Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ (Δ. Καλόγηρου, Ι. Νικολαίδη και Κ. Αλεξόπουλου) ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ Ο ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ως εκπρόσωποι από πλευράς Προεδρείου και συμμετέχοντες στην κοινή επιτροπή με τους εκπροσώπους του ΤΑΠΓΤΕ , ότι σήμερα 7/2/2013 συζητήσαμε τους τρόπους και την διαδικασία για την τροποποίηση στο κλάδο εφάπαξ.

Στις 4/2/2012 σύμφωνα με επιστολή που μας απέστειλαν ως Ταμείο και σας παραθέτουμε την παράγραφο 4 αυτούσια: «το προηγούμενο προτεινόμενο και απορριφθέν σχέδιο από τους εργαζόμενους να αποτελέσει βάση προς συζήτηση, λόγο ανάγκης άμεσης λήψης μέτρων. Σε αντίθετη περίπτωση να προσκομίσετε προτάσεις άμεσα στην επιτροπή λόγω της κρίσιμης κατάστασης του ΤΑΠΓΤΕ»

Ζητήσαμε, επειδή ανέφεραν ότι θα λάβουν υπόψη «βάση προς συζήτηση το απορριφθέν σχέδιο » να μας πουν συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα ποιά στοιχεία θα έχουν ως βάση ώστε και εμείς από την άλλη να καταθέσουμε τις θέσεις, απόψεις και προτάσεις μας γιατί μπορεί να συμφωνήσουμε μπορεί να διαφωνήσουμε ή μπορεί να συμφωνήσουμε σε ένα μεγάλο μέρος, ώστε αυτά να καταλήξουν στο ΔΣ. του ΤΑΠΓΤΕ το οποίο θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Επειδή η αναλογιστική μελέτη είχε παραδοθεί στο Ταμείου την 12/9/2012 και παρά την προτροπή μας να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι τούτο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, θεωρούμε πρώτο μας μέλημα και αυτό πρότεινε ο Πρόεδρος του Συλλόγου να πραγματοποιηθεί δηλαδή, συγκέντρωση – συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, απογευματινή ώρα όπου θα κληθεί ο αναλογιστής να δώσει πλήρεις διευκρινήσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την αναλογιστική μελέτη και παράλληλα να δεχθεί ερωτήματα εφ’ όλης της ύλης από όλα τα μέλη του Ταμείου για το σοβαρό αυτό θέμα που είναι ο κλάδος εφάπαξ.

Έτσι θα ξεκαθαριστούν οι οποιεσδήποτε ενστάσεις και αμφιβολίες που υπάρχουν από τα μέλη του Ταμείου.

Μετά την συνάντηση, την αμέσως επόμενη ημέρα θα συνεδριάσουν τα έξι μέλη της επιτροπής, (τρία του Συλλόγου και τρία του ΤΑΠΓΤΕ) για σχετικές αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν εισηγητικό χαρακτήρα για το Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ το οποίο τελικά θα αποφασίσει.

Προτείναμε δε αυτή η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την 18/2/2013 ημέρα Δευτέρα.

Για το λόγο αυτό ζητούμε από όλα τα μέλη του Ταμείου αν πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση να παρευρεθούν οπωσδήποτε διότι καμία απουσία δεν θα δικαιολογείται.

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα