Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΕΟΠΥΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Έχουμε πλέον φτάσει σε οριακό σημείο στο θέμα παροχών υγείας με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι μας να μένουν χωρίς ιατρική φροντίδα.

Από έγκυρα στοιχεία προκύπτει ότι δεν μπορούν οι ασφαλισμένοι να βρουν συμβεβλημένους παιδίατρους του ΕΟΠΥΥ σε 21 νομούς, όπως επίσης και σε άλλες ειδικότητες ( ψυχιάτρους, νευρολόγους, ενδοκρινολόγους , αγγειοχειρουργούς , γαστρεντερολόγους κα.

Σημειωτέον ότι στους νομούς που υπάρχουν οι ως άνω ειδικότητες οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν λόγω του ότι ο αριθμός των ιατρών είναι ελάχιστος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στο νομό Λασιθίου ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει 3 καρδιολόγους , ο νομός Λακωνίας 2, οι νομοί Κυκλάδων, Αρκαδίας , Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας 1. Τα ίδια ισχύον για όλες τις ειδικότητες , για παράδειγμα νευρολόγο μπορεί να βρει ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ μόνο σε 21 νομούς της χώρας.

Ως εκ τούτου το όριο των επισκέψεων του γιατρού είναι να δέχεται 200 άτομα ανά μήνα έχοντας ως αποτέλεσμα την μη κάλυψη των ασφαλισμένων ως προς τις ιατρικές τους ανάγκες.

Η ένωση ιατρών επισημαίνει ότι αν το Υπουργείο Υγείας συνεχίσει την αδιάφορη τακτική τους σύντομα ο ΕΟΠΥΥ θα αποτελέσει τον μοναδικό οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας του κόσμου χωρίς ιατρούς.

Οι υπογεγραμμένες συμβάσεις των ιατρών ακόμη δεν τους έχουν αποσταλεί καίτοι συμπληρώθηκε ένα έτος λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

Αυτή η αναφορά που κάνουμε αφορά πλέον εμάς και τις οικογένειές μας . Πληρώνουμε και εμείς και η Τράπεζα πολλά χρήματα για να εισπράττουμε μια εξευτελιστική αντιμετώπιση από την πλευρά της Πολιτείας.

Πέρασε δε αρκετός καιρός όπου είχαμε προτείνει να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων αλλά τίποτε δεν έγινε ως προς αυτό το θέμα.

Τόσο ο Τ. Γκιάτης Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank όσο και εγώ , εντός των ημερών θα αποστείλουμε πρόσκληση σε όλους τους Προέδρους των Συλλόγων μελών του ΤΑΥΤΕΚΩ προκειμένου έστω και τώρα να υπάρξει κοινός συντονισμός και κοινή δράση .

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ


.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα