Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΥΓΤΕ ΣΟΛΩΜΟΥ 20 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα 29 Σεπτεμβρίου 2023

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση της 17ης Ιουνίου 2023 αποφάσισε την μεταβίβαση με δωρεά, της ακίνητης περιουσίας του Συλλόγου μας(ΣΥΓΤΕ), δηλαδή τα γραφεία του 2ου ορόφου της πολυκατοικίας στην οδό Σολωμού 20 στην Αθήνα, στον Σύλλογο «Σύλλογος Συνταξιούχων Γενικής Τράπεζας Ελλάδος» (ΣΣΓΤΕ).

Η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένης της συρρίκνωσης του σωματείου μας και της μείωσης των εσόδων του από εισφορές, λόγω των αλλεπάλληλων εθελουσιών αποχωρήσεων και λόγω της μη εγγραφής στον Σύλλογο μας νεοπροσλαμβανομένων εργαζομένων στην Τράπεζα.

Ως εκ τούτου είναι επιτακτική η ανάγκη της πρόβλεψης της ύπαρξης του ΣΥΓΤΕ για όσο το δυνατό περισσότερα έτη, πράγμα που προϋποθέτει την κάλυψη των εξόδων συντήρησης του κτηρίου και των λοιπών λειτουργικών του εξόδων ώστε να μπορεί ο Σύλλογος μας για όσο υπάρχει, να προβαίνει σε παροχές προς τα μέλη του(ετήσια οικονομική ενίσχυση, δώρα παιδιών, αριστεία), να αποζημιώνει απεργιακές κινητοποιήσεις και να στηρίζει οικονομικά τα μέλη του, στις δικαστικές προσφυγές για το ΤΑΠΓΤΕ (Εφάπαξ) και για τυχόν δικαστικές προσφυγές για βλαπτικές μεταβολές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Συμβόλαιο που θα συναφθεί και θα υπογραφεί από τα 2 μέρη, ο  Σύλλογος Συνταξιούχων Γενικής Τράπεζας Ελλάδος(ΣΣΓΤΕ) αναλαμβάνει στο εξής την κάλυψη των εξόδων συντήρησης του κτηρίου, την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ΣΥΓΤΕ κατά 70% και την δωρεάν παραμονή στο κτήριο και για όσο υπάρχουν, ο ΣΥΓΤΕ και το νέο σωματείο «Ένωση Εργαζομένων πρώην Γενικής Τράπεζας Ελλάδος – Πρωτοβουλία για την εκκαθάριση του ΤΑΠΓΤΕ», το οποίο δεν θα βαρύνεται καθόλου με λειτουργικά έξοδα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου η ακίνητη περιουσία του Συλλόγου μας να παραμείνει στην οικογένεια της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ καθώς ΔΕΝ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ  όπως ορίζει το Καταστατικό του ΣΥΓΤΕ στο άρθρο 24. Επίσης σύμφωνα με τους όρους της μεταβίβασης του ακινήτου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ και από τον νέο ιδιοκτήτη (Σύλλογος Συνταξιούχων Γενικής Τράπεζας Ελλάδος-ΣΣΓΤΕ) η δικαιοδοσία της Διανομής, της Πώλησης και της Ενοικίασης του κτηρίου, το οποίο θα είναι αποκλειστικά και μόνο στην χρήση της οικογένειας της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΣΥΓΤΕ για να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης απαιτείται η διενέργεια Δημοψηφίσματος και η ψήφιση της από το 75% των ψηφισάντων.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά με την συνδρομή της εταιρείας Electobox.

Η ΓΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ του ΣΥΓΤΕ, το οποίο και προσδιόρισε το Δημοψήφισμα για τις ημερομηνίες 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2023 με δυνατότητα παράτασης. Θα ενημερωθείτε άμεσα από την ανακοίνωση που θα κυκλοφορήσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

                                                          ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα