Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Αθήνα 12 Ιανουαρίου 2024 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Με αφορμή το μήνυμα του CEO της Τρ.Πειραιώς με το οποίο αναγνωρίζει μεν την συμβολή όλων των εργαζομένων στα θετικά αποτελέσματα της Τράπεζας αλλά από την επιβράβευση εξαιρεί τους περισσότερους, επισημαίνουμε τα εξής:

-Η επιτυχία της μεγάλης κερδοφορίας της Τράπεζας Πειραιώς ανήκει σε ΟΛΟΥΣ!!! τους εργαζόμενους και όπως γνωρίζουμε το πολυτιμότερο αγαθό μίας επιχείρησης είναι το Ανθρώπινο Δυναμικό της. Η Τράπεζα Πειραιώς όμως ανακοίνωσε χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης η οποία δεν έφθασε σε όλους τους εργαζόμενους. Το κριτήριο του ύψους των μικτών αποδοχών που τέθηκε, καταργεί την αρχή της Ισότητας και εξαιρεί τους έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη συναδέλφους όπως οι τρίτεκνοι , οι πολύτεκνοι, οι γονείς παιδιών ΑΜΕΑ και οι γονείς με παιδιά που σπουδάζουν. 

Επίσης, οι εργαζόμενοι που κατάφεραν να συνδέσουν τις απαιτήσεις της αγοράς με την Τράπεζα Πειραιώς δεν είχαν μερίδιο από τα Βonus και τις  δωρεάν μετοχές που σύμφωνα με δημοσιεύματα μοιράστηκαν μεταξύ τους τα μεγαλοστελέχη της Τράπεζας.

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν ο CEO και το επιτελείο των συμβούλων του να χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους, λόγω της κερδοφορίας της Τράπεζας, είναι ένα ακόμα δείγμα της Θατσερικής διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού από την Τράπεζα Πειραιώς, που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια και πικρία.

-Σωματεία, που όπως φαίνεται ήλθαν σε επαφή με την Διοίκηση, γνώριζαν προφανώς την βούληση της Τράπεζας να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση και ζητούσαν αυτή την παροχή με ανακοινώσεις αλλά τώρα σιωπούν!!! δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια συνδικαλιστική, ώστε να πειστεί η Διοίκηση της Τράπεζας για την αναγκαιότητα της οικονομικής ενίσχυσης όλων των εργαζομένων. Η στάση αυτή δείχνει έλλειμμα συνδικαλιστικής διαπραγματευτικής ικανότητας για την εξασφάλιση της ισότητας για όλους. Αλήθεια τι λένε στα μέλη τους;;;

-Εμείς που προερχόμαστε από την Γενική Τράπεζα μεταφέρουμε την εμπειρία που έχουμε από τον προηγούμενο εργοδότη μας την Societe Generale,  που λόγω της κερδοφορίας αποφάσισε το 2010 να διανείμει Δωρεάν Μετοχές (Share Grant Play) της Μητρικής Εταιρείας, ΙΣΑ τεμάχια σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους εργαζόμενους σε όλον τον Όμιλο Παγκοσμίως, για 2 συνεχόμενα έτη. Επιπλέον λόγω της κερδοφορίας κάθε έτος χρηματοδοτούσε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους εργαζόμενους  ΙΣΟΠΟΣΑ προκειμένου να αγοράσουν μετοχές της μητρικής εταιρείας. Σημειώνουμε ότι αυτό γινόταν σε εποχές πολύ πιο καλές οικονομικά για τους τραπεζοϋπαλλήλους απ’ότι σήμερα που η ακρίβεια εξαφανίζει το εισόδημα μας.

-Η οικονομική ενίσχυση λόγω των κερδών της Τράπεζας πρέπει να θεσμοθετηθεί και να χορηγείται κατ’ έτος ως ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί τα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα και προβλέπεται από τον Οργανισμό Προσωπικού. 

Ο  ΣΥΓΤΕ, ΕΓΚΑΙΡΑ είχε διατυπώσει την ανάγκη θεσμοθέτησης και επαναφοράς του ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ με την από 22/03/2023 ανακοίνωση του(επισυνάπτεται). Παραθέτουμε ακολούθως απόσπασμα από την ανακοίνωση: «Στο σημείο αυτό θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι κάθε Μάρτιο καταβαλλόταν απ΄όλες τις τράπεζες το επίδομα Ισολογισμού βάσει των κερδών των τραπεζών, το οποίο σταμάτησε να χορηγείται στα μνημονιακά χρόνια με την προϋπόθεση επαναφοράς του, όπως είχε δεσμευτεί η ΟΤΟΕ κατόπιν συμφωνίας με τις διοικήσεις των τραπεζών όταν αυτές επανέλθουν στην κερδοφορία. Ο ΣΥΓΤΕ ζητεί από φέτος την θεσμική κατοχύρωση του επιδόματος Ισολογισμού ποσοστιαία. Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει από όλα τα σωματεία της Τρ.Πειραιώς κοινή κατεύθυνση και αγώνας για την επαναφορά του Επιδόματος Ισολογισμού, δεδομένης μάλιστα αυτής της μεγάλης κερδοφορίας που παρουσιάζεται στα αποτελέσματα της Τράπεζας». 

ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

                               ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αθήνα 22 Μαρτίου 2023

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Δεδομένης της υψηλής κερδοφορίας της Τράπεζας σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα θα θέλαμε να επισημάνουμε την σημαντική συνδρομή των εργαζομένων στην δημιουργία αυτής της κερδοφορίας. Οι εργαζόμενοι για τα κέρδη αυτά θυσιάστηκαν και πρωτίστως αυτοί που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την Τράπεζα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η Τράπεζα μέσα σε ένα χρόνο προχώρησε σε 3η απόσχιση μειώνοντας δραστικά το ανθρώπινο δυναμικό ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων προσφέροντας ανεργία στους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που το δίκτυο στενάζει από την έλλειψη προσωπικού.

H Τράπεζα χρησιμοποιεί την ψηφιοποίηση ως άλλοθι για την συρρίκνωση του δικτύου και για την μείωση του προσωπικού, παραβλέποντας τον καθημερινό όγκο εργασιών που συγκεντρώνεται στα καταστήματα και έχει ως αποτέλεσμα την αφόρητη πίεση των εργαζομένων, που υπερβάλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πελατείας.  

Παράλληλα η Τράπεζα προσφέρει κρυφές αυξήσεις στους ολίγους. Όσο για τα ψιχία που προσφέρονται στο υπόλοιπο προσωπικό ασφαλώς και δεν πρόκειται περί αυξήσεων αφού δεν αφορούν σε μόνιμες και επαναλαμβανόμενες σε κάθε μισθοδοσία παροχές.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι κάθε Μάρτιο καταβαλλόταν απ΄όλες τις τράπεζες το επίδομα Ισολογισμού βάσει των κερδών των τραπεζών, το οποίο σταμάτησε να χορηγείται στα μνημονιακά χρόνια με την προϋπόθεση επαναφοράς του, όπως είχε δεσμευτεί η ΟΤΟΕ κατόπιν συμφωνίας με τις διοικήσεις των τραπεζών όταν αυτές επανέλθουν στην κερδοφορία. Ο ΣΥΓΤΕ ζητεί από φέτος την θεσμική κατοχύρωση του επιδόματος Ισολογισμού ποσοστιαία.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει από όλα τα σωματεία της Τρ.Πειραιώς κοινή κατεύθυνση και αγώνας για την επαναφορά του επιδόματος Ισολογισμού, δεδομένης μάλιστα αυτής της μεγάλης κερδοφορίας που παρουσιάζεται στα αποτελέσματα της Τράπεζας. Σημειώνουμε συνάδελφοι ότι η πρόσφατη  Επιχειρησιακή Σύμβαση καθώς και η Συλλογική Σύμβαση δεν κάλυψαν ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες των τραπεζοϋπαλλήλων στην Τρ.Πειραιώς που επί μια δεκαετία έχουν υποστεί μισθολογική μείωση.

Καλούμε για άλλη μία φορά τα σωματεία να αποφασίσουν κοινή γραμμή διεκδίκησης της θεσμικής εξασφάλισης του Ισολογισμού, ως μορφή ανταμοιβής των προσπαθειών των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξαν τα 5 σωματεία,

ΣΥ.ΓΤΕ – Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ – Ε.Σ.Ε.Τ.Π – Σ.Ε.Τ.Α.Π–Σ.Υ.Τ.Π(πρ. ΕΤΒΑ) στον Νομό Λάρισας για την τοποθέτηση των 5 συναδέλφων μας που ευρίσκονται σε αναγκαστική άδεια.

  • Οι εργαζόμενοι στον Νομό Λάρισας απέδειξαν με την  συμμετοχή τους  ότι αγνοούν τους επαγγελματίες καλοθελητές–εργολάβους της απεργοσπασίας.
  • Οι εργαζόμενοι στον Νομό Λάρισας αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι μαζί με τα συνδικάτα μπορούν να διασφαλίσουν την εργασία τους.

Θα συνεχίσουμε στην  ίδια κατεύθυνση.

                               ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα