Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Αθήνα 30 Νοεμβρίου 2023

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος εθελουσίας εξόδου και κατόπιν των δηλώσεων της Διοίκησης, όπως έχουν καταγραφεί σε ανακοινώσεις σωματείων, ότι όσοι εργαζόμενοι δεν συμμετάσχουν σε αυτό την επόμενη ημέρα της Τράπεζας θα έχουν ρόλο, παραθέτουμε για ενημέρωση σας την πραγματικότητα των ημερών που διανύουμε:

  • Δημιουργείται νέα γενιά μεταναστών από την Περιφέρεια στην Αθήνα διότι σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς μόνο εκεί υπάρχει θέση εργασίας, αδιαφορώντας  για τα οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα που προκαλούνται. Καλούνται να μετακινηθούν ακόμα και συνάδελφοι με 3 παιδιά και με θέματα υγείας στο οικογενειακό περιβάλλον.
  • Καταστρατήγηση του Οργανισμού Προσωπικού, άρθρο 21 μεταθέσεις.
  • Συνεχίζεται το κλείσιμο καταστημάτων και η συρρίκνωση του δικτύου αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση του συναλλακτικού κοινού το οποίο καλείται να εναρμονιστεί με την ψηφιακή τεχνολογία πράγμα πολύ δύσκολο έως και ανέφικτο για τους ηλικιωμένους πελάτες. Παρατηρείται δε το φαινόμενο οι πελάτες να ζητούν να εκπαιδευτούν στην νέα τεχνολογία από τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να διογκώνεται ο φόρτος εργασίας δεδομένης της έλλειψης προσωπικού και να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων.
  • Μείωση του ενοικίου που χορηγείτο μέχρι τώρα στις περιπτώσεις των υπαλλήλων που μετατίθενται και καταβολή του μόνο για ένα εξάμηνο, ενέργεια που θέτει τον εργαζόμενο σε αδιέξοδο με απώτερο σκοπό τον εξαναγκασμό σε αποχώρηση.
  • Η επόμενη ημέρα της Τράπεζας βρίσκει ορισμένους εργαζόμενους καταστημάτων που μέχρι τώρα είχαν ρόλο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, αφού μετά την λήξη του προγράμματος εθελουσίας εξόδου ενημερώθηκαν, ότι το κατάστημά τους κλείνει και πρέπει να επιλέξουν, ή εθελουσία ή μετάθεση στην Αθήνα.
  • Το Ταμειακό Επίδομα στους Ταμίες έπαψε να είναι μηνιαίο και χορηγείται πλέον αναλογικά με το πλήθος των ημερών που απασχολήθηκε ο εργαζόμενος ως Ταμίας. Προφανώς η Τράπεζα μεριμνά για την μείωση του λειτουργικού κόστους αλλά εδώ τίθενται τα ερωτήματα: Τι θα γίνει στην περίπτωση που θα προκύψει έλλειμμα στο Ταμείο;;;. Έχει μεριμνήσει γι’ αυτό η Τράπεζα;;;
  • Η Τράπεζα Πειραιώς που ανακεφαλαιοποίηθηκε με τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων φορολογουμένων και παρουσιάζει σήμερα υπερκέρδη, κλιμακώνει την επίθεση της σε δικαιώματα και θεσμικές κατακτήσεις, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους σε μόνιμη ανεργία.
  • Η Τράπεζα Πειραιώς παρά την μεγάλη κερδοφορία δεν καταβάλει ακόμα και σε εμάς που προερχόμαστε από την Γενική Τράπεζα τα δεδουλευμένα χρήματα, που παρακρατούσε από την μισθοδοσία μας αυθαίρετα για 8 χρόνια.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλα τα παραπάνω ζητήματα έθεσε χθες 29/11/2023 ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ.

Ζητήσαμε ενωτική παρέμβαση όλων των πρωτοβαθμίων σωματείων της Τρ.Πειραιώς και της ΟΤΟΕ προς την Διοίκηση της Τράπεζας για ακύρωση των μεταθέσεων και παραμονή των συναδέλφων μας στην περιοχή που υπηρετούσαν μέχρι τώρα.

Η ΟΤΟΕ ανταποκρίθηκε για παρέμβαση προς στην Τρ.Πειραιώς για να μην μετακινηθούν οι συνάδελφοι από την επαρχία στην Αθήνα.

Καλούμε τα μέλη μας να επικοινωνούν με το σωματείο μας και να είναι σε επαγρύπνηση διότι το δυσμενές εργασιακό κλίμα στην Τράπεζα Πειραιώς μεταβάλλεται ανά εβδομάδα.

Για άλλη μια φόρα καλούμε όλα τα σωματεία σε ενωτική κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

                    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα