέσεις και ποιοι έχουν θέσεις και προτάσεις και ποιοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα απέναντι στην εργοδοσία.

Ο Σύλλογος είναι η δύναμή σας.


Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα